EVDE TEK ÇİFT ÜRETİM YARDIMM...

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
evde beslediğim tek çiftim ortalama 9-10 aylıklar 1 ayı aşkın süredir evdeler yumurta mamasını hiç yemiyorlar ne yaptımsa alıştıramadım nijer koydum bütün yemi yiyorlar ama nijeri bir tanesini bile yemiyorlar erkek yuvalığa girip cıkıyor dişiye göre daha ürkek dişi yuvalığa hiç ilgi göstermiyor.cok sesiz sakinler sabah saatlerinde ötüyorlar günün genelinde pek sesleri çıkmıyor.bunları nasıl çifleştireceğim ltfen yardım edin.

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
üstad erkek çok ürkek kafese yem eklemek için yaklaştığımda direk yuvalığa kaçıyor.yumurta mamasına ne yapsam yemiyorlar dişinin çehresi henüz kızışmışa benzemiyor fakat erkeğe göre daha hareketli ek besin ne verebilirim ben bunlara kızıştırmak için.bide oturma odamdalar akşamları sürekli birlikteyiz bunuda zarar varmıdır?

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
seslerinin çıkması için arada müzik dinletebilirsiniz. genellikle alışkın olmayan kuşlar mama yemezler birde mamayı nasıl yaptığınız ve kıvamı çok önemli ondan da yemiyor olabilirler

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Yüksel abicim Kuşları önceden üretici birisinden aldıysanız cok kus mekanında bulunduysa sonradan cok kus bulunan yerden aldıysanız böyle sıkıntılar meydana gelıyor onlar yavastan yavastan düzelir

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
kuşları üretici bi abimden aldım kuş seslerini mp3 olarak dinletim 2 hafta  aralıklı satlerle genelde sabah satlerinde am çiftleşme gene olmadı.
resimlerin yüklemeye çalışacagım ilgilenirseniz sevinirim.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
önceden üretimhanede olan kuslarda böyle durumlar oluyor sız bekleyı kafesı kımıldamayın yerıne alısır Hareketlenmeye baslar

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Maşallah kuşların güzel ama benım dedıgım gıbı zaman gecsın alısır onlar zamanı gelınce kulagını bezdırcekler :)

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
çifleşirler yavru sıkıntım olmaz inşallah.seslerinden bezecegimi hiç sanmıyorum onlar yeterki ötsün eve şenlik getirirler :D

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Radyo dinletin baya ötüyor hareketleniyorlar o zaman. Mamayıda değişik şekillerde deneyin içine kattığınız şeyleri değiştirin bende yedirene kadar baya uğraştım ama en sonunda tutturdum. yüksek bir yere koyarsanız ve mümkünse başka bir odaya alırsanız daha rahat ederler. Acele etmeyin bir aydır sizdelermiş daha çok erken herşey için biz 5-6 aydır bekliyoruz.

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
royo müzik pek eksik olmuyo tv acık sürekli zaten gündüzleri çalışıyorum akşam birlikte tv izliyoruz :D hayırlısı sabır diyelim.bu mama için siz ne kullanıyorsunuz.
ben mısır unu irmik fındık ceviz nane kurusu kekik kurusu haşlanmış yumurta havuç çok az bal yada keçiboynuzu pekmezi veya tozu.yani dah ne veriyim hepsini karıştırıp kıvamı yerinde güzel bi şekilde önlerine koyuyorum dönüp bakmıyorlar.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Benim kuşlarda önceden öyleydi ben değişik malzemelerle sürekli denedim şimdi tutturdum yiyorlar. İçine kattığınız herhangi birşeyden kaynaklanıyor olabilir. Sitede çok mama tarifi var onları deneyebilirsiniz. Ben bebek maması alıyorum toz olanlardan ona irmik, bebe büskivisi ve etimek ezip katıyorum biraz pirinç unu, mısır unu bu karışımı kavanozda saklıyorum haşlanmış yumurtayı ve havuç rendeliyorum bu karışımdan koyarak kıvamını ayarlıyorum azıcık bira mayası, diazeym ve kalamar kemiğiyle yumurta kabuğunuda ezip katıyorum bunu yiyorlar ama kıvamı önemli çok yapış yapış olursa sevmiyor yemiyorlar.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
1 ay erken bir süre abartılacak bir durum yok. yeşillk koy mamalarının üzerine belki gelirler. kuşlarıda  yüksek bir yere koyabilirsin daha iyi olur..

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Ben kuş sesleri dinletmenizi doğru bulmuyorum. Siz onlarla kısık bir ses tonuyla konuşsanız sürekli, sorun ortadan kalkacaktır. Biraz sabırlı olmanız ve sevginizi eksik etmemelisiniz.

Konuşmalarını da istiyorsanız, yine aynı şekilde kuş sesi dinletmeniz konuşmasını zorlaştırabilir.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Benimde ilk başlarda mama konusunda sorunlarım vardı.İlk başlarda demem de 2 ay gibi bir süre değişik eklemeler yaptım mamaya deneye yanıla sonunda kuşların beğendikleri mamayı tutturdum.Şuanda kafeslere mamaları koyduğumda deli gibi saldırıyorlar.

yavuz77

Takipçi Üyemiz
Adı
volkan
Soyadı
yavuz
benımkılerde mamayı yemıyorlardı yumurta ekmek kırıntısı havuca hayır demıyorlar hata kavga cıkıyor ıı kap koyuyorum ama uzun surdu alısmaları

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
mama konusunda denemelere devam edecegim arkadaşlar cvp yazan herkez çok tşk.