Evde Üretim Çook mu Zor?

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Merhabalar, evde bir çift muhabbetim var ve yumurtalarını görmek istiyorum. Kuşların herşeyi tamam. Dişi yuvalığa da girip çıkıyor. Erkek yem yediriyor. Dişiye kur yapıyor. Ama bir türlü çiftleşme gerçekleşmiyor. Bu neden olabilir? Halbuki üretici kardeşlerimiz kuşları eşe attıktan 15 gün sonra, hadi bilemedin 1 ay sonra kuşlar yumurtaları yapıyor. Evde neden zor bu iş? Üstadlar açıklarsa sevinirim?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
rahatsız  etme  yeter  hocam aynı  zamanda  kesinlikle  yuvalık  uygun  ölçüde  olsun ve    kafes  insan  vucudundan  yuksekte bi yerde  maması  kalsiyum vitamin mineral  proteğini  eksik  olmasın  uygun  ısıyıda  unut kardeşim  gerisi  gelecektir  yuvaya  girip cıkmalar  ve  yem  kusmalar  iyice  işaret hayırlısı  olsun

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Karahan UZUN.' Alıntı:
rahatsız  etme  yeter  hocam aynı  zamanda  kesinlikle  yuvalık  uygun  ölçüde  olsun ve    kafes  insan  vucudundan  yuksekte bi yerde  maması  kalsiyum vitamin mineral  proteğini  eksik  olmasın  uygun  ısıyıda  unut kardeşim  gerisi  gelecektir  yuvaya  girip cıkmalar  ve  yem  kusmalar  iyice  işaret hayırlısı  olsun
Karahan Hocam çok teşekkürler. Söylediklerinizi harfiyen uyguluyorum. Uygulamaya devam edeceğim.

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Gereken ilgi ve özeni gösterdikten sonra hiç bir sıkınti olmaz.

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Soner DURMUŞ' Alıntı:
Gereken ilgi ve özeni gösterdikten sonra hiç bir sıkınti olmaz.
Sanırım biz ev hobicileri biraz acele ediyoruz. Ama ben üretimhanenin atmosferinin de kuşların çiftleşmesi için önemli bir etken olduğuna inanıyorum.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
illki  üretimhanin atmosferi  çok önemli  hemde  öyle  böyle  değil  ki  evde  düzenli yavru almak istersende  4  çiftten  aşağı beslememen  gerek  helede  bu show jumbo ise... yavru sesleri  eşleşirken çıkardıkları sesler  bunlar  hep  birinci dereceden etkenlerden dir...

serhat koymalı

Üyemiz
Evde üretim şöyle zor temizlik ve ses sıkıntısı kuş sayısı arttıkça katlanıyor.Şöyleki geçen yıl sadece 1 çiftim vardı.Hiçbir sıkıntım yoktu.Çok değil 3 ay önce falan da sadece 5 kuşum vardı Şimdi 17 taneler.Ayrı bir odada olmalarına rağmen temizlik büyük sıkıntı.

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Serhat KOYMALI' Alıntı:
Evde üretim şöyle zor temizlik ve ses sıkıntısı kuş sayısı arttıkça katlanıyor.Şöyleki geçen yıl sadece 1 çiftim vardı.Hiçbir sıkıntım yoktu.Çok değil 3 ay önce falan da sadece 5 kuşum vardı Şimdi 17 taneler.Ayrı bir odada olmalarına rağmen temizlik büyük sıkıntı.
Bir çifti nasıl 17 kuş yaptınız işte ben bunu arıyorum. Sadece mama ve bakım mı? Neler yaptınız anlatsanız?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
evde  en az  show  ise  2  çift  yerli  çekte  hollanda  1  er  çiftten yavru alırsın ama  uzun sürer en başta  verimli bir  ev  üretimi için  yavruyken alacaksın  eşleri böyle  daha sağlıklı  bir  üretim sistemi  oluşur  geri  kalan  kısım belli    bakım  temizlik  zaman...

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Karahan UZUN.' Alıntı:
karahan beye aynen katılıyorum. ama tek çiftten yaru almak çok uğraştırıyor

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Fatih MANSIZ' Alıntı:
karahan beye aynen katılıyorum. ama tek çiftten yaru almak çok uğraştırıyor
+  ugrastımak mı  diyorum  helede  show  jumbo  ise  10  ay  bekledim  en son üretimhanesi  olan arkdasa  bıraktım  10  gunde  yumurta  geldi :D

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Serhat KOYMALI' Alıntı:

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Üretimhanelerde kuşlar kendisini bir nebzede olsa kendi doğal ortamlarında gibi hissederler.

serhat koymalı

Üyemiz
Kuzey KARA' Alıntı:
Bir çifti nasıl 17 kuş yaptınız işte ben bunu arıyorum. Sadece mama ve bakım mı? Neler yaptınız anlatsanız?
Bir çiftten 17 yapmadım çift sayısını sırayla artıtdım hayvanlar sayıları arttıkça kendilerini güvende hissediyorlar.Bir çiftin çifleşmesi, kur sesleri,yavru sesleri bunlar üremeye güdülüyor hayvanları. 9 tanesi kendi yavrum dahada gelecekler var.Uyulacak kurallar belli kafes düzeni kafeskonumu beslenme şekli oda sıcaklığı ayarı falan.

serkan223

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
erkan
Bende evimde üretiyorum bakımını yemini suyunu mamasını ve temizliğini düzenli yaparsan yavruları görürsün..benimkilerde şuan yavru dolu :)

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Karahan UZUN.' Alıntı:
illki  üretimhanin atmosferi  çok önemli  hemde  öyle  böyle  değil  ki  evde  düzenli yavru almak istersende  4  çiftten  aşağı beslememen  gerek  helede  bu show jumbo ise... yavru sesleri  eşleşirken çıkardıkları sesler  bunlar  hep  birinci dereceden etkenlerden dir...
karahan bey sözlerinizde çok haklısınız en büyük etkenlerden biride sürü piskolojisidir ama her kuşta aynı değil her zaman sölediğim gibi gerekli şartlar ve tabiki en önemlisi sağlam kan benim arkadaşa verdiğim bir takım şow jumbo var ve sadece o çifti besliyor evde 3. agız yavruları yolda maşallah