EVİMİZİN YENİ SAKİNLERİ...KUŞLARIM...

Murat ÖZYÜREK

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Murat
Soyadı
ÖZYÜREK
Herkese hayırlı akşamlar...hobi amaçlı eve 1 çift ( petshop cunun dediğine göre ) ÇEK muhabbet kuşu aldım...Sizden kuşlarım hakkında bilgi almak istiyorum.
- ırkları,cinsiyetleri,yaşları gibi...
- satan kişinin dediğine göre 2 defa yavru almış bu çiftten...

lynx1985

Takipçi Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
doğruöz
Hayırlı olsun. Tüyü kadar yavru alırsınız inş.

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
bana Çek gibi gelmedi kuşlarınız. Belki çek kırması olabilir. yaş olarak tam belirgin olmasa da genç kuşlar. dİŞİ  yeni yeni kızışmaya başlamış. eş olarak mı aldınız? yoksa ayrı ayrı eş olurlar diyemi verdiler size

Murat ÖZYÜREK

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Murat
Soyadı
ÖZYÜREK
Soner DURMUŞ' Alıntı:
bana Çek gibi gelmedi kuşlarınız. Belki çek kırması olabilir. yaş olarak tam belirgin olmasa da genç kuşlar. dİŞİ  yeni yeni kızışmaya başlamış. eş olarak mı aldınız? yoksa ayrı ayrı eş olurlar diyemi verdiler size
petshop cu çek olduklarını ve 2 kere yavru aldığını söyledi bu çiftten...(zaten bende petshop'cuya pek inanmadım ama...neyse) bana da eş diye sattı...
teşekkürler...

VusLat.*

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Cihat
Soyadı
Yiva
Beyaz dişi ve kızışmaya yeni yeni başlamış
Mavi erkek kızışıyor hatta kızışmış durumda gibi görünüyor
Yaşları genç kuşlar
Irk olarak yerli gibi geldiler bana. Belki çek kırmasılardır ..

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Murat ÖZYÜREK' Alıntı:
petshop cu çek olduklarını ve 2 kere yavru aldığını söyledi bu çiftten...(zaten bende petshop'cuya pek inanmadım ama...neyse) bana da eş diye sattı...
teşekkürler...
nerdeki pet shoptan aldınız ? pet shopcu kuşların kuluçkasını mı takip edermiş.

Murat ÖZYÜREK

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Murat
Soyadı
ÖZYÜREK
Cihad ERGÜN' Alıntı:
Yaşları genç kuşlar
eyvallah cihad bey sağolun...evet erkek de olay tamam gibi ama dişi pek hazır değil galiba...erkek kur yapıyor,birbirlerini,kaşıyor,dişi yuvaya girip çıkmaya başladı ama dişi daha hazır değil gibi sanki...hayırlısı bakalım...satan kişi bu çiftten 2 defa yavru aldığını söyledi ?...

VusLat.*

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Cihat
Soyadı
Yiva
Murat ÖZYÜREK' Alıntı:
eyvallah cihad bey sağolun...evet erkek de olay tamam gibi ama dişi pek hazır değil galiba...erkek kur yapıyor,birbirlerini,kaşıyor,dişi yuvaya girip çıkmaya başladı ama dişi daha hazır değil gibi sanki...hayırlısı bakalım...satan kişi bu çiftten 2 defa yavru aldığını söyledi ?...
Dişiye biraz daha var. Yemlerine nijer karıştırabilirsiniz kızışkanlığı artırması için. Ayrıca mama takviyesine geçmenizi öneririm şahsen..

Pet shopculara genel olarak güven olmaz lâkin bakalım yavru alınıp alınamayacağını ciftlestiklerinden sonra göreceğiz :)

Murat ÖZYÜREK

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Murat
Soyadı
ÖZYÜREK
Soner DURMUŞ' Alıntı:
nerdeki pet shoptan aldınız ? pet shopcu kuşların kuluçkasını mı takip edermiş.
ben elvankent de oturuyorum ve elvankent 14.cadde deki bir petshop cu...ne diyeyim vicdanları ile başbaşalar...aslında işin aslı benim biraz bu sitedeki acemiliğim...bir kaç kuşu beğendim...üreten arkadaşlara özel ileti aracılığı ile mesaj gönderdim kuşlarınızı beğendim görebilir miyim diye...ama bana:
kimi evden satış yapmıyorum resimden beğen eğer ciddi alıcıysan bi şekilde hallederiz dedi...
kimi hiç cevap vermedi bile...
ben olayı anlamadım hem siteden satış ilanı veriyorlar hem de satmaya gönülleri yok gibi geldiler bana...ben de mecbur kaldım petshop'a gitmeye...aslında biraz da acele ettim...biraz daha bekleyip burdaki insanlar la tanışıp iyibir ev üretimi alabilirdim neyse...kısmet...

Murat ÖZYÜREK

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Murat
Soyadı
ÖZYÜREK
Cihad ERGÜN' Alıntı:
Dişiye biraz daha var. Yemlerine nijer karıştırabilirsiniz kızışkanlığı artırması için. Ayrıca mama takviyesine geçmenizi öneririm şahsen..

Pet shopculara genel olarak güven olmaz lâkin bakalım yavru alınıp alınamayacağını ciftlestiklerinden sonra göreceğiz :)
sagolun cihad bey...bende pek güvenemedim petshop'cuya ama neyse kısmet...öneriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...

-orhan--

Takipçi Üyemiz
Adı
Orhan
Soyadı
ESKİCİOĞLU
Maşallah kuşlarınız güzel inşallah yavru alırsınız sizde yakın zamanda..Ancak petshopcuların çoğunda söylenen hiçbirşeye inanmayacaksın..Adam gözgöre göre 2 erkeği öperken gördüm diye çift bunların yumurtası vardı diyor..Anlamasam kakaladım gitti hesabı ;)

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Kuşlar genç ve güzel kuşlar hayırlısı olsun...Bir çiftin yumurtlaması yumurtaya doğru düzgün yatması yavruları çıkarıp onları öldürmeden büyütmesi birbirlerini tamamlayan önemli hususlardır...Yavru alırsınız alamazsınız bunun garantisini kimse kimseye veremez ama en  önemlisi tecrübe edinmiş olursunuz ve tecrübeleriniz size zamanla güzel başarılar getirir...

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Cihad ERGÜN' Alıntı:
Yaşları genç kuşlar
+1

Murat ÖZYÜREK

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Murat
Soyadı
ÖZYÜREK
soru içinde soru gibi oluyor ama bi şey daha öğrenmem lazım...
---> sitedeki daha önceki konulara yapılan yorumlardan çıkardığım sonuçlara göre yavru alınmak istenen kuşlar sakin bir köşeye kafesleri konur,sesiz kendi başlarına bırakılır fazla rahatsız edilmez diye duymuştum...
ama petshop cunun bana dediği bu kuşlar yalnız başına sakin bir ortamda dururlarsa olmaz.sürekli uyku modunda olurlar.evinizde her zaman oturduğunuz,tv nin de olduğu yani oturma odanızın bir köşesine de koyabilirsin,kalabalıktan rahatsız olmazlar dedi.( işin garip tarafı önce sessiz bir odaya koyduk,kuşlar sessiz sessiz duruyorlar...ne zaman yanlarına geliyoruz bi hareketlilik başlıyor,ötüyorlar,canlanıyorlar,erkek kur yapmaya başlıyor falan...)
ben bu durumda ne yapmalıyım...sakin bir oda mı ? oturma odasında bir köşeye mi kafeslerini koyayım...ne dersiniz ustalar...