Evlere perakende kuş satma hakkında

mumit

Takipçi Üyemiz
istanbul Başakşehir 4.etap kiptaş ın toplu konutta oturmaktayım. oturduğum apartman 48 daireliktir ve çevremde bunun gibi çok katlı binalar mevcut yanılmıyorsam toplam 24.000 konut var. bizim ve dairelerin kapılarına çeşitli firmaların el ilanı asılmaktadır. Acaba bende el ilanı ile üretimhanemden çıkan kaliteli iri bilezikli yavrularımı perakende satmak için el ilanı dağıtmayı düşünüyorum.  Bunun için yasak olup olmadığı öğrenmek istiyorum. Üreticiden bilezikli yavruları evlere perakende satmak yasakmıdır ne gibi sıkıntılar çıkabilir.. oturduğum apartman herkes biliyor ve benden kuş almaktadır. bir sorun yaşamadım.
yardımınız ve bilgi aktaracak arkadaşlarımı şimdiden teşekkür ederim.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Evden satmak yasak değildir. Sonuçta hobi amaçlı belli miktarı geçmedikten sonra üretim yapıp satabilirsiniz. Ama şikayet olursa her şekilde ceza da yiyebilirsin. Yeni kanuna göre gürültüye bile ceza kesebilirler.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Faturasız ve kayıtsız alış-veriş yapmak ne olursa olsun yasaktır...Hobinin ticareti olmaz...Kaldıki siz birde el ilanı bastırıp dairelere dağıtacağınızı bahsetmişsiniz, herhangi bir maliyeciye, müfettişe denk gelirse işlem yapmaya kalkacak olurlarsa (olmaz diye bişey yoktur, olur mu olur...:) ) dağıttığınız el ilanı en büyük delildir...:)  Ceza kesmeye , işlem yapmaya kalkacak biri için yeterlidir..

mumit

Takipçi Üyemiz
fatura olayı düşünmedim,haklısınız. Yalnız yarışmalarda satılan yani feshanedeki yarışmada satılan yüzlerce kuş ve derneklerde mezat usülü satışlarda sorun olmadığını düşünerek yazdım

mumit

Takipçi Üyemiz
araştırma yaptım derneklerde mezat usulü satışlarda derneğe bağlı üyeler arasında kuş satışı yapmasında vergi mükellefi zorunlu olmadığını öğrendim.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Mehmet bey ben muhasebeciyim ve geçmişte bayağı bi muhabbet çiftim vardı yaklaşık 3-4 yıl önce o zamanlar benimde aklıma geldiği için bizzat vergi dairesi sicil memurluğuna sorduğumda mevzuattan bakıp bana 25 yetişkin hayvana kadar mükellefiyet aranmaz denilmişti oda 12 çift yapıyor oda ama şu anda durum nedir bilmiyorum en kısa zamanda sorup burada cevabını veririm.

Tahir BAYAKI

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.tirepetshop.com
Adı
Tahir
Soyadı
BAYAKI
Arkadaslar 49 adete kadar hobi üretim belgesi 50 adet ve üzeri üretim ve yetistirme belgesi alma zorunlulugu var yeni yasada hele bunu el ilanıyla yapmaya kalkarsanız kayıt altına girmeniz gerekmekte kesinlikle, il tarım müdürlügünden ruhsat alanlar bilirler..
Saygılar.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Tahir BAYAKI' Alıntı:
Arkadaslar 49 adete kadar hobi üretim belgesi 50 adet ve üzeri üretim ve yetistirme belgesi alma zorunlulugu var yeni yasada hele bunu el ilanıyla yapmaya kalkarsanız kayıt altına girmeniz gerekmekte kesinlikle, il tarım müdürlügünden ruhsat alanlar bilirler..
Saygılar.
peki Tahir bey hobi üretim belgesi hayvan haklarını korumak içinmi veriliyor yoksa hobi statüsünde görülüp ticari kazançlardan dolayı vergi mükellefi olmaması içinmi?

mumit

Takipçi Üyemiz
HaYLaZzZ' Alıntı:
Yasak cezalı o kadar şey varkı el ilanlarına gelene kadar bence bir sorun olmaz her gun posta kutusunda yok donercı sucu pizzacı manav market ılanı atmaktan yoruluyor ınsanlar.Başak şehir 1 etapa uyumun ıcıne arkadaşım sımdı petshopa cıyor sanırım hafta sonuna bıtıcek haberınız olsun. 
1 etap daki arkadaş hayırlı olsun isim vermek istemediğim başakşehirdeki akvaryumcu kendi çevresindeki kuşçular almasın diye elimdekini hepsini alıyor :)

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
MALİYEDEN ARKADAŞ DİYORKİ 49 FALAN YOK TİCARETHANE YANİ DÜKANDİYE GECEN YERDE KİRALAYIP ÜRETİM YAPARSAN VERGİ VERMEK ZORUNDASIN AMA EVDE KAÇTANE BAKARSAN BAK HOBİ ÜLÜLKEMİZDEDE YANLIŞ VAR 500 İNEK 1000 KOYUN GİBİ RAKAMLARA VERGİ YOK KUŞA VERGİ VAR HER YUMURTADAN KUŞ ÇIKMIYOR ÇIKAN DA YAŞAYACAK SATACAN PARA KAZNACAN NASIL VERGİ VERCEN
BANA KALIRSA ONU YAPMAYIN BİR MALİYECİNİN ELİNE GECER CANINIZ YANA BİLİR BALIK SATIŞI İÇİN İNTERNETTEN GÖRMÜŞ MALİYECİLER VERGİ KAYDI YOK DİYE ARAŞTIRIP DURUYORLAR

Tahir BAYAKI

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.tirepetshop.com
Adı
Tahir
Soyadı
BAYAKI
ilker ERTÜRK' Alıntı:
MALİYEDEN ARKADAŞ DİYORKİ 49 FALAN YOK TİCARETHANE YANİ DÜKANDİYE GECEN YERDE KİRALAYIP ÜRETİM YAPARSAN VERGİ VERMEK ZORUNDASIN AMA EVDE KAÇTANE BAKARSAN BAK HOBİ ÜLÜLKEMİZDEDE YANLIŞ VAR 500 İNEK 1000 KOYUN GİBİ RAKAMLARA VERGİ YOK KUŞA VERGİ VAR HER YUMURTADAN KUŞ ÇIKMIYOR ÇIKAN DA YAŞAYACAK SATACAN PARA KAZNACAN NASIL VERGİ VERCEN
BANA KALIRSA ONU YAPMAYIN BİR MALİYECİNİN ELİNE GECER CANINIZ YANA BİLİR BALIK SATIŞI İÇİN İNTERNETTEN GÖRMÜŞ MALİYECİLER VERGİ KAYDI YOK DİYE ARAŞTIRIP DURUYORLAR

İlker bey isyeri durumundaki yerler icin sizin yazdıklarınız gecerli benim yazdıgım il tarım müdürlügü icin gecerli..

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
TAHİR BEY ANLADIMDA İL TARIMDAN BELGEYİ ALDIMIBİTMİYOR, KUŞ ÜRETİYOR DİYE ŞİKAYET OLDUMU YAHUT MALİYEDE GÖREVLİ BİRİ DUYDUMU DÜŞÜYORLAR PEŞİNE VERGİYE SOKMAK İÇİN

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
bence hani yazarlarya zevkin veresiyesi olmaz diye bunada ben hobinin vergisi olmaz diyeyim harbidende olmaz ama bellide olmaz burası TÜRKİYE burada herşey olabilir

mumit

Takipçi Üyemiz
HaYLaZzZ' Alıntı:
Kim olduğunu tahmın edebiliyorum herkesi maliyeye şikayet eden kişilerde onlar zaten ortak iş yapıyorlar. ben şahsen ne balık verıyorum nede muhabbet kuşu vermiyorum kendilerine.
tahmin edemedin :) ortağı vs yoktur  herkesi maliyeye şikayet eden öğretmen olan bir ortağımı acaba :)

mumit

Takipçi Üyemiz
arkadaşlar yukarda bahsettiğim perakende kuş satışı ile ilgili net bir bilgi almak için dış ticaret ve boğaziçi kurumlar vergisindeki bugün gittim ve müdür yardımcısına sordum. İşletme büyüklüğü ölçülerine göre
1- büyükbaş hayvan sayısı 150 adet olunca ( iki yaşından küçükler hariç)
2- küçükbüş hayvan sayısı 500 adet olunca (bir yaşından küçük ve kümes hayvanları hariç) dedi. Ama kafes kuşları için belirtmemiş dedim, kümes hayvan sınıfına giriyor dedi. Siz en sağlıklı bilgi almak için Mükellef ve Vergi Sorumluları Grup Müdürlüğünden Özelge Talep Formunu alıp ve sorularını yazınız ve o kuruma verin Sağlıklı Cevap Alırsınız dedi, bende gittim o formu aldım. Uygun bir zamanda doldurup başvuracağım sonuçları için size aktaracağım....