FLORİAN BÖCK ZİYARETİM

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Arkadaşlar son Almanya seyehatimde Show üreticilerinden Florian Böck'ü ziyaret fırsatı buldum.Elimden geldiği kadar bol fotoğraf çekmeye çalıştım kendisi son derece mütevazi ve çok iyi bir insan.Beni ve eşimi yaklaşık birbuçuk saat misafir etti.Kuşları gerçekten muazzam güzellikte idi.Umarım Allah hepimize nasip eder...

https://www.facebook.com/mustafa.ozden.186/posts/10152054419547970

Kerem EĞRÜ

Üyemiz
Adı
Kerem
Soyadı
EĞRİ
Mustafa bey öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim lakin linke tıkladığımızda Bu içeriğe şu anda erişilemiyor yazısı karşımıza çıkıyor.

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Resimlerden ziyade üretimhanesinde dikkatinizi çeken şeyler, farklı bulduklarınız veya hoşunuza giden uygulamaları nelerdir ? Yani kısacası bize verebileceğiniz tiyolar var mı? Bunları paylaşır mısınjz?

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Özgür ÇİN' Alıntı:
Tam tahmin ettiğim gibi. Paylaşmazsınız.
Özgür bey;

Her türlü deneyim ve beceri hakkın da sitemizde paylaşılmayan her türlü bilgiyi paylaşmaya hazırım.Siz İstek ve arzularınızı bildirin.Bizim bilgi ve deneyimlerimiz bize yeter.Bu sektörde öğrendiğim ve benimsediğim meşhur söz,Her Kümesin Kendi Doğrusu Vardır.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mutlu ERTUĞRUL' Alıntı:
Özgür bey;

Her türlü deneyim ve beceri hakkın da sitemizde paylaşılmayan her türlü bilgiyi paylaşmaya hazırım.Siz İstek ve arzularınızı bildirin.Bizim bilgi ve deneyimlerimiz bize yeter.Bu sektörde öğrendiğim ve benimsediğim meşhur söz,Her Kümesin Kendi Doğrusu Vardır.
çok doğru mutlu kardeşim
şahsi fikrim
floran böck veya bi başka yabancı şahıslar
benim umurumda bile değiller...
senin veya tanidığım, bildiğim şahısların kuşları benim için daha değerlidirler...

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Mert AYDIN' Alıntı:
çok doğru mutlu kardeşim
şahsi fikrim
floran böck veya bi başka yabancı şahıslar
benim umurumda bile değiller...
senin veya tanidığım, bildiğim şahısların kuşları benim için daha değerlidirler...
Kardeşim zaten biz bu yüzden gıdım ilerleme kaydedemiyoruz ya!!!Bizlerdeki Demir Yabancılarda ki Elmas.Neyse temennilerinden dolayı TEŞEKKÜRLER.Sitemiz aracılığı ile en azından sağlam dostluklar kurduk kuruluyor.Bizim gibi düşünenler ile biz en iyisini yapacağımız inancındayım.

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Arkadaşlar paylaşımı açtım şimdi herkes görebiliyor sanırım...Adamlarla aramızda en az 10 yıl fark var.Adam ben 10 yıldır profesyonel olarak bu işi yapıyorum diyor.Üretimhanesini evinin bahçesini sıfırdan yapmış.2 katlı.Alt kat çifthaneler,üst kat salmalar şeklinde.100m2 civarı büyüklükte.Ortalama 300ad. kuşla çalışıyor.96 takımlık yeri var.10 çift bakıcı kullanıyor,bizim yerliler ayarında.Kendisi öğretmen.Hergün saat 1 den 4-5 e kadar kuşlarla ilgilendiğini söyledi.Ekim ve Mayıs ayları üretim yapıyormuş.Zaten orda Herkes bu şekilde çalışıyor kuşlarla.Üretimhanesinde ekstra bir havalandırma ya da fan yok.Ama karşılıklı pencereler vardı,sanırım onları kullanıyor.Küçük bir toz toplayıcı sulu filtresi vardı içine okaliptus yağı koymuş.İçeri girdiğimde ormana girmiş gibi hissettim.Ben gittiğimde mama yapıyordu,tabi hemen sordum nasıl yaptığını.Nemli mama kullanıyor,yumurta koymuyor,bulgur,havuç,kekik,kurutulmuş gammarus,çimlenmiş buğday ve bazen sıvı mineral koyuyormuş.Birde; ilkbaharda yeşil darı başaklarını çayırlardan toplayıp,derin dondurucuya atıp bazen mamada kullanıyormuş.Suluk sistemi otomatik nipelli sistem.Resimlerden de belli oluyor zaten.Kuşları na gelince gerçekten üst düzey kuşlar,resimdekilerle canlı görmek arasında çok fark var.Kuşları görünce show bu işte kardeşim diyorsun resmen.Yarışma salonlarımız dahil bu kalitede kuşlar daha önce hiç görmedim.5yıldır dışarıdan kuş almıyormuş.Buda kuşları nasıl tanıdığını ve takip ettiğinin göstergesi.Umarım yakın zamanda bu kaliteyi yakalarız ve bu zevki doya doya tadarız.Kuşların fiyatları 400eurodan başlıyor 1000 eurolara kadar çıkıyor.İbrahim Akbıyık Abimiz kendisinden 4 takım aldı.Farklı farklı üreticilerden de yaklaşık 15takım daha aldı sanırım.
Elimden geldiği kadar izlenimlerimi aktarmaya çalıştım umarım ufakta olsa bir faydam dokunmuştur.Buyrun iyi seyirler....

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152054414087970&set=pcb.10152054419547970&type=1&theater

orka84

Uzman Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Özyayla
Gerçekten muazzam kuşlar bizim tr de show diye satılan kuşlarla alakası yok.
Tabiki bizdede değerli üreticilerimizde iyi kuşlar var haksızlık etmeyelim ama genel olarak bizden çok çok iyiler.
Ne diyelim darısı bizim başımıza sonuçta maddiyata dayanıyor o yuzden bu standartları ulkemızde yakalamak biraz zor ve masraflı maalesef.

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Yemlikleri çok kullanışlı veçok basit dolduruyor yemi uzun bir süre ellemiyor,dikkat ederseniz tavuk yemliklerinin sisteminde çalışıyor bu yemlikler...

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
BİZİMKİLER DE  TANIDIKLARINI KÜMESLERİNE KOYMUYOR :) :) :) ADAM TANIMADIGI İNSANI KUMESİNE DAVET ETMİŞ Kİİİ DÜNYA MARKASI KENDİSİ BU ALANDA  BİZİM BAZI ÜRETİCİLER İSE YOK NAZAR  YOK PAZAR NİYETİNDE İNSANLARI KÜMESLERİNE ALMIYORLAR.....
  BEN TAKTİR ETTİM BU YÖNDEN YANA LAKİN 2 YILA KALMAZ AYNI KALİTE BİZDEDE OLACAK..
İNŞALLAH..........

samed_keklik

Üyemiz
Adı
Samed
Soyadı
KEKLİK
Yemliklerin çalışma prensibi akıllı yemlikten farklı mı? Kafesin içinde olması nedeniyle doldurup boşaltması zor olmuyor mu?