Arkadaşlar paylaşımı açtım şimdi herkes görebiliyor sanırım...Adamlarla aramızda en az 10 yıl fark var.Adam ben 10 yıldır profesyonel olarak bu işi yapıyorum diyor.Üretimhanesini evinin bahçesini sıfırdan yapmış.2 katlı.Alt kat çifthaneler,üst kat salmalar şeklinde.100m2 civarı büyüklükte.Ortalama 300ad. kuşla çalışıyor.96 takımlık yeri var.10 çift bakıcı kullanıyor,bizim yerliler ayarında.Kendisi öğretmen.Hergün saat 1 den 4-5 e kadar kuşlarla ilgilendiğini söyledi.Ekim ve Mayıs ayları üretim yapıyormuş.Zaten orda Herkes bu şekilde çalışıyor kuşlarla.Üretimhanesinde ekstra bir havalandırma ya da fan yok.Ama karşılıklı pencereler vardı,sanırım onları kullanıyor.Küçük bir toz toplayıcı sulu filtresi vardı içine okaliptus yağı koymuş.İçeri girdiğimde ormana girmiş gibi hissettim.Ben gittiğimde mama yapıyordu,tabi hemen sordum nasıl yaptığını.Nemli mama kullanıyor,yumurta koymuyor,bulgur,havuç,kekik,kurutulmuş gammarus,çimlenmiş buğday ve bazen sıvı mineral koyuyormuş.Birde; ilkbaharda yeşil darı başaklarını çayırlardan toplayıp,derin dondurucuya atıp bazen mamada kullanıyormuş.Suluk sistemi otomatik nipelli sistem.Resimlerden de belli oluyor zaten.Kuşları na gelince gerçekten üst düzey kuşlar,resimdekilerle canlı görmek arasında çok fark var.Kuşları görünce show bu işte kardeşim diyorsun resmen.Yarışma salonlarımız dahil bu kalitede kuşlar daha önce hiç görmedim.5yıldır dışarıdan kuş almıyormuş.Buda kuşları nasıl tanıdığını ve takip ettiğinin göstergesi.Umarım yakın zamanda bu kaliteyi yakalarız ve bu zevki doya doya tadarız.Kuşların fiyatları 400eurodan başlıyor 1000 eurolara kadar çıkıyor.İbrahim Akbıyık Abimiz kendisinden 4 takım aldı.Farklı farklı üreticilerden de yaklaşık 15takım daha aldı sanırım.
Elimden geldiği kadar izlenimlerimi aktarmaya çalıştım umarım ufakta olsa bir faydam dokunmuştur.Buyrun iyi seyirler....
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152054414087970&set=pcb.10152054419547970&type=1&theater