Fluval Edge Akvaryum hakkında

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu

Yükseklik: 22,4 cm
Genişlik: 43 x 26 cm
Dış Ölçüleri:
Genişlik: 42 x 52 x 38 cm
Hacim: 25 Litre

Bu  akvaryum çok hoşuma gitti ama çocukken beslediğim japon balıklarım ve şuanda fanusta baktığım betam dışında çok bi akvaryum tecrübem yok. Hangi balıkları besleyebilirim bu  akvaryumda tavsiyelerinizi öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkürler.

serkan223

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
erkan
Bu akvaryumda bol yeşillik olduğu için canlı doğuran grubu olabilir..

Ya da tek cins neon besleyebilirsiniz , görüntü olarak çok güzel seyri vardır..

Jumbooo

Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Seyhan
bende çok niyetliydim bu yaz canlı doğuranlı bir bitki akvaryumu yapmayı ama 25lt değil 450-500ltlik bir akvaryum düşünüyordum çok güzel oluyorlar kışa doğru yapma planlarım hala var ama şimdiden bilmeniz gerekiyorki bol bitkili bir akvaryumda bitkilerin sağlıklı büyümesi için co2 (karbondioksit)e ihtiyaçları var internete araştırıp ya el yapımı co2 kullanıcaksınız yada hazır akvaryum için satılan sistemlerden almanız gerekiyor ve bu pahalı bi iş oluyor ancak size ev yapımıda yeter bu akvaryum için hatta 1 hazırlamada bir kaç ay gider uğraşınca herşey oluyor o görüntüyü izlemek için değer herşeye benimde tavsiyem neon yada canlı doğuran ve birbiriyle yaşayan farklı bi kaç cins balık+kiraz karides Allah kolaylık versin inşallah istediniz akvaryuma kavuşursunuz...

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bahsettiğiniz canlı doğuran grubuna biraz göz attım güzel balıklar var bu grupta ama aynı zamanda sanırım salyangoz karides filanda var onlar bana göre değil ama balıkları beğendim :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Fatih Bey aslında bende daha büyük bir akvaryum istiyordum ama bu akvaryum çok şık diye hoşuma gitti. Bu akvaryumunda sanırım daha büyüğü yok küp şeklinde olanı var litresi daha fazla ama onunda şekli hoş gelmedi bana. Bu bitkili akvaryumlar özellikle hoşuma gidiyor ama o dediğiniz karbondioksit olayını filan araştırıp öğrenmem gerekiyor.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Veliferaların tipleri çok garipmiş moliler sevimli lepistesinde ne çok çeşiti varmış ben lepistesleri biliyordumda bu kadar çeşiti olduğunu bilmiyordum.

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Veliferaların tipleri çok garipmiş moliler sevimli lepistesinde ne çok çeşiti varmış ben lepistesleri biliyordumda bu kadar çeşiti olduğunu bilmiyordum.
Veliferalar aslında güzel blaıklardır, ama lepistes ve molilerden daha iridirler, Moli ve Lepistes çeşitlerinden iyi bi karma karma yapabilirsiniz, kılıç kuyruklar biraz daha sert balıklardır, diğerlerinin yavrularını yiyebilirler hatta kendi yavrularını bile.. Balon moliler çok sevimlidirler, hemde lepisteslerle beraber güzel bi karma olabilir.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
akvaryuma bakılırsa tam canlı doğuran balıklara göre .. lepistes velifera moli kılıç kuyruk (tavsiye etmem agresiftirler ) bu nun gibi canlı doğuran balıklar besleyin akvaryuma çok güzel gider .. akvaryumun bitkili olmasına dikkat edin mehtap abla :) çünkü sık yavrularlar birkilein arasında yavrular gizlenebilisinler ve canlı d. bitkiyi severler :D çok besledim canlı doğuran balık en çok lepistes bir keresinden bir damızlık balığımdan 45 -50 civarı küçük yavrular aldım :D

hamza_ozdemr

Takipçi Üyemiz
Adı
HAMZA
Soyadı
ÖZDEMİR
lıtre olarak çok düşük ben daha önceki tecrübelerime dayanarak ve hayvanları gerçekten hakkını vererek beslemeyi seven biri olarak bu akvaryumda sadece betta beslemeni tavsiye ederim... Tabi kişiye göre değişir bu kimisi yunus kolonisi bile besler ama balıgı düşünmez :) karar sizin :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bende balıkların rahat  ve mutlu olmasını isterim hayvanlara işkence olsun istemem dediğim gibi daha büyük istiyorum ama bu akvaryumun sanırım 45-50 litre olanı var büyük olarak ama oda küp şeklinde bu daha hoş gibi geldi bana.

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Bitkili akvaryumda acemi iseniz daha dayanıklı bitkilerle başlamanızı tavsiye ederim. Az ışık ve co2 isteyen çok güzel bitkiler var. Lepistesler bitkili akvaryumlara yakışır ve tek cins lepistes beslerseniz yavrularınıda yemezler bir akvaryumda çoğaldıklarını görebilirsiniz. Lepisteslerin yavrularını yememesi için ac bırakmamanız ve yavruların saklanacağı bitkiler yeterlidir. Ama kılıçkuyruk tam bir yavru avcısıdır. Moliler ve velifaralarda tek beslendiklerinde yavrularını yemezler lepistese göre daha az yavrularlar ama yavruları iridir cabuk kurtarırlar kendilerini. Bence lepistes renk olarak bu akvaryuma yakışır. Ama lepistes alırken yerli üreticilerden veya akvaryumcuda oturmuş bir akvaryumdan alın. Demek istediğim şu akvaryumcuya yeni balık geldiğinde almayın. Ölenler ölsün adapte olamayanlar ayrılsın sonra kalanlar en sağlıklı olanlarıdır. Bitki icin sırasıyla www.yerlibitki.com www.canlibitki.com tavsiye ederim.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Özgür beye ve diğer yorum yapan arkadaşlara yardımları için teşekkürler.Sanırım bu i baya detaylı öncesinde biraz daha araştırma yapmak gerekecek gibi daha çok sorularım olacak sizlere belliki :)

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Hamza ÖZDEMİR' Alıntı:
lıtre olarak çok düşük ben daha önceki tecrübelerime dayanarak ve hayvanları gerçekten hakkını vererek beslemeyi seven biri olarak bu akvaryumda sadece betta beslemeni tavsiye ederim... Tabi kişiye göre değişir bu kimisi yunus kolonisi bile besler ama balıgı düşünmez :) karar sizin :)
Hamza beyin dediği çok doğru eğer canlı doğuran düşüneceksenizde mehtap abla .. 1 erkeğe 2  yada 3 dişi düşmesi lazım ve akvaryuma bu kadar balık yeter :) çünkü akv. küçük ve bu balıklar cabuk ürüyor :D

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
Hamza beyin dediği çok doğru eğer canlı doğuran düşüneceksenizde mehtap abla .. 1 erkeğe 2  yada 3 dişi düşmesi lazım ve akvaryuma bu kadar balık yeter :) çünkü akv. küçük ve bu balıklar cabuk ürüyor :D
Oğuzhancım bu iş baya detaylı anladığım kadarıyla ben bu akvaryumu beğendim sence nasıl biraz küçük sanki aslında daha büyük istiyorumda bununda modeli hoşuma gitti ne dersin kardeş.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Mehtap abla akvaryum güzel ama tabi küçük istersen daha büyük güzel akvaryumda alıp güzel balıklar besleyebilirsin öncelikle ne tür balıkları beslicen önemli eger ciklet besliyeceksen az bitki taşlık ortam ve ince kumlu büyük akvaryum tankı almaz gerek çünkü cikletler büyük balıklar ama eger canlı doğuran besliyeceksen bu elinde ki akvaryum yeter :) lepistes moli.. vs gibi balıklar beslersin :) ben akvaryumları çok severim birde güzelce ışıklandırdınız mı onu akşam ışıkları takıp tv niyetine izleyebilirsiniz :D :D :D yine akvaryum kurasım geldi yaa :) amq tabi şunu unutmayın büyük akvaryumu temizlemek zor oluo :D ben de motor yoktu birde :( ölüodum onu temizleyene kadar :D

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
Mehtap abla akvaryum güzel ama tabi küçük istersen daha büyük güzel akvaryumda alıp güzel balıklar besleyebilirsin öncelikle ne tür balıkları beslicen önemli eger ciklet besliyeceksen az bitki taşlık ortam ve ince kumlu büyük akvaryum tankı almaz gerek çünkü cikletler büyük balıklar ama eger canlı doğuran besliyeceksen bu elinde ki akvaryum yeter :) lepistes moli.. vs gibi balıklar beslersin :) ben akvaryumları çok severim birde güzelce ışıklandırdınız mı onu akşam ışıkları takıp tv niyetine izleyebilirsiniz :D :D :D yine akvaryum kurasım geldi yaa :) amq tabi şunu unutmayın büyük akvaryumu temizlemek zor oluo :D ben de motor yoktu birde :( ölüodum onu temizleyene kadar :D
Oğuzhancım ben daha almadım akvaryum şuan sadece fanusta beslediğim bir tane betam var. Akvaryum ilerde alırız diyorduk eşimlede bu akvaryumun şekli hoşuma gitti kendinden ışığıda var. Ama sanki küüçük gibi gidip canlı görmem lazım tabi. Birde bişey soracağım neden o balık grubuna canlı doğuran deniyor yavrulama şekliyle alakalı tahminim??

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Evet canlı doğuran dememizin sebebi direkt yavrularını canlı canlı cıkarıyolar:)) japon balıkları yumurtlar... Chichledlerse yumurtlar erkek döller dişi yumurtayı ağızına alır ve kuluçka süresince yumurtaları ağızında tutar zamanı gelincede yavrularını ağızından bırakır. Akvryum ne kadar büyürse temizliği o kadar kolaylaşır. Bende 500litrelik bir akvaryum ve 100litrelik vardı 500lüğü oturduğum yerden temizliyordum. Uzun bir hortum, 200litrelik su deposu ve bi su motoru hepsi bu:) akvaryumun suyu asla tamamen değiştirilmez haftalık %30/50 arası dip çekimi ve yeni su ilavesi.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Özgür ÇİN' Alıntı:
Evet canlı doğuran dememizin sebebi direkt yavrularını canlı canlı cıkarıyolar:)) japon balıkları yumurtlar... Chichledlerse yumurtlar erkek döller dişi yumurtayı ağızına alır ve kuluçka süresince yumurtaları ağızında tutar zamanı gelincede yavrularını ağızından bırakır. Akvryum ne kadar büyürse temizliği o kadar kolaylaşır. Bende 500litrelik bir akvaryum ve 100litrelik vardı 500lüğü oturduğum yerden temizliyordum. Uzun bir hortum, 200litrelik su deposu ve bi su motoru hepsi bu:) akvaryumun suyu asla tamamen değiştirilmez haftalık %30/50 arası dip çekimi ve yeni su ilavesi.
Benim akvaryum küçüktü ama temizlerken beni öldürüyordu :D ben de herhalde bunun büyükleri adamı katleder diye düşünüyordum meger farklı ama iş motor da bitiyor akvaryumun filtreleri ve motoru olması şart  rotfl