Folluğun İçi Nasıl Yapılıyor?

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
    Arkadaşlar merak ettiğim için soruyorum. Folluğa bu oyma işlemi nasıl yapılıyor? Nasıl bu kadar muntazam oluyor. Bu işlem için panç tarzı nasıl bir alet kullanılıyor. CNC makinalarında da yapılabilir zannımca, ama uğraşırlar mı bilmem. Yapan ustalarımdan cevap bekliyorum.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Çok muntazam olmasını önemsemiyorsan, canavara takacağın 40 lık ağaç veya demir zımpara ile halledebilirsin. 3,5 tl. Ama önce altlığı sabitle, yoksa fırlatırsın.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Aynı folluğu ve yuvalığı yapıyoruz. Folluğun özel bıçağını yaptırdık.

E

elaziz2316

Guest
Şahinbey gerçekten kaliteli yuvalık ve folluklar üretiyorsunuz. Ama benim bütçeme göre fiyatı uygun değil. Bende kendimce bişeyler yapayım, ama güzel ve kullanışlı olsun istiyorum.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İnşaallah elinizden gelen en iyisini yaparsınız.

E

elaziz2316

Guest
İnşallah fiyat konusunda dediklerim yanlış anlaşılmamıştır. Temenniniz için de teşekkürler.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Estağfurullah İsmail bey. Herkesin kendisine göre bir düşüncesi bir fikri vardır. Her düşünceye ve her fikre saygılıyız

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Aynı folluğu ve yuvalığı yapıyoruz. Folluğun özel bıçağını yaptırdık.
Şahin Abi folluğun içindeki oymalı kısmı sadece sorun olmaz ise tanesini nekadara yapıyorsunuz folluğu kendim yapacamda o oymalı kısıma bende takılıyorum

cek52

Takipçi Üyemiz
Adı
yılmaz
Soyadı
ekmekci
arkadaşlar aynı follugu  evde kendinizde yapabilirsiniz ben kendim evde yapıyorum  tahtayı çizip daha sonra oval elde oyma işlemler için aparatlar var tanesi yaklaşıl 10 tl bununla tahtayı oyarak istediğiniz derinliği ve oval şekli veriyorsunuz oyma işlemleri bittikten sonra içi pürüzlü kalıyor bu pürüzleride ağaç zımparasıyla elle düzeltiyorsunuz avuç taşlamanız varsa bununla zımparalama çok daha temiz ve düzgün oluyor

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Elde yapmak işkence olur. Canavarla niye yapmıyorsun. 20 sn de açarsın.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Buna canavar deniyor. jet makinası diyende var. alttaki zımparalar ile kullanılıyor.

buda seramik zımparası , 1 tanesi ile 50 tane, yuvalık yaptım. Çok dayanıyor.

Buda ağaç zımparası. Bununla en fazla 5 tane yapabildim. hemen yanıyor. Ama pürüzsüz oluyor.

cek52

Takipçi Üyemiz
Adı
yılmaz
Soyadı
ekmekci
mehmet bey herkes sizin gibi sanatkar olmayabilir kaş yapalım derken göz çıkarmayalım canavar kullanmanın tehlikesini sizin daha iyi bildiğinize inanıyorum bu yüzden amatör arkadaşların eliyle oyup zımparalaması daha mantıklı geliyor bana birde 5-3 tane yuvalık yapmak için canavar almaya gerek yok ama ben kendimde canavarla yapıyorum

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
cek52' Alıntı:
mehmet bey herkes sizin gibi sanatkar olmayabilir kaş yapalım derken göz çıkarmayalım canavar kullanmanın tehlikesini sizin daha iyi bildiğinize inanıyorum bu yüzden amatör arkadaşların eliyle oyup zımparalaması daha mantıklı geliyor bana birde 5-3 tane yuvalık yapmak için canavar almaya gerek yok ama ben kendimde canavarla yapıyorum
Haklısınız Yılmaz Bey. Etrafında canavar kullnmayı bilen biri varsa diye söylemem gerekirdi. Ben bile tişörtümü kaptırmıştım. Çok tehlikeli bir alet.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
KULLANA BİLİ,RİM DERSEN CANAVARLA YAPARSIN ARKADAŞIM AMA ELLE YAPARIM DERSEN ARKADAŞLAR GEREKENİ DEMİŞ KOLAY GELSİN