FORPUS COELESTIS PAPAĞANLARIM

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Merhaba dostlarım,
Hep hastalıklardan,ilaçlardan bahsediyorum..Beni tanımayan,aramıza yeni katılan kardeşlerimiz diyeceklerki << BU ADAM FELAKET HABERCİSİ GİBİ,HASTALIKTAN İLAÇTAN BAŞKA BİRŞEY YAZMIYOR >>
O yüzden bir değişiklik yapayım Forpus Papağanlarımın yeni çektiğim resimlerini paylaşayım sizlerle dedim..

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Kemal AKBULUT' Alıntı:
HAYIRLISI MAAŞALLAH BUNLAR NE YER NE İÇER ÖZELLİKLERİNDENDE BAHSEDEBİLRMİSİN SLM
Bahsedeyim Kemal,

Latince adı Forpus Coelestis olan bu papağan ırkı Pasifik kökenli,oldukça cesur ve agresif karakterli kuşlar..Aynı kafeste hatta aynı salma içinde dahi birden fazla çift barındırma şansınız neredeyse imkansız,çünkü çok agresifler..

Boyları 12-13 santim ve ağırlıkları 30-35 gr. civarında oluyor..Ortalama yaşam süreleri 20 yıl civarı..

Erkek ve dişi ayrımı çok kolay yapılıyor,erkeklerin renkleri daha canlı ve göz kenarlarından başının üstüne doğru uzanan parlak mavi sürmeleri oluyor..

12 aylıktan itabaren üreyebiliyorlar ama 2 yaşından önce eşleştirilmeleri tavsiye edilmiyor..18x25 ölçülerinde 2 odadan oluşan silah tipi yuvalıkta 4 ila 6 arası yumurta yapıyorlar,kuluçka süreleri 21 gün..Yavrular 5. haftada yeme düşüyor..

Karışık tohumlarla besleniyorlar..Taze meyve ve sebzelere,ayçekirdeği,çimlendirilmiş buğday ve yumurta mamasına bayılıyorlar..

Oldukça sakinler ve gürültücü değiller,ıslık benzeri rahatsız edici olmayan kısa kısa tiz sesleri var..

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Maşallah çok güzeller  İnşallah bereketli yavrularını alırsınız

burhan kadem

Üyemiz
Adı
Burhan
Soyadı
KADEM
maşallah alpay abi güzel kuşlar allah nazardan saklasın bunları bir kaç yerde ama üretini duymadım artık inş üretirisn abi yavrulaırnıda görürürüz inş

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Maşallah Alpay abi, inşallah bu tür ülkemizde de yaygınlaşır, şu an sanırım bir sende birde Zeki ustada var bunlardan...sağlıklı ve bol yavrulu üretimler dilerim.

Muzaffer KEPENEK

Yeni Üyemiz
Adı
Muzaffer
Soyadı
KEPENEK
Abi bende 1 haftadır bu kuşu araştırıyorum Türkiyede sadece sende olduğu söylendi bana.Pacific Parrotlet olarak geçiyor sanırım çok güzel kuşlar

Nerden temin edilir bilmem ama temin etme imkanı varsa beslemeye hazırım. alkisd