Murat BOZDOĞAN' Alıntı:
aslında böyle bir yarışma çok iyi olur. siteye katılımı da arttıracağını düşünüyorum. ama bu yarışmalarda bir ödül olmazsa katılımda az olur. tabi işin hile taraflarınında engellenmesi gerekir.
1-mesela bir üyenin farklı farklı isimlerle üye olarak oy kullanması engellenmelidir.
2-küçükte olsa yarışmada en azından ilk üçe girenlere ödüller verilebilir(muhabbet kuşu, yem, kafes ve aksesurları vs.)
3-üye kendi katıldığı dalda kendine oy verememelidir.
4-yarışmaya katılım için şartlar asgari düzeyde olmalıdır(yani yok günlük online süresi şu kadar olacak, iletisi şu kadar olacak gibi şartlar katılımı azaltacaktır.)
5-üye oylarının yanı sıra jüri( üç kişilik yeterlidir) heyeti olmalıdır(ama jüriler yarışmaya katılmamalı ve oy kullanmamalıdır)
6- üye oylarının %70'i +jüri puanı : toplam puan( tarzı bir sistem iyi olabilir.
7- üyeler kesinlikle her bir dalda tek oy kullanmalı ve farklı şekillerde birden fazla oy verdiklerinin anlaşılması halinde üyelikleri silinmelidir.
8-yarışmada dereceye girenlerin ödülleri nasıl sağlanır bilmiyorum ama ödüllerin gönderim için kargo giderlerini yarışmayı kazananlar ödeyebilirler.
9- yarışmanın en azından 2 ayda bir düzenlenmesinin uygun olacağını düşünmekteyim.
10- selahattin abime selamlar
not: farklı düşünceleri olan arkadaşlarda fikirlerini paylaşırsa eminim güzel bir yarışma ortaya çıkacaktır
Aksine,bence üyeler oy kullanmamalı

Malum yok arkadaşımdı kıramadım ,yok akrabaydı vs. gibi çocukça şeyler yaşanabilir

En kısa ve kolay yolu forumun önde gelen 5-10 kişisi yani forumu taşıyan kişiler veya dernek yöneticileri gibi isimler oy versin,kısa zamanda uğraş harcamadan elden çıkarılır yarışma

Katılanlarda tatmin olur,forumun yönetenlerde kısa sürede yarışmayı takip etmekten kurtulur.
Maksat güzel fotolar paylaşmak olsun