french molt olabilirmi?

troy_legend

Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
kahraman
merhaba yavrudan büyüttüğüm dişi muhabbet kuşumun 2 kuluçkasındada tüyler resimdekiler gibi çıkıyor tüm tüylerin çıkması yaklaşık 3 ayı buluyor 2 kuluçkadan sonra tekrar kuluçkaya yatmış bende yumurtalarını atıp altına fazla yavrusu olan kuşların küçük yavrusundan koydum 3 tane resimde görünen kuşlar bunlardada aynı sorun oluştu yavruların diğer kardeşlerinde sorun yok çok iyi bir bakıcı olduğu için böyle yapmıştım ama hastalığını diğer yavrularada bulaştırdı birde bu dişi kuş et halindeyken çapraz bacak olmuştu bantla falan bi derece düzeltebildim acaba yavru iken düzgün beslenemediği içinmi böyledir yoksa french molt mu değerli üstadlarımın yorumlarını bekliyorum ayrıca dişi kuşumu yavru almıyacak birine ücretsiz olarak vermek istiyorum erkek kuşuna arkadaş olarak yada tek bakacak birine izmirden elden teslim edicem saygılar.

yalçın ışık

Uzman Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
IŞIK
ben de merak ediyorum, benim iki yavruda da kanat ve kuyruk tüyleri attı. tüyler tekrar çıkmaya başladı yine attılar. ancak bu çiftinerkek ve dişinin önceki eşlerinden olan yavrularda böyle bir sorun yok. sanırım kan uyuşmazlığı var.  yada hastalar.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
her tüy cıkmaması frecn moult değildir..yavruların tüyleri sonradan eger tamamlanip dökülme olmuyorsa frenc moult değildir.. eger boyleyse b vitamini ve mineral eksikliginden kaynaklanan bir durumdur.. kusunuzu birine vermeden önce.. mineral ve b vitamini kompleksi denemenizi öneririm.. gecmis olsun..

troy_legend

Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
kahraman
düzenli olarak bira mayası breedmax vitamin çimlendirilmiş buğday veriyorum kuşlara yem olarakta 50 kilo aspura 25 kilo akdarı ekliyorum tüyler çıktıktan sonra birdaha dökülme kelleşme olmuyor fakat dediğim gibi çok geç çıkıyor

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Selamlar Emrah;
Meraklanma kuşlarınız da French molt virüsü yok bu net bir şekilde görünüyor.
Ancak ciddi bir düzeyde B vitamini özellikle de B12 eksikliği var.
Sana bir adet VETAVİT Fort gönderelim sorun ortadan kalksın...

hunter_07

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
özdemir
%90 kuşların tuylerini anne yolmuş.yavrular yuvadan ayrılınca salmada 1-2 ay beklet tuyleri cıkar.bendede böyle bi dişi var.ben  hem yavrular ızdırap cekmesin diye hemde 1-2 ay beklememek için en ufak yavru 15 gunluk olunca anneyi ayırıyorum yavruları baba buyutuyor.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
annesi veya babası yolmuş bu yavruların tuylerını diğer üstadlarında bu konuda bana katılacagını düşünüyorum zira french moltta ilk kanat ve kuyruk tuylerının kalınları gider anneyi ayırıp babaya bakıtabilirsiniz ve anneyi dinlendirmeye alıp protein ve mineral agırlıklı bir diyetle dinlendirmeniz gerekiyor mineralli besinlerle alakalı konu başlıklarından ve tuy yolma başlığı ile açılan başlıklardan uygulama bilgisi edinebilirsiniz kolay gelsin. Bu arada Bilal beyin önerdiği vitamin işinizi görecektir..

troy_legend

Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
kahraman
yorumlar için herkeze teşekkürler diğer yuvadaki kardeşlerde hiçbir problem yok gayet sağlıklı yem kırmaya bile başladılar ama bu dişi kuşun yanına koyduklarım bu halde kendi yavrularıda bu halde oluyordu kuşun tüy yolma gibi problemi kesinlikle yok çok uysal bakıcı bir dişi erkek kuşu 3hafta önce çıkarmıştım anlayamadım gitti bilal abi birkaç güne senin kampanyalı ürünlerinden sipariş vericem inşallah yorum yazan herkeze çok teşekkür ederim

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
geçmiş olsun bende vitamin eksikliğinden olabileceğini düşünüyorum dişi kuşunuzu iyice bir dinlendirin kendini toparladıktan sonra yeniden eşe atın bakalım nasıl olacak

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Bu tamamen anne baba nın tüy yolmasından başka bir şey degil...Özelliklede bu tür tüy yolma işlemini genellikle dişiler yapar...