Gaga Taşı Yerine Topuk Taşı...

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Gaga taşı yerine topuk taşı (ponza taşı) kullansak olur mu ?

Buralarda satılan gaga taşları hep alçı, yada kimyasal maddelerle yapıştırılmış kum.
Kendimin yapma imkanıda az. Benimde aklıma ponza taşı, yani topuk taşı diye bilinen doğal volkanik taşı kullanmak geldi. Gaga temizliği açısından mükemmel olacağına eminim, ancak bir zararı olurmu, kullansak ne olur acaba. Hem fiyatlarıda kocaman bir taş için gayet uygun.

http://www.kozmetikcim.com/default.aspx?pageID=18&PID=1950

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
hiç aklıma gelmemişti.sanırım sıkıntı olmaz diye düşünüyorum..bende bir değerlendireyim durumu alkisd

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
çok güzel bir fikir bende topuk taşına yönelicem doğal sonuçta..

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
..Bence doğru bir saptama...Tebrikler...Kullandığımız o basit alçı taşlarından çok daha iyi sonuçlar vereceğine eminim...

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Deneyen olursa buraya sonucu yazarsa iyi olur. İnternette sağlık açısından hiç bir zararı yoktur yazıyor, ancak bu cilt için sanırım. Kuşa nasıl olur bilemem.

adnanaslan

Üyemiz
Adı
adnan
Soyadı
aslan
bundan 4 sene once 120 cift kuşumda ben denedim gayet sağlıklı gayet güzelde yediler hic bir sorun olmadı tavsiye ederim arkadaşlar

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Araştırırken şunları buldum, belki fikir verir.

Filtrasyon Amaçlı Ponza Kullanımı:

İçme suyunun filtrasyonu için saf ponza taşı kullanılabilmektedir. Ponza insan sağlığını tehdit edecek hiç bir element içermez. Ponza genellikle iki katmanlı filtrelerde hafifliğinden ötürü birincil arıtma amacıyla kullanılırken, alttaki diğer tabaka ponza tarafından yakalanamayan küçük maddeleri süzer.

Kozmetikte Ponza Kullanımı:

Topuk taşı olarak bidiğimiz ürünün hammaddesi yine ponzadır. Ayrıca ponza taşından elde edilen ürünler, başta sabun mamüllerinde olmak üzere,
diş macunlarında, diş temizleme tozlarında ve kremlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

http://www.uzayperlit.com/ponza.html

Refik Türk

Takipçi Üyemiz
Adı
Refik
Soyadı
Türk
Evet arkadaşlar rahatlıkla kullanılabilirsiniz,hiç bir yan etkisi ve sıkıntısı yotur...

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Abdullah YILMAZ kardeşin ürünlerinden üreticiler zaten tercih edecektir, zira toplu alabilirler. Ancak benim gibi iki çift kuşu olupta merkeze uzak ilçelerde oturanlar için durum biraz farklı.

Bu arada fiyat araştırması yaparken denk geldim, topuk taşının doğal olmayanıda varmış haberiniz olsun.

%100 DOĞAL TOPUK TAŞI -Ponzy

Yeni ürün olarak piyasaya sürmüş olduğumuz PONZY TOPUK TAŞI konusunda ciddi bir pazar araştırması yapmış bulunuyoruz. Üzülerek şahit olduk ki; piyasa da topuk taşı adı altında satılan ürünlerin tamamı kanserojen maddeler içeren özelliktedir. Strafor ve alüminyum oksit katkılı gazbeton menşeli topuk taşları doğal ponza taşı gibi piyasaya sürülmekte ve insan sağlığı açısından çok büyük tehdit arz etmektedir. Maalesef insan sağlığı açısından son derece tehlikeli katkılar içeren bu ürünler, tüketicilerin bu konudaki bilgi eksikliği nedeni ile alınıp satılabilmektedir. Bu konuda da tüketicilerimizi aydınlatmak ve sağlıklı ürünler kullanımını sağlamak bizlerin ve sizlerin görevi olmalıdır.

Türkiye' de ve dünyada bilinen tek blok tipi pomza (bims) rezervlerine sahip olan firmamız, bir ilki gerçekleştirerek % 100 doğal pomza (bims) taşından topuk taşı üretimine başlamıştır.

http://www.blokbims.com.tr/haberponzy.html

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
isteyen arkadaşlarımıza uygun fiyatlı olan kalsiyumlu olan gaga taşından önerebilirim  tabiki tercih sizlerin 50 adetli paket fiyatı 12.5 tl kargo ücreti ptt kargo ile 5 lira yani 17.50 tl gibi bir fiyata maloluyor tahminlerime göre toplamda 5 adet ponza taşı fiyatına bir  koli gaga taşı sahibi olmuş oluyorsunuz bozulan bir malzeme olmadığı için senelerce kullanılabilir bir üründür diğer arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz birleşip bir koli sipariş edipde kullanabilirsiniz nacizhane tavsiyemi sunuyorum tabiki herkes istediği seçimi yapmakta özgürdür iyi çalışmalar dilerim.

cevdet

Yeni Üyemiz
Adı
ertugrul
Soyadı
ucarcı
herkese selam arkadaşlar benim kümeste kullandığım bildiğimiz gaz beton ben eski bir kuşçu abim önermişti hiçbir zararı yok dedi bende inşaat malzemesi satan yerden bir kalıp aldım pada vermedim testereyle topuk taşı büyüklüğünde parçalara ayırdım kümesimin her tarafına koydum hiç bir zararını görmedim aksine gagalarını mükemmel derecede temizliyorlar

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
Arkadaşlar bu konuda maceraya hiç gerek yok bence ben maden sektöründe çalıştığımdan az çok pomza taşının piyasaaki durumundan haberim var piyasada pomza diye satılan topuk taşlarının %98'i dilimlenmiş gaz beton ve yutong dediğimiz tuğla ve hayvanlar için son derece zararlı bir çok kimyasal'ı bünyesinde barındırıyor, içindeki bağzı kimyasalla borıc asit,tartarik asit,köpük,akışkanlaştırıcı kimyasa, yapıştırıcı kimyasal tutkallar ve bir çok kimyasal öldürmese bile bence süründürür.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Yeni ürün olarak piyasaya sürmüş olduğumuz PONZY TOPUK TAŞI konusunda ciddi bir pazar araştırması yapmış bulunuyoruz. Üzülerek şahit olduk ki; piyasa da topuk taşı adı altında satılan ürünlerin tamamı kanserojen maddeler içeren özelliktedir. Strafor ve alüminyum oksit katkılı gazbeton menşeli topuk taşları doğal ponza taşı gibi piyasaya sürülmekte ve insan sağlığı açısından çok büyük tehdit arz etmektedir. Maalesef insan sağlığı açısından son derece tehlikeli katkılar içeren bu ürünler, tüketicilerin bu konudaki bilgi eksikliği nedeni ile alınıp satılabilmektedir. Bu konuda da tüketicilerimizi aydınlatmak ve sağlıklı ürünler kullanımını sağlamak bizlerin ve sizlerin görevi olmalıdır.
  TOPUK TAŞININ ORJİNALİNİ BULMAK KULLANMAK  DERKEN BULAMAYAN KULAK DOLMASI İLE PİYASADAN ALACAKLARINA GARANTİ VEREBİLİRİM Kİ YUTONG YANİ JAPON TUĞLASININ MADDESİ GAZBETON OLARAKTA GEÇER YANILMAYIN KUŞLARIN HEPSİNİ YOK EDERSİNİZ TAMAMEN KİMYASAL DİKKAT KUŞÇULARI YANILTIP TOPUK TAŞI OLUYOR DEYİP MİLLET HAZIRA BAYILIR SONRA MEBALDEN KURTULAMAYIZ SLM