gazete yiyor .

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
arkadaşlar dişi kuşum  dışkısını yaptığı kafes altlığındaki gazeteyi kemiriyor yiyor adeta temiz yerini seçip seçip . bir sorunmu var yoksa normalmidir . yapmam gereken birşey varmı ?

E

elaziz2316

Guest
    Hangi kafes tipi olursa olsun, ben altlarında ızgara olmasından yanayım.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Altına gazete koymanız sakıncalı olur. Gazete mürekkebi kuşları zehirleme özelliğine sahip

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
illaki kağıt koyacaksan tam adını bilmiyorumda büyük saman kağıtlar var renksiz mürekkepsiz bulabilirsen ondan al yada az çiftinn var ise A4 kağıdı koyabilirsin. Onlar yemiyor kemirip atıyordur dimi ?

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
gazete yerine ızgara tel yapasıya kadar altına beyaz fotokopi kağıdı yada sarı saman kağıdı kullanınız...mürekkep zararlıdır

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
ızgara yapma imkanınız yoksa inşaat kumu koymanızı öneririm.
gazete kesinlikle koymayın malum mürekkebi zehirli

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
teşekkür ederim arkadaşlar koymamam gerektıgını bılmıyordum aydınlattıgınız ıcın teşekkur ederim . bunca zaman yemıyordu ama dun yemeye basladı nasılsa e artık dediğiniz gibi yapayım sanırım sorun olmayacaktır ızgarası var onu takarım tekrar teşekkurler.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Gökhan KALKAN' Alıntı:
teşekkür ederim arkadaşlar koymamam gerektıgını bılmıyordum aydınlattıgınız ıcın teşekkur ederim . bunca zaman yemıyordu ama dun yemeye basladı nasılsa e artık dediğiniz gibi yapayım sanırım sorun olmayacaktır ızgarası var onu takarım tekrar teşekkurler.
İllaki biraz zararı olabilir, kafanda şüphe oluyorsa beyaz saman kagıt kullanabilirsin...Ben yıllardır gazete sererim ve halende gazete kullanırım, gazete kemiren kuşlarımda var kemirmeyenlerde var, bu zamana kadar (bunca yıl ) gözle görülür bir zararına rastlamadım...tercih sizin... ;)

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Arkadaşlar bir önerim olacak.Gazete kağıdı yerine mürekkepsiz saf kağıtlar var.Ebatları yeterince büyük.Normal kafeslere 2 kat yapıp koyuyorum.Salmalara 2-3 tanesini yanyana getirince 2 sayfa büyüklüğünde gazete kağıdı kadar oluyor.Bir avantajıda renk ve desensiz olması itibarı ile kuşların dışkılarını takip etme şansı vermesi.Fiyatları da kilogramı 5 tl civarında.1 kilo alyorum.8 kafes ve 2 salmaya haftada 2 sefer alt temizliği yapmak sureti ile 1-2 ay kadar gidiyor.Kilitli poşet ,çöp poşeti ,plastik çatal bıçak tarzı ürünler satan yerlerde oluyor.Sorduğumda dönercilere vermek için elimizde bulunduruyoruz demişti satıcı.