gece loş ışık kullanıyorum kuşlara uygun mu?

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Arkadaşlar merhaba

bir sorum olacak inşallah ben ev üretimi evde 6 takımlık kuş besliyorum bir çiftimin yumurtası var 3 gün önce mediamarkt tan led lambalı şarj edilebilir fener aldım kuşların odasındaki ışığı akşam 23:00 a kadar açık tutuyor ve kapatıp devreye bu feneri alıyorum karanlık ortama hafif bir mavimsi ışık yayıyor gece lambası misali amacım yem yemek isteyen yemini yesin su isteyen içsin tüneğinde durmak isteyen tüneğine yuvalıkta kuluçkasında yatmak isteyen kuluçkasını ihtiyacından sonra rahatça görsün yatsınki yumurtalar soğumasın .... sizce yanlışmı yapıyorum zifiri karanlıkmı olmalı gece uyuyrlarken

fikirlerinize saygı duyar bilgileriniz ve tecrübelerinizi paylaşacağınız için şimdiden teşekkür ederim

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
cihan neden 23:00 kadar ışığı açık tutyorsun.kuşların uyumaları çok geç olur.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    :D  :D  Ben gece 01:30 a kadar ışık veriyorum.. Benim avantajım (yahut dezavantajım) gündüz ışığını, loş ışık olarak alıyor olmaları..

metkuy

Uzman Üyemiz
Normal lambam gece saat 22:00 da sönüyor ve öncesinde saat 21:00 de yanan 10 w luk gece lambası sabah gün ağarıncaya kadar yanmaya devam ediyor , 1 aydır sbaha kadar gece lambası açık zararını görmediğim gibi verimin arttığını gördüm.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Kış ayıda benim kümesimin dogrusu; ışıgı saat 16.00 da açılır ve 20.30 ile 21.00 arası söner , sabah  06.00 yanar 09.00 söner. ayrıca 24 saat sarı 7.5 vollt luk  loş gece lambası açık durar...(Karanlıkta normal ışığın söndügünde kuşların yuvaga girmesi, yumurtalarını rahatlıkla bulmaları, v.b. gibi sebebler için 7.5 vollt  luk loş ışık devamlı yanar...) Loş ışık içinde zaman ayarlı priz kullanılabilir...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
tamam bu akşamdan itibaren canlı parlak yanan ışığı en geç 21:00 da söndürüp loş açık mavimsi yanan gece lambasını yakacağım..yorumlardan anladığım kadarı ile çok azda olsa gece lambası ışığı sabaha kadar yanması gerekiyor...

merak ettiğim diğer bir konu 23:00 kadar ışığı kapatmadığımı çok geç  bulan ustalarım sizlerinde aydınlatma konusunda  üretimhane doğrularınızı merak ediyorum  bana tecrübe olucaktır saygılar sunarım

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
doğadaki kuşlar kaçta uykuya geçiyor.ona göre kendine bir saat seç.yani kendini ona göre ayarla.23.00 e kadar hiç bir kuş uyanık kalmıyordur.insanlar bile o saatte yatmış olması lazım.yoksa sabah namazına kalkamazlar.değilmi. ;)

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
zeki abi maşallah güzel düşünüyorsun tabiiki ama ben neden 23:00 e kadar ışık kullandığımıda belirtiyorum doğrumu yapıyorum diyerek danışıyorum abi yanlış anlamayın zaten yanlışımı kabul ettim ama şunu söyleyeyim doğadaki kuşlar mutlaka ay ışığından yararlanıyordur öyle değilmi  senin üretimhanende kullandığın ışık durum nedir abi ..

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
kardeş bu sitede şunu gördüm.hem soru soruluyor.hemde bizim sizlere kızdığımızı veya yanlış anladığımızı sanılıyor.önce şunu anlamak lazım ben sırf forumda iletilerim artsın diye boş yere yazı yazmam.bazı konular hariç (milleti kandırmaya çalıişan ve seviyesiz yazı yazanlar)kesinlikle kimseye kızmam .senin ışığın 23:00 değilde sabaha kadar yansa bana ne karı var ne zararı ama sana zararı var çünki kuşların uykusunu alamaz ve rahatsızlıklar olur.formda cevap yazıyorsam ben o kişiye değer verdiğim içindir.yoksa ne cevap veririm.ne yorumda bulunurum.şimdi soru soruyorsunuz ama hoşunuza gitmeyecek cevaplar geldimide hemen yanlış anladın.kızmaya gerek yok gibi yazılar yazılıyor.(genel olarak)o nedenle biz sizlere kızmıyoruz.bizlerde burada yeni katılan arkadaşlardan yeni şeyler öğreniyoruz.biz halen yolun başındayız.bu işte başarı elde edeceksek.yeri geldiğinde azarda işiteceğiz.yeri geldiğinde tebrik de edileceğiz.yapılması gereken her söyleneden kendimize pay çıkarmak.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
zeki abi estağfurullah tamamen yanlış anlamışsın şimdi abi ben araştırmalar yapar ve fikir alışverişini seven bir insanım mutlaka sorduğum sorularla ilgili azda olsa bilgi araştırır ama herşeyden önce tecrübeye kulak veririm seni ve ustalarımı kırmak istemem ortada işime gelmeyen bir cevapta yok ALLAH razı olsun sen ve herkes haklı cevaplar vermişsiniz değerimi anladım zaten ama dikkat edersen abi ben yanlışım olabileceğinide konu açarken yazmış en baştan kabullenmişim yanlış yapıyorum diye o saate kadar açık bırakmanın geçen sana özel mesajımda senin için düşündüklerimi zeki mülayim kimdir sorusuna verdiğim cevapları tüm içtenlikle söyledim abi ben kızmadımki hiçbirşeye halen bir soruma cevap alamadım abi sen ışık kullanıyormusun geceleri  ;) alınganlık çok kötü yıkıcı birşey ya bir kusur ettiysem özür dilerim abi benide o dengesiz  kızanlardan yazıyorsan ben birdaha hiçbiryere konuda açmam ama dediğim gibi farkında olmadan yanlışım varsa özür dilerim  ::)

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Benim üretimhane gündüzde az ışık aldığı için sabah 07 de florasan açılıp, öğlen 1 saat kapanır. Sonra akşam 21 de kapanır. Kapandığı anlarda otomatik olarak şerit led ışıklandırma devreye girer.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Forum sitelerinde fikir alış verişlerinde ve yanlış anlamalarla ilgili şimdiki gibi renklilikler herzaman olacaktır amaç burdaki espiriyi anlamaktır.

Cihan benim üretimhanenin ışıklandırmasını otomatiğe bağladım sabah ampüller sönük vaziyetteyken 06.30 da ampüller 15 dakika içinde yavaş yavaş  tam yanar hale gelince florasan lambalar devreye girer yanar  ampüller söner akşama kadar florasanlarda yanık vaziyette kalırlar akşamda ampüller tam yanar vaziyette yanar 1 dakika sonra florasan söner ampüllerde 15 dakika içinde voltaj düşer gibi yavaş yavaş tam söner ışığın kapanma saati 20.30 dur

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
cihan aytan' Alıntı:
:) teşekkür ederim abi ama yani anladığım kadarı ile gece boyunca ışık kullanmıyorsun yani
akşam 20.30 sabah 06.30 arası kapalı sonrasında tam gün florasan lambalar yanar ışıklandırmanın kapanış ve açılışlarını ampüllerle ayarlanıyor