Geçmeyen sulu dışkılama

gökdoğan

Üyemiz
Adı
Gök
Soyadı
Doğan
Merhaba, kuşum 2 aylık bir türlü sulu dışkılamanın önüne geçemedim, yapmış olduğım tedavi yöntemleri; baytril 2,5 ağızdan günde 2 damla-devamın da vitamin uygulaması, 1 hafta sonra biteral tablet 8 parçaya bölünüp sulukta verme-devamın da vitamin uygulaması avidiare ishal ilacı 4. günü hala bir gelişme yok, kuş az bir şekil de yeme içme mevcut, kabarma var... yem su ve altlığı her gün değişmekte Lütfen yardım edin bir türlü bu illeti geçiremedim... herkese iyi formlar dilerim...

Ekli dosyalar

Hakkı şenyurt

Üyemiz
Adı
Hakkı
Soyadı
Şenyurt
Benim kuşumda aynı böyle bu resimdeki dışkı en iyi hale geyirdiğim dışkı öncesinde sadece sıvıydı bende 3 aydır kullanmadığım şey kalmadı ama geçmiyor valla bende cevapları merakla bekliyorumallah yardımcımız olsun

gökdoğan

Üyemiz
Adı
Gök
Soyadı
Doğan
Sadece ak dal darı verdim olmadı, sadece aspur diyeti uyguladım olmadı, sadece muhabbet yemi verdim 1 hafta aralıklarla yine olmadı.

Ali KAYGANA

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Kaygana
sulu gıdaları kesmeyi deneyin yani havuç verirken suyunu sıkın posasını verin birde öyle deneyin derim hala geçmiyor bir hastalık olduğunu düşünüyorsanız veterinere götürmekte fayda var .

Hakkı şenyurt

Üyemiz
Adı
Hakkı
Soyadı
Şenyurt
Ben en başta patatez pirinç suyu kahve sirke  vede kanarya yemi verdim işe yaramadı ishal için bi ilaç aldım eczaneden suyuna ekledim biraz iyileşti oda resimdeki kadar 

Ercan Uçar

Uzman Üyemiz
Adı
Ercan
Soyadı
Uçar
haftada 2 kere ağızdan 1 damla sulfemezatin damlatın . yem olarak aspur ağırlıklı besleyin ve en önemlisi şuan için vitamin yeşillik ve mama vermeyin.

gökdoğan

Üyemiz
Adı
Gök
Soyadı
Doğan
Ercan bey cevabınız için tşk ederim konu hakkın da erken yazan olmadığı için ben de formda bulunan bilgiler ışığın da  ve bir abimin yardımı ile *nidazol* 250 tablet alıp tedaviye başladım, umarım doğru yapmışımdır.

swackhammar

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Pirinççi
MERHABA KUŞUN İSAL OLMUŞ BİRAN ÖNCE YEMİNİ DEGİŞTİRİN SADECE SÜPÜRGE YEMİ İNCE UZUN OLANDAN VERİN VE  CERYAN YAPAN ORTAMDAN UZAK TUTUN  BAŞKA HİÇ Bİ YEM VERMEYİNİZ  O YEMİ ALIŞTIRIN KUŞUNUZA YOKSA KESİNLIKLE ÖLÜME GİDER KUŞUNUZ

swackhammar

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Pirinççi
DAMLA  YOK İLAÇ VB ŞEYLER KESİNLİKLE VERMEYİN SERİN Bİ ODADA KUŞUNUZU TUTUN  O İLAÇLAR 5 PARA ETMEZ KUŞUNUZ ÖLUR BENİ DİNLEYİNN

gökdoğan

Üyemiz
Adı
Gök
Soyadı
Doğan
Nidazol tableti kullanalı 3. gün hiç bir değişiklik yok, biraz daha kullanmayı düşünüyorum. sulfemezatin kullanmadım, Sen şu anda hangi tedavi yöntemi uyguluyorsun? Form'dan baytril %5 ' de önerildi.
Bir çok veteriner hekimle de görüştüm sonuç aynı farklı bir durum yok sulu dışkılama ve resim'de bulunan görünüm ve kıvam devam etmektedir.

gökdoğan

Üyemiz
Adı
Gök
Soyadı
Doğan
ali bey yardımınız için tşk ederim, bahsetmiş olduğunuz şekil de bakım uygulaması yapılıyor. Lakin konu farklı boyutta Sizin bahsetmiş olduğunuz kuş bakım uygulaması zaten ki olmazsa olmazdır. kuşu kaybetmemek adına başarı ve sonuç alınmış uygulamalar yapılmak zorundadır.

swackhammar

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Pirinççi
HEMEN OZAMAN DEDİGİM İLAÇLARI ALIN YILLARDIR KULANILAN FAYDASI OLAN İLAÇ BUNLAR NEO-TERRAMİCİN  ANTİBİOTİK VE SÜPERVİT VİTAMİN BUNLARA İHTİYAC VAR AL BN SNA ANLATICAM KULLANMA ŞEKLİNİ

swackhammar

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Pirinççi
ARKADAŞLAR  HER YEMDEN VERMEYİNİZ  İYİ DEİL MİİLET PARA KAZANMAK ADINA SATIYOR AMA İYİ DEİL KİMSE BENİ ANLAMIYORR SADECE UZUN SÜPÜRGE YEMİ VERİNN O SARI YUVARLAK YEMDEN KESINLIKLLE VERMEYIN HAYVANNI İSAL YAPAN O ISLAK MARUL YAPAR KURU VERİN GUNDE İKİ KUŞA 1 DAL YETER ODA  HAFTADA 2 KERE YETER  CERYANDA DURURSA İSAL OLUR  BEN SÖYLÜYOM KİMSE ANLAMIYOR BENI  SİZ BİLİRİSİİNİZ 25 SENE KUŞ BAKTIM SATTIM  İZMİRDE DERNEKTE GÖREVLİYDİM KUŞLARIN BİRİNCİ OLMASI İÇİN NOT VERİODUM HASTA YARALIAR  VARSA ELENİYORDU NEYSE İŞTE BÖYLE ARKADAŞLAR..SAYGILAR

Hakkı şenyurt

Üyemiz
Adı
Hakkı
Soyadı
Şenyurt
Gök doğan bey ben sadece aspur veriyorum ne yaptıysam olmadı bende vaz geçtim ayrı bi kafeste suyunu değiştiriyorum günlük kafesi temiz tutuyorum ne geriye ne ileriye gidiyor o şekil kaldı bakalįm ne olacak enson isal i çin eczaneden bi ilaç aldım bağırsak bakterileri için bi fayda etmedi. Bende doğal sürecine bıraktım kuştan vazgeçtim kuştan anlayan bi veterinerde bulamadım inşallah iyileşir ama 3 ay oldu iyileşse iyileşirdi herhalde

gökdoğan

Üyemiz
Adı
Gök
Soyadı
Doğan
Hakkı bey ben de karantina kümesine aldım doğal olarak dinlendiriyorum, iyileşirse ne ala iyileşmezse kader diyelim, Ali bey kuşum dinlendikten sonra NEO-TERRAMİCİN kullanacağım umarım her şey için geç kalmış olmayız. teşekkür ederim yardımın için ali bey...

Nihal

Yeni Üyemiz
Adı
Musti
Soyadı
Ggl
Benim kuşum 3 aydır sulu ishal ne yaptimsa geçiremedim. Yulaf verdim biraz işe yarar gibi oldu ama dal darı verince yine sulu ishal oldu. Aspur da işe yaramadı. Suluguna bebek aspirinin yarısını veriyorum. Ondan önce sirke damlatiyordum. Çok neşeli hareketli yulaftan dolayı kilo aldı sanki biraz bazende az bir yumurta sarısı veriyorum çok seviyor. Sulu ishalin geçmesi için ne yapabilirim? Açık yem kullanıyorum o ishal yapar mı?
Acil yardım lütfen

raifmeric

Takipçi Üyemiz
Adı
Raif
Soyadı
Meriç
Arkadaşlar ben sultan besliyorum. Önceden mubişlerim vardı. Neyse, bir sultanımda kronik ishal vardı. Geosol toz aldım. Zirai ilaç satan dükkânlarda var. En son 15 TL idi. Neoterramycin işe yaratmayacak söyleyin. Sultana 100 mm  suya bir buğday tanesi kadar karıştırıp verdim ve geçti. 3 günden az 5 günden fazla verilmez. Deneyen başka arkadaşlar da faydasını gördü. Dozajı mubişe göre ayarlarsanız problem kalmaz. Sanırım yarım buğday tanesi kadar iş görür