Kuşlarımda tüy dökümüyle birlikte başlayan nezleye benzeyen bir hastalık yüzünden 2 kuşumu kaybettim, biri de ölmek üzere, ilk kuş için maalesef çok geç kaldım, kuş tüy dökümündeydi, bir anda hastalandı, kuşlara evimden uzakta bir ortamda bakıyorum, hastalığı fark ettiğimde iş işten geçmişti, 2. ölen kuşumda kuş çiftleşiyordu, aniden tüye girdi, tüy dökümünün bitimine doğru nezle başladı, kuş üst üste 5-6 defa tıksırıyordu, vitaminle birlikte vitaform kullandım, 4-5 gün içinde kuş öldü, son kuşum ise kuluçkada yatıyordu, ilk yumurtanın çıkmasına 2 gün kala kuş yine tüye girdi, kuluçkadan kalktı, dolu yumurtalarım da telef oldu, kuş yine nezleye yakalandı, bu kuş kabarıyor ve günün büyük bölümünü kafasını sırtına gömüp uyuyarak geçiriyor ve tıksırıyor, kuşa hergün mama veriyorum ama iştahı çok az, bu kuş için ise 100 cc'lik suluk içine 1 damla %5'lik iğne enjeksiyonlu baytril damlatıyorum, 2 gündür devam ediyorum, gelişme yok, dozajı mı artırsam, bu kuşu da kaybedecem yoksa, oda sıcaklığı 20-23 derece arasında ve kaybettiğim kuşlarımın hepsi dişi...