Geçmeyen ve ölümlerle sonuçlanan nezle?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Kuşlarımda tüy dökümüyle birlikte başlayan nezleye benzeyen bir hastalık yüzünden 2 kuşumu kaybettim, biri de ölmek üzere, ilk kuş için maalesef çok geç kaldım, kuş tüy dökümündeydi, bir anda hastalandı, kuşlara evimden uzakta bir ortamda bakıyorum, hastalığı fark ettiğimde iş işten geçmişti, 2. ölen kuşumda kuş çiftleşiyordu, aniden tüye girdi, tüy dökümünün bitimine doğru nezle başladı, kuş üst üste 5-6 defa tıksırıyordu, vitaminle birlikte vitaform kullandım, 4-5 gün içinde kuş öldü, son kuşum ise kuluçkada yatıyordu, ilk yumurtanın çıkmasına 2 gün kala kuş yine tüye girdi, kuluçkadan kalktı, dolu yumurtalarım da telef oldu, kuş yine nezleye yakalandı, bu kuş kabarıyor ve günün büyük bölümünü kafasını sırtına gömüp uyuyarak geçiriyor ve tıksırıyor, kuşa hergün mama veriyorum ama iştahı çok az, bu kuş için ise 100 cc'lik suluk içine 1 damla %5'lik iğne enjeksiyonlu baytril damlatıyorum, 2 gündür devam ediyorum, gelişme yok, dozajı mı artırsam, bu kuşu da kaybedecem yoksa, oda sıcaklığı 20-23 derece arasında ve kaybettiğim kuşlarımın hepsi dişi...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Baytril %5 lik yerine enrocure %10'luk mu kullansam? İkisinin de etken maddesi (enrofloxacin) aynı..

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
baytril ve vitaform işe yaramıyor, tüy dökümü geçti ama kuş kabarıyor, tıksırıyor, burnundan mukus benzeri bir şey gelir, çok durgun, yemesi iyi, önerisi olan hiç mi kimse yok?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Niye kimse cevap yazmıyor, kuşumun son durumu, iyice zayıfladı, 10 gün süren baytril tedavisini bugün sonlandırdım, kuşun nefes alırken kuyruğu da titriyor...soğuk algınlığına bağlı ishal birazcık başladı ve hemen ishal ilacı verdim...

Bektas Abdurrahman

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
Abicim geçmiş olsun,dediğin nezle nin nasıl bişi olduğunu tam anlamadım ama söylediğin belirtilerde(tıksırma,kuyruk atma,kusma kabarıklık,gün boyu uyuma ve aşırı zayıflık) bende bi kuş vardı düzelmesi için ıhlamur kaynattım suluğun yarısı ıhlamur yarısı su olarak 3 gün verdim peşinden de tetra 500mg tabletin bi tanesinin yarısını 1 lt suya karıstırdım 2günde onu verdim kuş şimdi taş gibi,kullanacağın başka bi tedavi yoksa söylediklerimi denemelisin saygılarımla.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
teşekkür ederim kardeşim, yapabileceğim bir şey kalmadı, bir de bu yöntemi deneyeyim...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
tetra 500mg kuşa baytrilden daha iyi geldi, tıksırması kalmadı ama halen kabarıyor, bu arada dün aniden tıksırma ve kabarma başka bir kuşumda başladı, kuşum Jumbo kırması iri bir kuştu ve kuş 5 saat içinde öldü, bu hastalıktan 2 hafta içinde 2 kuş kaybettim ve yukarıdaki resimdeki kuşumda hasta, zaten toplamda 16 kuşum vardı, ikisi öldü, biri hasta, kuşları kaybettiğim kafesleri vanodin ile temizledim, umarım başka kuş kaybetmem...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
havalandırma için odanın kapısını açıyorum, hava soğuk, camı açamam...

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Temiz su,temiz yem,temiz hava sağladığınızda kuşlar bu tür durumlara düşmez.Pek tabi kafes temizliği de önemli.Kuşlar nezle değil.Bu kuşlar havasız ortamın kuşları.Odanın havalandırması yoksa ilk iş onu bulmalısınız.Yoksa soğuktan öldürmeyeyim derken kuşlarınızın çoğunu kaybedersiniz.Hayvan bakımında önce yer temini,planlaması önemlidir.Havalandırma,ışık,ısı bunlar kuş almadan önce yapılacak şeyler.Bu işi çözün.Kuşları üretimden çekip bir süre dinlendirin.Her yeri temizleyin.Benim önerebileceğim bu kadar.Kolay gelsin...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Dişinin cere rengi iyice açık maviye döndü, göz etrafındaki ve kafadaki tüyler döküldü, baytril vermezsem ishal başlıyor, verince ishal düzeliyor, halen tıksırıyor ve kabarıyor, sürekli uyuyor, son halinin resmi, cereye ve göz etrafına dikkat...

BaSuT

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.bstkafes.com
Adı
cengiz
Soyadı
Basut
Kuyruk titremesi ve aksirmasi ust solunum yolu enfeksiyonu
Cozum havalandirma ve vilfilox oral cozelti siprey 4.-5 gun agiza yapilan uygulamayla iyilestirebilirsiniz.su ara bendede vardi duzelmeye basladi

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Cengiz BASUT' Alıntı:
Kuyruk titremesi ve aksirmasi ust solunum yolu enfeksiyonu
Cozum havalandirma ve vilfilox oral cozelti siprey 4.-5 gun agiza yapilan uygulamayla iyilestirebilirsiniz.su ara bendede vardi duzelmeye basladi
Teşekkür ederim cengiz bey, bende enrocure %10 ve baytril %5'lik ilaçlarlar var, önerdiğiniz Vilflox ilacını araştırdım, etken maddesi enrofloksasin ve bu etken maddesi enrocure %10 ve baytril içinde de var, yine de bu ilaçlardan farklı yönleri var derseniz bu ilacı da alıp kullanacam...