Üsmail ÜLERÜ
Takipçi Üyemiz
Teşekkürler Selahattin abi.
İsmail İLERİ' Alıntı:Değerli arkadaşlar Allah nasip ederse 2013-2014 üretim sezonu gökkuşağı ispinozu üretimindeki 4. yılım olacak.Bu yıl toplamda 15 takımla üretime başlayacağım.İlerleyen günlerdeki performansa göre düzenlemeler yapmayı düşünüyorum.1 Eylül tarihinde çiftlerimi eşe atmayı düşünüyorum.Haftasonu çektiğim bazı resimleri sizlerle paylaşmak istedim.
![]()
ilginiz için teşekkür ederim size özel mesajla birkaç soru daha sormak istiyorum paylaşımı şahsi sorularımla doldurmayayım. kuşlarınız harika görünüyor maşallah, hayırlı üretimleriniz olsun.İsmail İLERİ' Alıntı:Murat bey öncelikle kuşlarınız hayırlı uğurlu olsun.İnşallah bol bol yavrularını görmek nasip olur.
Zebra ispinozunun gökkuşağı yavrusunu beslediğine şahit olmadım. Kendimde hiç böyle bir deneme yapmadım. Gökkuşağı ispinozları 40-45 günlük olduklarında anne babanın yanından ayrılırlar. Fakat zebralar 20-25 günlük olduklarında ayrılabilirler. bu aradaki 20 günlük süreyi yavruların tolore edebileceklerinden emin değilim işin doğrusu. Fakat bengal ispinozlarına yavru baktırılabiliyor. Şahsen ben en son ihtimal olarak bu uygulamayı yapıyorum. Çünki kendi anne babasının altında büyüyen yavruların fizik, renk , desen , genetik sağlamlık, hastalıklara karşı daha güçlü bir yapı, üretimde daha başarılı bireyler olarak daha kaliteli ve yavru beslemede daha başarılı olduklarını gördüm. Bundan dolayı zorunlu kalmadıkça bengallerin altınada yavru sürmem. Ama her ne kadar gökkuşaklarım kendi yavrularını besleselerde bazen talihsiz durumlarla karşılaşabiliyoruz. Böyle durumlarda bengallerin altınada yavru sürebiliyorum. bu durumların dışında herkes kendi yavrusunu besleyip büyütüyor. Size tavsiyem bırakın kendi anne babaları yavrularını beslesin. Huzurlu bir ortamda , uygun nem, uygun ısı, uygun gıda şartları, uygun yuvalık tipi sağlandığında bu kuşlar kendi yavrularını sağlıklı bir biçimde beslerler.
Benim üretimim ağustos sonunda başlıyor ve ocak ayının ortalarında son buluyor. Ocak ayından sonraki dönem tüyden çıkış, dinlenme, ve üretim için hazırlık dönemlerini içeriyor. Yeni üretim dönemi tekrar ağustos ayında başlıyor. Fakat her yiğidin yoğurt yiyişi farklı. ben 12 ay boyunca üretim yapanlarıda tanıyorum. Dediğim gibi bende üretim planı ve uygulaması bu şekilde.