Gouldian Finç 2013 - 2014 damızlık adaylarım.

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
+ 18  fotoğrafladığım anda yakaladığım karelerden bir tanesi

kırmızı lipokrom renk kanaryalarım

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Başlıkta daha önce paylaştığım damızlıklarım ilk yavrularını büyütmeye başladılar.Yavrularımdan ve kuluçkada yatan çiftlerimden bazıları.Rabbim hepimize bol üretimli sezonlar nasip etsin.

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
inşallah selim kardeşim. sendekilerde bu kuşlarla aynı kan hattına sahip olan kuşlardan.kendi yavrularını besleme özellikleri gerçekten çok iyi kuşlar.İnşallah sendekilerde şartları yerine getirdikten sona bol bol yavru vereceklerdir.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Maaşallah hepsi ayrı güzel renk cümbüşü imrenmemek elde değil.
Hayırlı üretimler.

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
İsmail İLERİ' Alıntı:
Değerli arkadaşlar Allah nasip ederse 2013-2014 üretim sezonu gökkuşağı ispinozu üretimindeki 4. yılım olacak.Bu yıl toplamda 15 takımla üretime başlayacağım.İlerleyen günlerdeki performansa göre düzenlemeler yapmayı düşünüyorum.1 Eylül tarihinde çiftlerimi eşe atmayı düşünüyorum.Haftasonu çektiğim bazı resimleri sizlerle paylaşmak istedim.

İsmail bey ilk defa bir çift gökkuşağı ispinozu besliyorum, bu kuşlar hakkındape bilgim yok, 1 aydır beslediğim kuşlarım 4 yumurta yapıp kulçkaya yattı aynı anda zebralarım da umurtladı acaba yumurtaları zebraların altına sürsem mi, bir de goldilerin üretim sezonu sonu ne zaman bilgilendirirseniz sevinirim,

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Murat bey öncelikle kuşlarınız hayırlı uğurlu olsun.İnşallah bol bol yavrularını görmek nasip olur.
Zebra ispinozunun gökkuşağı yavrusunu beslediğine şahit olmadım. Kendimde hiç böyle bir deneme yapmadım. Gökkuşağı ispinozları 40-45 günlük olduklarında anne babanın yanından ayrılırlar. Fakat  zebralar 20-25 günlük olduklarında ayrılabilirler. bu aradaki 20 günlük süreyi yavruların tolore edebileceklerinden emin değilim işin doğrusu. Fakat bengal ispinozlarına yavru baktırılabiliyor. Şahsen ben en son ihtimal olarak bu uygulamayı yapıyorum. Çünki kendi anne babasının altında büyüyen yavruların fizik, renk , desen , genetik sağlamlık, hastalıklara karşı daha güçlü bir yapı, üretimde daha başarılı bireyler olarak daha kaliteli ve yavru beslemede daha başarılı olduklarını gördüm. Bundan dolayı zorunlu kalmadıkça bengallerin altınada yavru sürmem. Ama her ne kadar gökkuşaklarım kendi yavrularını besleselerde bazen talihsiz durumlarla karşılaşabiliyoruz. Böyle durumlarda bengallerin altınada yavru sürebiliyorum. bu durumların dışında herkes kendi yavrusunu besleyip büyütüyor. Size tavsiyem bırakın kendi anne babaları yavrularını beslesin. Huzurlu bir ortamda , uygun nem, uygun ısı, uygun gıda şartları, uygun yuvalık tipi sağlandığında bu kuşlar kendi yavrularını sağlıklı bir biçimde beslerler.
Benim üretimim ağustos sonunda başlıyor ve ocak ayının ortalarında son buluyor. Ocak ayından sonraki dönem tüyden çıkış, dinlenme, ve üretim için hazırlık dönemlerini içeriyor. Yeni üretim dönemi tekrar ağustos ayında başlıyor. Fakat her yiğidin yoğurt yiyişi farklı. ben 12 ay boyunca üretim yapanlarıda tanıyorum. Dediğim gibi bende üretim planı ve uygulaması bu şekilde.

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
İsmail İLERİ' Alıntı:
Murat bey öncelikle kuşlarınız hayırlı uğurlu olsun.İnşallah bol bol yavrularını görmek nasip olur.
Zebra ispinozunun gökkuşağı yavrusunu beslediğine şahit olmadım. Kendimde hiç böyle bir deneme yapmadım. Gökkuşağı ispinozları 40-45 günlük olduklarında anne babanın yanından ayrılırlar. Fakat  zebralar 20-25 günlük olduklarında ayrılabilirler. bu aradaki 20 günlük süreyi yavruların tolore edebileceklerinden emin değilim işin doğrusu. Fakat bengal ispinozlarına yavru baktırılabiliyor. Şahsen ben en son ihtimal olarak bu uygulamayı yapıyorum. Çünki kendi anne babasının altında büyüyen yavruların fizik, renk , desen , genetik sağlamlık, hastalıklara karşı daha güçlü bir yapı, üretimde daha başarılı bireyler olarak daha kaliteli ve yavru beslemede daha başarılı olduklarını gördüm. Bundan dolayı zorunlu kalmadıkça bengallerin altınada yavru sürmem. Ama her ne kadar gökkuşaklarım kendi yavrularını besleselerde bazen talihsiz durumlarla karşılaşabiliyoruz. Böyle durumlarda bengallerin altınada yavru sürebiliyorum. bu durumların dışında herkes kendi yavrusunu besleyip büyütüyor. Size tavsiyem bırakın kendi anne babaları yavrularını beslesin. Huzurlu bir ortamda , uygun nem, uygun ısı, uygun gıda şartları, uygun yuvalık tipi sağlandığında bu kuşlar kendi yavrularını sağlıklı bir biçimde beslerler.
Benim üretimim ağustos sonunda başlıyor ve ocak ayının ortalarında son buluyor. Ocak ayından sonraki dönem tüyden çıkış, dinlenme, ve üretim için hazırlık dönemlerini içeriyor. Yeni üretim dönemi tekrar ağustos ayında başlıyor. Fakat her yiğidin yoğurt yiyişi farklı. ben 12 ay boyunca üretim yapanlarıda tanıyorum. Dediğim gibi bende üretim planı ve uygulaması bu şekilde.
ilginiz için teşekkür ederim size özel mesajla birkaç soru daha sormak istiyorum paylaşımı şahsi sorularımla doldurmayayım. kuşlarınız harika görünüyor maşallah, hayırlı üretimleriniz olsun.

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
2014-2015 üretim sezonumuzu hayırlısıyla tamamladık. Bir kısım yavrularımız renklendi ve yeni sahiplerine ulaştı, bir kısmıda renklenmek üzere besiye çekildiler. Hayırlısıyla kanarya üretimine başladık. Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah.