Gouldian Finch iligilenen ustalar bilgi verirse sevinirim :)

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
Öncelikle Merhaba;

1 çift  Gouldian Finch almayı düşünüyorum fakat fazla bilgim yk hobi amaçlı muhabbet kuşu üretimi yapıyorum . dedim gibi 1 çift almayı düşünüyorum fakat üretimi kolaymı zormu acaba bide evin içinde bakıcam yavru alabilirmiyim yani muhabbet kuşlarımın yanına koymayacagım bildim üzere  Gouldian Finch sıcak istiyormuş ondan evin içinde tutucam ..

Yani Kısaca önemli biligileri verirseniz sevinirim  :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Sevimli kuşlar ama soğuğa karşı çok hassaslar ben bir çift aldım sonbaharda havalar biraz serinleyince dişisi üşütmüş farkına vardım ama ilacı verene kadar hayvan öldü erkek tek kaldı kendi kendine kur yapıyor garibim. Bildiğim kadarıyla çok kolay üremiyorlar. Ama çokta zor değil şartlar uygun olursa ürerler. Bizimkiler tam yuvayı örmüşlerdi ama malesef işte :(

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
mehtap abla dedim gibi evin içinde bakıcam ceran falan soguk olmaz kolay kolay  üretme kolaymı zormu ne tür sıkıntıları var onu ögrenmek istedim bide tek çift bakıcam muhabbet kuşları gibi çok kuş olunca daha rahat  ürüyorsa zor ama benim bildigim hint bülbülü gibi diyolar sıcagı gördümü yavru alması kolay diye biliyorum  :) yorum için teşekkürler

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Üretmediğim için çok detaylı bilmiyorum ama bu kuşlarda sürü psikolojisi yok onu biliyorum.

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
tmm işte bende sürü psikolojisi varsa üretemem diyodum yokmuş daha detaylı bilgi verirlerse bilen kişiler sevinirim :)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mert can kardes, goldilerde suru pisikolojisi yoktur.kuslar ese hazir olduklari durumda.sicaklik 20 derece ve ustu oldugunda 1 ciftiniz dahi olursa yavru alabilirsiniz.tabi bu alacaginiz kusun kalitesine gorede degisir.ozellikle yerli olmasina dikkat etmeniz lazim.yurt disindan gelenlerin cogu sikintilidir.ve ayrica kuslari urkmeyecekleri bir ortam saglamaniz gerekiyor, rahatsizlik verildigi zaman yuvayi ve yavruyu terketme gibi nazli bir huyada sahipler.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
benden sana tavsiye hiç uğraşma kuşlar serçe kadar bişey ayrıca renginden başka bir özelliği yok, bakıcılık özellikleride yok ayrıca fiyatları 150tl den başlıyor ona vereceğin paraya bir çift show jumbo al daha iyi ben goldie lerden nefret ettim.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
benden sana tavsiye hiç uğraşma kuşlar serçe kadar bişey ayrıca renginden başka bir özelliği yok, bakıcılık özellikleride yok ayrıca fiyatları 150tl den başlıyor ona vereceğin paraya bir çift show jumbo al daha iyi ben goldie lerden nefret ettim.
aynen
katılmamak elde  değil
ama kişiden kişiyede değişiyor...

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
verdiniz bilgiler için teşekkür ederim... fakat behsat abi yerli oldunu nerden alıyabilirim ?