Göz--Balgam--Burun akması (Ornitosis)

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
bu ilacı kullanırken kafeste bulunan mineral blokların kaldırılması gerekiyor arkadaşlar kalsiyum etkisini azaltıyor ilacın bilginize..

kemanci011

Üyemiz
Adı
sedat
Soyadı
gayin
benımde bır kuşumda gordum yanlız bilecik bozuyukte boyle bi ılaç bulabilirmiyim onu bılmıyorum

ahmetkazıcı

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kazıcı
internet,te sanal pazar diye site var oradan bulabilirsinzi ben aldım.yanılmıyorsam 40- 45 tl arası. kuşlarda gözle görülen bir iyileşme var 3 gün oldu 2 gün daha verecegim, sonra vitamin takviyesi 5 gün inşallah düzelecekler.yalnız dişi kuşlar daha çok yakalanıyor gözlemlediğim kadarı ile 10 kuş varsa hasta olan 7.si dişi.

esra kesici

Yeni Üyemiz
Adı
esra
Soyadı
kesici
benim muhabbet kuşumun yaklaşık 6-7 aydır önce sağ sonra da sol göz kapağında kızarıklık oluyor. Hayvan neşesizleşiyor yem ve su içmesi normal dışkısı da normal yalnız dışkısını yaparken ıkınıyor gibi bi hareket yapıyor. tüylerini kabartıp titriyor, uçmak istemiyor. bu problemden olabilir mi sizce? ya da nesi var?

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Esra hanım anlattığınız tanılara göre kuvvetli muhtemel ornityozisden bahsedilebilir. FAkat CRD hastalıklarını birbirinden ayırt etmek ve tek tip tedavi uygulamak zordor. Tanı için laboratuvar tanısı gerekir. Benim size tavsiyem doksisiklin , tetrasiklin, klor tetrasiklin etken maddeli ilaçlardan birini kullanmanızdır.

esra kesici

Yeni Üyemiz
Adı
esra
Soyadı
kesici
tmm ben doksimix ds diye bir toz aldım yarım litre suya 1 çay kaşığı attım suluğuna koydum. içinde doxcyline var 250 mg bu tedavi eder inşallah ayrıca vitamin de koyuyorm aynı ilaçlı suya. teavisini 4 gün kadar yapıp sonra suluğuna prebiyotik yoğurt katıcam. Çünkü bağırsaklarındaki faydalı bakteriler de ölüyormuş antibiyotik kullanınca. inşallah düzelir ya.
böyle ağzından burnundan gözlerinden su felan gelmiyor ama sadece göz kapakları kızarık sürekli yumuyor. arada kabarıyor kanatları titriyor. yem ve su içtiği için mutluyum. 6-7 aydır çekiyor bu derdi tam düzeliyor ilacı bırakınca tekrarlıyor ilaç olarak da baytril damlatıyodum ağzına düzeliyordu. ama bu sefer bu ilacı verdim.. doğru mu ettim bilmiyorum.  tekrar bir yorum yazılırsa çok mutlu olurum. .

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Benim tavsiyem bu ilacı 5-7 gün arasında kullanmanız ve daha sonra probiyotik + vitamin mineral aminoasit kombinasyonu uygulamanızdır. Geneled crd hastalıkları kolay tedavi edilemeyen bir illettir. Hani girdimi kolay kolay çıkmaz. İnşallah sizde durum böyle olmaz. geçmiş olsun

esra kesici

Yeni Üyemiz
Adı
esra
Soyadı
kesici
İsmail İLERİ' Alıntı:
Benim tavsiyem bu ilacı 5-7 gün arasında kullanmanız ve daha sonra probiyotik + vitamin mineral aminoasit kombinasyonu uygulamanızdır. Geneled crd hastalıkları kolay tedavi edilemeyen bir illettir. Hani girdimi kolay kolay çıkmaz. İnşallah sizde durum böyle olmaz. geçmiş olsun
sağolun inşallah düzelir. göz kapaklarında kızarıklık devam ediyor bugün ilacın 3. günü. tabi kafesinden salmıyorum zaten halsiz. dün akşamüstü elime alıp gözlerini papatya çayıyla silip damla akıtmak istedim. tabi yakalanmayı hiç sevmiyo. neyse yakaladım hayvan böyle başını döndürdü hemen çekyatın üzerine koydum sallandı böyle etrafında felan döndü ölücek sandım çok korktum. sonra ordan kaçtım korktuğum için 10 dakika sonra kafesine girmişti neden böyle oldu ağır ilaç kullandığından başı mı döndü anlamadım. gözlerinden bi gitse şu illet maviş iyi aslında. ilacı yarın da vericem ornimix ds yi sonra danone nin prebiyotik yoğurdu var ya onu 1 çay kaşığı suluğunda karıştırıcam ve 2-3 gün vermem gerekiyor değil mi? 2-3 gün sonra iyileşmezse ornimix tedavsine 4-5 gün daha devam edicem. lütfen yanıtlayın çok çaresizim. malesef burda veteriner 1-2 tane onlarda büyükbaşlardan anlıyor.

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Esra hanım aslında ilaç ve tedavi anlamında bu yaptıklarınız yeterli. Birde resim yüklemenizi rica etsem resme göre değerlendirsek baksak.

esra kesici

Yeni Üyemiz
Adı
esra
Soyadı
kesici
prebiyotikten kastınız nedir ve ne marka vitamin önerirsiniz

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Esra hanım en güzel probiyotik yoğurttur kuşunuzun suluğuna yoğurdun suyunu veya yoğurdu çırpıp ayran kıvamında koyabilirsiniz. Ev yoğurdu olmasında fayda vardır. Vitamin olarakta nekton s kullanabilirsiniz.

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Benim probiyotikten kastım özellikle bu manada ihtiyacı karşılamak için üretilmiş profosyonel ürünler. Şimdiye kadar DİAZYME-256, BİYOTEKSİN L ürünlerini denedim. FAkat şu anda ;

http://www.belga.com.tr/Default.asp?P=0&L=1&K=0&K1=24 bu ürünü kullanıyorum. Mükemmel bir ürün. bütün üretici arkadaşlara tavsiye ederim.

esra kesici

Yeni Üyemiz
Adı
esra
Soyadı
kesici
ben de danonenin probiyotik yoğurdunu 1 çay kaşığı 1 bardak suda çırpıp suluğuna koydum olmaz mı yani arkadaşım?  ???

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Kesinlikle olmayacağını söylemedim. her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır elbet. Ben bu manada üretilmiş profosyonel ürünlerin kullanılması taraftarıyım. Belki danonenin yoğurdu daha faydalıda olabilir ama bilinmez.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Esra KESİCİ' Alıntı:
ben de danonenin probiyotik yoğurdunu 1 çay kaşığı 1 bardak suda çırpıp suluğuna koydum olmaz mı yani arkadaşım?  ???
yogurdun doğal olması lazım marketlerde satilan butun yogurtların icine bozulmamaları icin katkı maddeleri vs konuluyor buda doğallıgını bozuyor.

esra kesici

Yeni Üyemiz
Adı
esra
Soyadı
kesici
dün ben danone prebiyotik yoğurdu verdim kuş bu sabah neşeli gibiydi. bugünde yeniledim. ama göz kapaklarındaki kızarıklık halen var :( gözünün içi değil yanlış anlaşılmasın göz kapağı