Göz Çevresinde Anlamadığım Sorun?

Ali Kalkan

Üyemiz
İlk önce bu güzel site için teşekkürler.

Tecrübeli olmadığım için bir soru sormak istiyorum.

Kuşumun göz kenarında kapakla deri arasında bir kızarıklık var 2 gündür. Göz çevresinin tamamında değil şükür daha çok sonundaki deri ile birleşen yerde.

Sizce ne olabilir? Allah korusun çiçek falan değildir demi?

Hareketleri şükür iyi. O bölge ile oynamıyor , kaşımıyor. Diğer yerlerde şükür sorun yok

Yanında 8 aydır beraber olduğu diğer kuş var. Arada didikleşiyorlar fakat birbirine zarar verecek düzeyde asla olmadı. Acaba birbirinemi zarar verdiler?

Şimdiden cevaplar için teşekkürler

Ali Kalkan

Üyemiz
Bir ufak soru daha mubişler stres altında yada korktuğu zaman karın hareketinin artmasıyla beraber nefes alır gibi ağzını hafif açarmı?

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
benim kusumda yerli kuş ( siyah gözlü) uykusu gelince veya akşamları kırmızı oluyor gözleri  senin mubişler akşamlarımı böyleler gündüzlerimi  icon_think

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
gentagut önerebilirim size..normal eczanelerde satılan insanlar için yapılmış bir göz damlasıdır.günde 2 sefer aynı saatlerde 1 er damla problemli göze ve diğer göze damlatılır..tedavi sonuç veresiye kadar devam edilir..

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Resimden çok net belli olmuyor ama ben bu tür kızarıklık için hipradoxi-s kullanıyorum. 3-4 güne düzeliyor. suluguna 5 -6 damla.

Ali Kalkan

Üyemiz
Bülent BAĞ' Alıntı:
Resimden çok net belli olmuyor ama ben bu tür kızarıklık için hipradoxi-s kullanıyorum. 3-4 güne düzeliyor. suluguna 5 -6 damla.
Hocam nedeni nedir peki bunun?

Allah korusun çiçek falan olsa belli ederdi galiba kendini değilmi?

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Muhabbet Kuşlarda Göz Nezlesi

Etkilenmiş kuşlarda tipik olarak, gözlerinin etrafında çeşitli derecelerde kabuğumsu kıvamlı oluşumlar görülür. İlerlemiş hallerde, bu büyümeler tamamen gözü örtebilir. Gözler çoğunlukla kırmızımsı, suludur. Konjunktivitli kuşlar ayrıca, ölümle sonuçlanabilen solunum problemlerine de yakalanabilir.
Konjunktivitin nedeni birkaç faktör olabilir; yaralar, bakteriler, mantarlar, ipliksi kurtlar ve tekhücreli canlılar. Her konjunktivit olayında, nedeni tam olarak belirleyebilmek için teşhise yönelik test zorunludur.

Alıntıdır...

Ali Kalkan

Üyemiz
Bülent BAĞ' Alıntı:
Muhabbet Kuşlarda Göz Nezlesi

Etkilenmiş kuşlarda tipik olarak, gözlerinin etrafında çeşitli derecelerde kabuğumsu kıvamlı oluşumlar görülür. İlerlemiş hallerde, bu büyümeler tamamen gözü örtebilir. Gözler çoğunlukla kırmızımsı, suludur. Konjunktivitli kuşlar ayrıca, ölümle sonuçlanabilen solunum problemlerine de yakalanabilir.
Konjunktivitin nedeni birkaç faktör olabilir; yaralar, bakteriler, mantarlar, ipliksi kurtlar ve tekhücreli canlılar. Her konjunktivit olayında, nedeni tam olarak belirleyebilmek için teşhise yönelik test zorunludur.

Alıntıdır...
Hocam kabuklu veya akıntılı değil şükür. Daha çok insanlardada olan darbe gelince göz kızarır sonra koyulaşır ya onun gibi.

İlaç kullanımında hemen geçebilir değilmi? Allah korusun daha büyük şeyler olmasında

Ali Kalkan

Üyemiz
Bugün biraz daha azalmış gibi. İnşallah yarınada azalır. Devam ederse krem alıp süreceğim ama neden böyle olduğunu bilmiyoruz ne süreceğiz.

Göz Pomadı varmış onumu sürsem

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
eczanede monodoks diye bir antibiyotik var ve çok iyigeliyor 5 gün mercimek tanesi kadar suluğuna koy iyileşir  her gün değiştirmek gerekiyor en önemlisi bu...

Ali Kalkan

Üyemiz
Gökay TATAR' Alıntı:
eczanede monodoks diye bir antibiyotik var ve çok iyigeliyor 5 gün mercimek tanesi kadar suluğuna koy iyileşir  her gün değiştirmek gerekiyor en önemlisi bu...
Hocam resimden ne olduğunu anlayabildinizmi? Belki ufak bir darbedir açıkcası hemen ilaçta kullanmak istemiyorum.

Öneri için teşekkürler

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
gözünü kaşıyor mu tüneğe arada sırada yüzünü sürtüyor mu gözünde hafif sulanma varsa dediğim ilacı kullan geçer eğer yoksa gayet iyi duruyorsa eşiyle de kavga etmiş ola bilirsen en güzeli gözlemle ve en yakın iyi bir fotoğrafını yükle daha net bir şey söylenir...

Ali Kalkan

Üyemiz
Gökay TATAR' Alıntı:
gözünü kaşıyor mu tüneğe arada sırada yüzünü sürtüyor mu gözünde hafif sulanma varsa dediğim ilacı kullan geçer eğer yoksa gayet iyi duruyorsa eşiyle de kavga etmiş ola bilirsen en güzeli gözlemle ve en yakın iyi bir fotoğrafını yükle daha net bir şey söylenir...
Hocam şükür dediğiniz hareketleri yok.

Gözleme devam o zaman teşekkürler