GÜVENDİĞİMİZ SATICILARDAN KUŞ ALALIM

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
Yahya SAYIN' Alıntı:
Malesef defalarca bir çok arkadaşım dile getirmesine karşın yerli üreticilere karşı ee şurda ithal şu fiyat,  eee  burda şu fiyat diyerek tepki vererek sizin gibi ithal alan birçok hüsrana ugramıştır...İllaki yerli üreticimiz bu düzeni oturtana kadar ne kadar para harcadı bunu bilen yokkk  tabiki...İllakı yerli üreticimizin fiyatı biraz farklı olacak...

Hala birçok arkadaşımız 17-18 tl şurda ithal var deyip bize bunları gösterip ordan damızlık almaya çalışıyorlar...Allah yolunu açık etsin...sonunda bu kuşlar kendisine 40-50 tl ye malolacak haberi yok...Allah yolarını açık etsin...İthaller bedava almaya devam..
yahya abim o yerli üretim yapam showcularda zamanında ithal aldı ben ithal alıyorum ve almayada devam edecem herkes kuş bakar ama her adam kuşçu olamaz

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Cihad ÇİÇEK' Alıntı:
yahya abim o yerli üretim yapam showcularda zamanında ithal aldı ben ithal alıyorum ve almayada devam edecem herkes kuş bakar ama her adam kuşçu olamaz
evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea

ilkerözkara

Takipçi Üyemiz
Adı
İLKER
Soyadı
ÖZKARA
bu konuda sonuç ne olursa olsun.bence çok faydalı oldu.ve sohbet kıvamında değişik yorumlara şahit olduk.bu konuyu açtığı için salih kardeşimize teşekkür ederim...

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Cihad ÇİÇEK' Alıntı:
Cihat sana katılıyorum.

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
Kuşları aldığım Zafer beyle irtibat kurdum kendisi çok medeni bir şekilde hassasiyetimi olgunlukla karşıladı ve yurt dışından döndüğünde bana yardımcı olacağını söyledi.geçen yıl Zaferden aldığım dişi kuşun poposunun altında sorun vardı.kendisini ardım durumu belirttim.kesinlikle farketmediğini söyledi ve yerine H40 bilezikli bir dişi yolladı.ilk kuluçkasını yattı  iki yavrusu var.

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
adaş öncelikle geçmiş olsun valla bur zafer beyın adını cok duymuştum hatta bende almayı dusunuyordum ama sımdı ıcıme bı kurt dustu hatta bu konunun sonucuna gore hareket etmeyı planlıyorum 

allahım kımsenın basına vermesın ben uretıcı degıl evımde hobı olarak beslıyorum yemıyor yedırıyorum bırde boyle durumda kalırsam bu kuslarla ırtıbatımı tamamen keserım gıbıme gelıyor

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Konu vasıtasıyla yaşanılanlara olumlu yada olumsuz bakan camiamızın üyelerine öncelikle ne olursa olsun teşekkür ederim. Bizler şuanda sadece alış konusundaki hissiyatımızı ön planda tuttuk aslında konuştuğumuz buz dağının görünen yüzü kimisi yüz yüze bakıyor diye, kimisi ticari sebeple, kimisi ters düşmemek için, kimide sivrilmemek adına duruma yüzeysel yaklaşıyor. Aslında kurulan derneğimizede bu sebeple katıldım fikirlerimi dernek vasıtası ile daha net bir şekilde ifade etmek adına. Evet biz bir aileyiz ama kenetlenmiş bir aile değiliz dediğim gibi biz alıcı bazında değerlendirme yaptık şimdi bir üretici veyahutta ithal kuş getiren bir arkadaşımız bu süreci anlatmaya kalksa bize susmak düşecek belkide.. Fikirlerimizi, düşüncelerimizi, önerilerimizi paylaşımlara yansıtmamız gerekiyor. Hayırlı olsun, geçmiş olsun alana satana hayırlı olsun gibi sabit cevaplarla soyut  olarak varlığımızı burada gösteriyoruz. Büyüklerimiz bu işte öncü olan abilerimiz özellikle Show kuşları yönünde ortak bir noktada birleşmeleri, fiyat konusunda daha ılımlı olmaları ve en önemlisi yaşadığımız sorunlarımı aşmamızda ön ayak olmalarını buradan rica ediyorum. Saygılarımla

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
Cihad ÇİÇEK' Alıntı:
aynen katılıyorum

elias

Uzman Üyemiz
Adı
Halil
Soyadı
DERVİŞOĞLU
Bencede yurt içi üreticiler uçtuğu sürece bende ithal kuş alma taraftarıyım

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Cihad ÇİÇEK' Alıntı:
Evet bende Cihada katılıyorum. Bende İthal kuş alarak üreticiliğe başladım. Yalnız bir noktada Cihada katılamıyorum. Cihad da çok iyi bilirki her önümüze gelen ithal kuş satıcıdan ithal kuş almadık. Bazı şeyleri çok iyi araştırıp bilinçlendikten sonra bu tartışmalarda gerçekten anlam bulacak sözcükler yazarsak daha manalı olacağını düşünüyorum. Kimse tartışmaya girmesin demiyorum. Elbetteki tartışmalarla doğruları yakalayacağız. Yalnız bilmeden sarfettiğiniz sözler komik olabiliyor. Lütfen bilinçlenelim :)

Eğer piyasada yer alan ithal kuşlardan alarak birşeyler yapmak isteseydim inanın bir arpa boyu kadar yol alamamış olurdum. Ülkemize ithal yollarla elbetteki kuş girişi var sağlıklarıda çok yerinde olanlarda var elbetteki ama vasıfları konusunda hiçde iyimser konuşamayacağım.

Elimdeki kuşlardan birisinin seceresinden bahsedecek olursam annesi avrupa dereceli babasıda dünya ikincisi. Eğer böyle vasıflı kuşlar getiren varsa ve söylediğiniz fiyatlara veriyorlarsa ben söyledikleri fiyatın 3 mislini vererek alıyım.  Şhow muhabbet deyince hepsi aynı fiyat değildir elbetteki. Vasfına göre değişen fiyatları vardır.

Diğer konu ithal yollarla gelen kuşların verimlilik açısından değerlendirmesine gelince hiçbir zaman için kendi üretimhanenizde yetişen ve yerli üreticilerde büyüyen yavru kadar verimli olamayacaktır. Şu anda üretimde 25 çift Şhow muhabbetim var ve en büyük üretimi geçmiş yıllarda aldığım kendi yavrularımdan sağlıyorum. Ve artık üretimhanemede dışarıdan bir tane kuş sokmuyorum. Alacak olursamda çok tanıdığım üretim şartları ve bakım koşulları beğendiğim üreticilerden yavru alırım.

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Bir Kamil SARGIN olmak için elinde mutlaka dereceli kuşların bulunması gerekir vitrindir sonuçta ki zaten yarışmada derecesi olmayan bir kümesin varsa fiyatlarında zaten belli seviyelerde oluyor gördüğüm kadarı ile. Ama ben şahsen bir yerli üreticimizinde avrupaya bir kuş gönderdiğini yada bir uluslararası yarışmada derece aldığını görmedim ve duymadım. Ama fiyatlarımızı avrupadan dereceli kuşları getittirip yavrusunuda eski sahibinin sattığı fiyatlara yakın satıldığınıda biliyorum. Yani uluslararası dereceli kuşlarımız bile bizim kendi kuşlarımız değil.. Kardeşim benim kuşum bu fiyatıda bu işine gelirse mantığıda düz mantıktır. Elinde vasıflı kuş az olunca üreticininde fiyatı tavandan tutması normal ithal gelen ne kadar vasıflı kuş olursa o kadar fiyatta düşüş olacaktır muhakkak ama Şahin abinin söylediği gibi kuşun üreticisi kim ? Artık ithal kuş getiren arkadaşlarımızda bunlarıda göz önünde bulunduracağına eminim. Diğer bir noktada fix bir söz olan yavru bakmayan ıskarta kuşları bize yolluyorlar.. Zaten hemen hemen kimse jumboya yavru baktırmıyor genel olarak bakıcı kuşlara devrediyorlar yumurtaları.. İki taraflıysa bu durum aslında herkes değerlendirmesini kendi çıkarları doğrultusunda değerlendiriyor. Objektif olmanın zamanı geliyor artık..

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Evet bende Cihada katılıyorum. Bende İthal kuş alarak üreticiliğe başladım. Yalnız bir noktada Cihada katılamıyorum. Cihad da çok iyi bilirki her önümüze gelen ithal kuş satıcıdan ithal kuş almadık. Bazı şeyleri çok iyi araştırıp bilinçlendikten sonra bu tartışmalarda gerçekten anlam bulacak sözcükler yazarsak daha manalı olacağını düşünüyorum. Kimse tartışmaya girmesin demiyorum. Elbetteki tartışmalarla doğruları yakalayacağız. Yalnız bilmeden sarfettiğiniz sözler komik olabiliyor. Lütfen bilinçlenelim :)

Eğer piyasada yer alan ithal kuşlardan alarak birşeyler yapmak isteseydim inanın bir arpa boyu kadar yol alamamış olurdum. Ülkemize ithal yollarla elbetteki kuş girişi var sağlıklarıda çok yerinde olanlarda var elbetteki ama vasıfları konusunda hiçde iyimser konuşamayacağım.

Elimdeki kuşlardan birisinin seceresinden bahsedecek olursam annesi avrupa dereceli babasıda dünya ikincisi. Eğer böyle vasıflı kuşlar getiren varsa ve söylediğiniz fiyatlara veriyorlarsa ben söyledikleri fiyatın 3 mislini vererek alıyım.  Şhow muhabbet deyince hepsi aynı fiyat değildir elbetteki. Vasfına göre değişen fiyatları vardır.

Diğer konu ithal yollarla gelen kuşların verimlilik açısından değerlendirmesine gelince hiçbir zaman için kendi üretimhanenizde yetişen ve yerli üreticilerde büyüyen yavru kadar verimli olamayacaktır. Şu anda üretimde 25 çift Şhow muhabbetim var ve en büyük üretimi geçmiş yıllarda aldığım kendi yavrularımdan sağlıyorum. Ve artık üretimhanemede dışarıdan bir tane kuş sokmuyorum. Alacak olursamda çok tanıdığım üretim şartları ve bakım koşulları beğendiğim üreticilerden yavru alırım.
Şahin abim senin lafının üstüne laf söylemek beni aşar saygım var  güzel yorumun için teşekkürler

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Cihad ÇİÇEK' Alıntı:
Şahin abim senin lafının üstüne laf söylemek beni aşar saygım var  güzel yorumun için teşekkürler
Estağfurullah Cihad. Seni hedef alarak yazmadım yazdıklarımı. Bu tartışmalar hep çıkıyor. Kırıcı olmuşsam  kusura bakma. Hiçbirşeyden korkmam sevdiklerimi kırmaya korktuğum kadar. Herkeste artık şunu iyi bilmeli Türkiyede de artık avrupa menşeili kuşlar bulunmaktadır. Niye Dünya yarışmasında Türkiyeden Şhow muhabbetler yok diye soruluyor. Şhow muhabbet kuşları kanaryalar kadar yolculuğa ve yarışma koşullarına dayanıklı kuşlar değillerdir. Dünyaca tanınan Daniel Lüetolf bile İsviçre dışında yarışmalara katılmıyor. 2014 Dünya yarışmasının Türkiyede yapılacağı söyleniyor. İyi takip edin Avrupalı ünlü üreticilerden kaç tanesi bu yarışmada yer alacak.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Biliyorsunuz bizler Türkiye Muhabbetçiligine yön vermek için bir dernek kurduk.
Ben bu güne kadar yaptığım her işte Yüce ALLAH'ın ( c.c.) izniyle hep başarılı oldum.
Biz bu derneği kurarken ülkemiz Muhabbetçiliginin bir çok sorununu masaya yatırdık...
Ben kendimi katmıyorum; ama kurucu isimlere bir bakın bir taneside eğriye doğru demez asla.
Bu oluşumun değeri ve siz üreticiler için önemi ileri ki günlerde daha iyi anlaşılacaktır.
Öyle ki kuş temininden malzeme teminine bir çok alanda ki çalışmalara başlamış bulunmaktayız.Ancak öncelikle yapılması gerekenleri bitirdiğimiz takdirde tüm bunlar gerçekleşecektir.Şimdilik üye sayımız dışarıdan bakıldığında henüz 100ü bulmadı görünüyor ancak olay öyle değil aslında nerede çokluk orada .okluk olmaması için ince eleyip sık dokuyoruz...

Bunu tüm yürekliliğimle söylüyorum ki ileri günlerde bu çatı altında yükseleceğiz bu çatı altında başarılara imza atacağız...
Başarı kaçılmaz olacak bizler için.
Ondan sonra zaten bu çatı altında ki hiç bir üreticimize yan dahi bakamayacak.( Bu kaba anlamda değil )

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Arkadaşlar şunu iyi bilmeliyizki yurtiçi üreticilerimiz kuşu pahalıya satmıyor tercih meselesi sen takımını 300 e ithal alırsın  ölür gider 500 600 verirsin sana 2 kuluçkada 10 yavru verir verdiğin parayı katlarsın ithale gelelim neden ucuz ucuz çünkü avrupada jumbo pazarı yaygın ve kuş fazla 20 30 euroya kuşlar satılıyor hastalığı kaptımıda gönder ithale bizim gibi değil adam kurumanın ilk evresini anlıyor çıkarıyor elden ilaçlar orda yaygın ucuz gelelim Türkiyeye bizim kullandığımız mama yem avrupadan geliyo buraya gelene kadar 10 liralık mama 30 lira oluyor 50 liralık yem oluyor 150  jumbo besleyende kalite yemden mamadan başka kullanmıyor bu şekilde verdiği emeğide doğal olarak satarkende almak istiyor showların pazarı düşmez türkiyede balkan ülkeleri gibi ayağa düşmediği sürece aynı standarda ulaşırsak kuşlar 20 30 euroya satıldığı zamanda bu işin bi esprisi kalmaz örnek buraya gelen kuş quiko dan başka mama yememiş veriyorsun x mamayı kuş burun kıvırıyor yem veriyorsun beğenmiyor adam dayamış vitamini sen fazla kimyasala dayanmayayım diyorsun kuş yamuluyor herkes bütçesine göre davranıyor kimseye sözüm yok bende çok jumbo kaybettim ithalden ama artık alırken seçici davranıyorum 2 takımlık parayı 1 takıma veriyorum 1 2 ay sonra oluyor 2 kuş 7 8 kuş Çok iyi ithal kuşlarda var yok değil ama pazarı iyi araştırmak lazım ithal kuşu satıpta kuşunun arkasında duran arkadaşlarda var Sonuç olarak bu kuşu besliyorsak biraz maddi sıkıntıya girmek durumunda herkes

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
SEZGİN USTAM KURUMANIN İLK EVRELERİ DEYİNCE HANGİ KÜMES VE ÜRETİCİ ARKADAŞ TA DİJİTAL HASSAS TARTI VAR HAFTALIK TARTIYOR ONA GÖRE ÜRETİMDEN KESİYOR  AMA AVRUPALI BUNU YAPIYOR  ADAMLARA JUMBO KIRIĞI GÖTÜRDEM BİZİM KULUP BİRİNCİSİ GİBİ ATIVER KÜMESE AYNI PARADAN YAZARIZ HADİ GELDE JUMBO VS BAK BENCE BMC SİZLERİ SEVİYORUM  BİRİ SATACAK SEVİNECEK BİRİ ALACAK SEVİNECEK AMA HERKES SEVİNSİN BİZLER ARASINDA BİZBİZE DERLERYA BİR İKİ TAKIMDADA BİZ ÜRETİCİLER İÇİNDE FAZLA PİYASAYA UYMAK KONUSUNDADA ISRARCI OLUNMAMASI KONUSUNDA BÜYÜMEMİZ AÇISINDAN FAYDA GÖRÜYORUM  BENCE  SLM

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Kemal AKBULUT' Alıntı:
SEZGİN USTAM KURUMANIN İLK EVRELERİ DEYİNCE HANGİ KÜMES VE ÜRETİCİ ARKADAŞ TA DİJİTAL HASSAS TARTI VAR HAFTALIK TARTIYOR ONA GÖRE ÜRETİMDEN KESİYOR  AMA AVRUPALI BUNU YAPIYOR  ADAMLARA JUMBO KIRIĞI GÖTÜRDEM BİZİM KULUP BİRİNCİSİ GİBİ ATIVER KÜMESE AYNI PARADAN YAZARIZ HADİ GELDE JUMBO VS BAK BENCE BMC SİZLERİ SEVİYORUM  BİRİ SATACAK SEVİNECEK BİRİ ALACAK SEVİNECEK AMA HERKES SEVİNSİN BİZLER ARASINDA BİZBİZE DERLERYA BİR İKİ TAKIMDADA BİZ ÜRETİCİLER İÇİNDE FAZLA PİYASAYA UYMAK KONUSUNDADA ISRARCI OLUNMAMASI KONUSUNDA BÜYÜMEMİZ AÇISINDAN FAYDA GÖRÜYORUM  BENCE  SLM
Kemal abi ben zaten avrupalıdan bahsediyorum kuluçkadan sonra atıyor salmaya kuşu salma leş kapıyor hastalığı kuş bakıyor iş çıkmaz kuştan salla ithale hastalık + yolda çektiği eziyet + burdaki ortama alışamama = al sana kuruma

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Salih öncelikle başına gelenlerden duyduğum üzüntüyü seninle paylaştığımı belirtmek isterim...allah kimsenin başına vermesin. Ama oluyor işte...hepimizin karşısına birkere de olsa bu tarz sorunlar çıkıyor. Şimdi söyleyeceklerim tuhaf gelebilir...bu ve başka bir sitenin kullanıcılarından birçoğu beni kalemimin sivriliği ile tanır. Özellikle son 2 yıldır show kuşları fiyatları ve ithalatı söz konusu olunca hep en büyük patırtıyı ben çıkarmışımdır  :)

Bu günlerde geçmişte yazmış olduğum konu ve yorumlarım aklıma geldikçe hep bir tebesüm oluşuyor. Sebebi benim bu konuda çok hırslı olmam ve birtürlü yerli üreticilerin vasıflı kuşlarının yavrularını neden makul fiyatlara vermediklerine anlam verememem. Şimdi düşünüyorum da sanki o sıralrda benden akıllısı yokmuş gibi davranmışım. Ben de bir aralar diğer jumbo üreticilerinin yıllarca kat ettikleri yolu bir solukata kapatıp onları ithal jumbolar alarak yakalamayı planlamıştım. Ama atalarımızın dediği gibi, Zurnanın Sesi Uzaktan Kulağa Hoş Gelir. Bu iş ithalle olmuyor dostum...illaki SIFIRDAN başlamak gerek. Yani sağlam bir başlangıç yapmak istiyorsak muhakkak sağlam kana sahip kümeslerden almak gerek...ne pahasına olursa olsum. Tabiiki her ithal edilen kuş hasta olup ölür diye bir kural yok, lakin ithal kuşlarda bu riski herzaman göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Artık 1 yıldır bu konu hakkında ne yazı yazdım nede yorum yaptım...bu ilk oluyor  :) ...Kalemimin ucunu kırdım arkadaşım, ve yapabildiğim işe 4 elle sarıldım. Yerli kuş üretiyorum ve halimden gayet memnunum. Haa, 1 çift show kuşum olsa fena mı olur...tabii ki hayır...o da elbet olur, yeterki karşıma aradığım nitelikte kuş çıksın  :)

Diğer arkadaşların da yorumlarını okuduktan sonra herkezin nekadar haklı olduğunu görüyorum. Herkeze yapmış olduğu yorumlara ve konuya katkılarından dolayı teşekürü borç bilirim  ;)

Kemal abiye not: Abi benim kümeste hassas dijital tartı var...ama kuşları tartmak hiç aklıma gelmemişti...Süper fikir, sayende bundan sonra secere defterine düzenli tarma da ilave etmeyi planlıyorum  :)

Serdar SÜRKECÜ

Uzman Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
Sirkeci
Yerli üreticilerin fiyatları için; çok yüksek, uçuk, sanki altın gibi yorumlar yazılmış. Ama ilk mesajınızda da 600 liraya yakın param uçtu demişsiniz. O zaman yapılacak şey basit 600 lirayı uçurmaktansa kuşu  yerli üreticiden alacaksınız mağdur olmayacaksınız, mutlu mutlu besleyecekseniz ve üretim yapacaksınız. Eğer ki hala ithal 180 lira yerli üretici çok pahalı düşüncesinde devam ederseniz nice 600 lira uçurmalar.