Evet bende Cihada katılıyorum. Bende İthal kuş alarak üreticiliğe başladım. Yalnız bir noktada Cihada katılamıyorum. Cihad da çok iyi bilirki her önümüze gelen ithal kuş satıcıdan ithal kuş almadık. Bazı şeyleri çok iyi araştırıp bilinçlendikten sonra bu tartışmalarda gerçekten anlam bulacak sözcükler yazarsak daha manalı olacağını düşünüyorum. Kimse tartışmaya girmesin demiyorum. Elbetteki tartışmalarla doğruları yakalayacağız. Yalnız bilmeden sarfettiğiniz sözler komik olabiliyor. Lütfen bilinçlenelim
Eğer piyasada yer alan ithal kuşlardan alarak birşeyler yapmak isteseydim inanın bir arpa boyu kadar yol alamamış olurdum. Ülkemize ithal yollarla elbetteki kuş girişi var sağlıklarıda çok yerinde olanlarda var elbetteki ama vasıfları konusunda hiçde iyimser konuşamayacağım.
Elimdeki kuşlardan birisinin seceresinden bahsedecek olursam annesi avrupa dereceli babasıda dünya ikincisi. Eğer böyle vasıflı kuşlar getiren varsa ve söylediğiniz fiyatlara veriyorlarsa ben söyledikleri fiyatın 3 mislini vererek alıyım. Şhow muhabbet deyince hepsi aynı fiyat değildir elbetteki. Vasfına göre değişen fiyatları vardır.
Diğer konu ithal yollarla gelen kuşların verimlilik açısından değerlendirmesine gelince hiçbir zaman için kendi üretimhanenizde yetişen ve yerli üreticilerde büyüyen yavru kadar verimli olamayacaktır. Şu anda üretimde 25 çift Şhow muhabbetim var ve en büyük üretimi geçmiş yıllarda aldığım kendi yavrularımdan sağlıyorum. Ve artık üretimhanemede dışarıdan bir tane kuş sokmuyorum. Alacak olursamda çok tanıdığım üretim şartları ve bakım koşulları beğendiğim üreticilerden yavru alırım.