Hasta Denilen Kuşlarım

Burakk99

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
Demir
Herkese selamlar,

Kuş besliyorum diye aman 1 çift ondan alayım, bir çiftte şundan olsun deyip ; Feshane den 2 çift alıp, 1 çiftinin ertesi gün öldüğü kalan 1 çift Gouldian Finch lerimi satmak istediğimde üretimhaneme gelip kuşları gören ve dişisi hasta, erkeği şöyle v.s sebeplerle fiyatı yerlere vurarak almaya çalışan kişiler (inatla satmadım) lütfen aşağıdaki linkte bulunan videoyu izleyip fikirlerinizi şimdi söyleyin.

Üretimhane sıcaklığı muhabbetler için ideal olmasına rağmen, Gouldian lar tüylerini kabartıp nerdeyse tüm gün uyur pozisyondaydı, biraz araştırıp gündüz 27-28 , geceleri ise max.15 dereceye düşen sıcaklığa sahip olan ofisime götürmeye karar verdim, iyi ki de götürmüşüm, 1 gün sonra değişen kuşların tüm gün ötmesinden , tünekten tüneğe gezmelerinden yoruldum (Allah nazardan saklasın, şaka )  :)

Buyrun bu da videosu , değinmeden geçemeyeceğim, insan da dahil tüm türlerde olduğu gibi dişileri herşeye çok meraklı :)

MaaşAllah ınızı eksik etmeyin lütfen ...

http://www.izlesene.com/video/gokkusagi-ciftim/5665131

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
maşallah!!! kuşların maşallahları var uygun ve gereksinimleri göz önüne alınarak hijyenik ve doğasına yakın bir titizlikle gerektiği şekilde bakıldığı taktirde her canlı neşesi ile insanlara mutluluk verecektir.
Kuş kötüleme konusuna gelirse ben bu tarz insanlarla muhattap bile olmuyorum tabiri caizse kovuyorum çok sert bir tepki gibi gelebilir fakat hak edene hak ettiği gibi davranılmadığı taktirde bu hassas canlılara gönül vermiş bizler emeklerimizin karşılığını hiç bir zaman alamayız  çingene pazarlıkları ile kuş almaya alışan insanlarda bizlerle muhattap olamaz diyorum ki zaten onlar sadece bizlede değil kimseyle layıkıyle bir diyalog kuramazlar hep bu tarz konular bana bir ata sözünü hatırlatır;
  Kedi ulaşamayacağı ciğere mındar dermiş...
bütçeme uygun değil maddi yönden beni aşar gibi kelime etmektense karşımdakini huzursuz edeyim kafa yapısıyla hareket eden tiplere çok kulak asmamak gerekir kuşlar canavar umarım kendilerinden daha güzel yavruları olur ve videosunu tekrar bizlerle paylaşırsın gouldianlar  için nacizhane bir tavsiyem var sularına en geç 3 haftada bir multivitamin takviyesi yapmanda fayda var  ve iki haftada birde haşlanmış yumurtanın yarısını kabuğu ile birlikde en geç ertesi gün önlerinden çekmek kaydıyla vermende fayda var çeşitli beslenmek gouldianlara iyi gelecektir meyve takviyeleri rendelenmiş elma,havuç,sarısı ile birlikde yumurta ve haşlanmış patatesden oluşan mamayıda yine vitamin verdikden bir hafta sonra uygularsan iyi netice alırsın tavsiyelerim kendi tecrübelerim ile sınırlıdır uygulama konusunda serbestsin kolay gelsin tekrar maşallah....

Burakk99

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
Demir
İyi dilek temennileriniz için teşekkür ederim, çamur atanlardan biri bugün arayıp satıp satmadığımı sordu.Artık satılık Gouldian larım yok ....  :mad: