Hata yapmış olabilirmiyim arkadaşlar

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
Cümleten hayırlı cumalar dileyerek başlamak istiyorum sevgili abilerim...
Bugün kuşlarımın altını değiştirirken 2 yuvalığımada bakım yapayım dedim.İçine yuva altlığı koymamışlar,yavrular kurumuş pisliklerin arasında yaşıyordu.Bende en yakınımızdaki oduncudan ince çam talaşı aldım.Yuvalıkları çıkartıp,spaluta ile iyice pislikleri kazıyıp( bu arada yavruları alıp içi talaş dolu bir kaba koydum temizlik bitene kadar )fırçaladıktan sonra 2 parmak kalınlığa yakın talaş doldurdum ve yavruları yuvalarına koyup astım kafese ( talaşı koymadan önce tozu gitsin diye süzgeçte eledim )Fakat görünki anneler yuvalarına girmemeye başladı.Acaba hata mı ettim sayın abiler.Bu işlemi yaptığımda saat 4-5 gibiydi.Arada kontrol ettim acaba anneler girermi yuvalarına diye.Çok şükürki ikisininde 1 kere yuvasına girdiğini gördüm.İçim biraz rahatladı ama tam diğil.Anneler yavrularına bakmayı keserlermi,yuvalarından soğurmu.Hatamı ettim ben acabağ.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Talaşı çok koymuşsun. Bir tutam yeterli. İçeriye giriyorsa, sorun olmaz, hiç girmiyorsa beslemez. Babada beslemiyormu ?

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
Mehmet Abi bba arada bir giriyordu eskiden onu yeni girerken görmedim.Talaşı sabah azaltırım.Talaş ne kadar konmalı abi.

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
Selahattin Abi,Mehmet Abimde fazla koymuşsun diyor.Sabahı beklemeden alimmi hemen abi.Ben kuşlar uyuyor diye rahatsız etmek istemedim.Bir tanesinin 6 yavrusu var( boy boy )en küçüğü yeni domuş.Kursağda boştu baktığmda

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
Tamam Mehmet Abim hemen ellerimi yıkayıp gidip alıyorum fazlasını.Çok teşekkür ederm

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
Kemal Abim bilmiyorum ilk yavruları olup olmadığını,pazar günü arkadaşımın bir arkadaşından almıştım.
Çıkardım fazlasını,yarım çay bardağı veya biraz daha fazlasını bıraktım Mehmet Abi.
Hemen yazamadım kusura bakmayın,misafir vardı.

bülentyıldız

Takipçi Üyemiz
Adı
Bülent
Soyadı
yıldız
Talaşı çok koymuşsun.Ben yuva temizliği yaparken eldiven kullanıyorum.Bu güne kadar sorunum olmadı.Anne babanın yuvaya girmemesi gibi.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Eğer yavrulu çift aldıysan sakın bir daha açma, bırak ilk yavrularını büyütsünler. Sendekide iyi cesaretmiş valla. :) Hiç açma sakın ha.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Hata yapmışsınız Veli bey.
    Ebeveynlerin yuvaya olan güvenini sarsmışsınız. Anne kuş kafesten her baktığında yuvayı, yuvaya her baktığında yavrularını görmek ister. Bu, verim düşüklüğüne (Psikolojik) ve özellikle en küçük yavruların sağlık ve hayatlarını riske sokmaya sebep olabilir.

Yedek yuvalığınız olsun (aynı model olması tavsiye edilir) Kullanımdakini indirdikten sonra yeniyi takıp yavruları 8-10 saniyede aktarabilirsiniz. Daha sonra temiz olmayanı doya doya temizleyip yedekleyebilirsiniz. Dilerim, bu temizlik çalışmanız kayıpsız atlatışmış olsun.

E

elaziz2316

Guest
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Hata yapmışsınız Veli bey.
    Ebeveynlerin yuvaya olan güvenini sarsmışsınız. Anne kuş kafesten her baktığında yuvayı, yuvaya her baktığında yavrularını görmek ister. Bu, verim düşüklüğüne (Psikolojik) ve özellikle en küçük yavruların sağlık ve hayatlarını riske sokmaya sebep olabilir.

Yedek yuvalığınız olsun (aynı model olması tavsiye edilir) Kullanımdakini indirdikten sonra yeniyi takıp yavruları 8-10 saniyede aktarabilirsiniz. Daha sonra temiz olmayanı doya doya temizleyip yedekleyebilirsiniz. Dilerim, bu temizlik çalışmanız kayıpsız atlatışmış olsun.
    +1