Herkese Merhaba Ben Kıbrıstan Cüneyt

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
CemaL TANIŞ' Alıntı:
Cüneyt Hoşgeldin Kardeşim Sefalar Getirdin. Yavaş Yavaş Benim Sitenin Yönetimini Buraya Taşıyoruz Hep Destek Tam Destek :)
Cemal 4 ay sonra yeni farkettin galiba arkadaşın geldiğini...:)

CeMalT

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.Muhabbetkuslari.Org
Adı
CemaL
Soyadı
Tanış
Yahya SAYIN' Alıntı:
CemaL TANIŞ' Alıntı:
Cüneyt Hoşgeldin Kardeşim Sefalar Getirdin. Yavaş Yavaş Benim Sitenin Yönetimini Buraya Taşıyoruz Hep Destek Tam Destek :)
Cemal 4 ay sonra yeni farkettin galiba arkadaşın geldiğini...:)

Geldiği İlk Günden beri haberim var ama konuyu yeni farkettim :)

MUZAFFER KARAKAŞ

Yeni Üyemiz
Adı
Muzaffer
Soyadı
KARAKAŞ
Cüneyt bey öncelikle merhaba... Sizden şunu öğrenmek istiyorum 2005 tarihi ve öncesinde Kıbrıs'tan Türkiye'ye özellikle Mersine çok muhteşem İngiliz kuşlar geliyordu ama ne yazık ki şu sıralar gelmiyor. Kıbrısta hala bu kuşlar var mı ya da dışarıdan Kıbrısa bu kuşlar geliyor mu?

CüN£yT

Yeni Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Cüneyt
Soyadı
Doğan
MUZAFFER KARAKAŞ' Alıntı:
Cüneyt bey öncelikle merhaba... Sizden şunu öğrenmek istiyorum 2005 tarihi ve öncesinde Kıbrıs'tan Türkiye'ye özellikle Mersine çok muhteşem İngiliz kuşlar geliyordu ama ne yazık ki şu sıralar gelmiyor. Kıbrısta hala bu kuşlar var mı ya da dışarıdan Kıbrısa bu kuşlar geliyor mu?
Merhabalar Muzaffer bey.2005 tarihinde yurt dışından bura kuş getiriyordu petshoplar burdan da yurt dışına kuş yollanabiliyordu.Şu kuş gribi haberleri falan olunca ülkeye ne kuş girer oldu nede kuş çıkar oldu anlayacağınız.Türkiyeden buraya ben kuş getirecektim jumbo ırkı yani.Petshop'un birine sordum yasak dedi getirsen bile karantinaya alırlar yada kuşu öldürürler boşa uğraşırsın dedi bende vazgeçtim.Anlayacağınız durum böyle.Tabiki hala daha bu kuşlardan var fakat eskisi gibi çok bulunmuyor.Ben bile kendi oturduğum yerde bulunan 3 petshopta bulamıyorum sağlam kanlar.Hep kırmaları var petshoplarda.Sağlam kan bulursun fakat o da anca bu kuşu üretenlerde mevcuttur.Çok olmasada yine de bulunuyor bu ingiliz muhabbetlerinden.Rum tarafında var fakat biz aslen türkiyeli olduğumuz için o tarafa giremiyoruz.Girsek bile kesin birkaçını vururdum  ;D Tabi bu işin şakası  :) Benim bir arkadaşım bulmuş daha bugün gidip baktım.Çok sağlam bir ingiliz almış.Sordum bunlardan daha bulunur mu diye evet var dedi.2-3 çift alıp üretmeyi planlıyorum burda çoğalması açısından bu ırkın.Eskiden acemiydik ingiliz ırkı çoktu.Bilmezdik değerli olduğunu şimdi pişman olan bizleriz.

MUZAFFER KARAKAŞ

Yeni Üyemiz
Adı
Muzaffer
Soyadı
KARAKAŞ
Kıbrıs'ta olmak güzel bir imkan sizin için. Ancak kuşların rum tarafında olması KKTC' ye getirmek açısından tabiki sıkıntı verecek size. 2005 e kadar Mersin'e gelen bu kuşların kıymetini neyazık ki biz de bilemedik. O zamanlar fiyat olarakta çok uygundu bu kuşlar (10-15 dolara tanesini almışımdır). Aynı zamanda çok sağlıklı ve verim alınabilen kuşlar geliyordu. Ne yazık ki bugün bu imkan neredeyse hiç yok gibi. Umarım siz bu sıkıntıyı Rumlar'dan aalcağınız güzel kuşlar ile aşarsınız. Şimdiden başarılar diliyorum size.