tfnstrooom
Takipçi Üyemiz
bende yumurtalı bir çift aldım yumurtaya yatmadı 8 ay bekledim çiftleşmedi farkıl eşlere attım şimdi durmadan yumurtluyo sanırım stresten oluyor
sonuna kadar katılıyorum abi kuşların adapte olmasını beklemekten başka çaresi yok bu işinGünay DÖNMEZ' Alıntı:ingiliz kırığı çiftlerimden birini tam 2 yıla yakın bekledim anca yumurtladı ve yavru verdiler. Bu işin sabırla mama ile vitaminle alakası yok dostlar...tek 1 püf noktası var. Hazır takım olarak alınan Kuşlar yeni kafes, yeni yuvalık, yeni yuvalık malzemesi, yeni mekan, yeni diyet, yeni ışık (yetersiz veya yoğun aydınlatma), yeni su (değişik su sertliği, suyun ısı derecesi ve kimyasal yapısı) ve hatta yeni hava (ısı, nem, steril hava) gibi faktörler nedeni ile yumurtlamaz veya yumurtaya yatmaz. Hazır takım alıyorsanız yapmanız gereken şey eski ortamlarını kendi mekanınızda taklit etmeye çalışmak...yeni yerlerini eski yerlerine nekadar çok benzetirseniz şansınız o kadar çok yükselir. Unutmamanız gereken şey, kuşları istediğiniz kadar gözlemleyip alın, çift olan kuş sadece eski yerinde çift olarak kalacaktır. Sebebi, o eski mekana ve ortam şartlarını üremek için uygun bulmuş olmalarıdır.
nedeni basitErol BASKAL' Alıntı:Arkadaslar ben almanyada kaliyorum ve yumurtali cift ne alan duydum nede satan, nedense memleketimizde cok aliniyor ve satiliyor, yerleri deyisen kuslarin yeniden yumurtaya yatmasi bence yüzde elli,1 yaslarinda yumurtasiz ciftler almak bense daha mantikli
iyiye işaret kısa bir süre sonra dişi erkeğe boyun eğecektir...Canan NUMAN' Alıntı:Sürekli olarak erkek, dişiyi yuvalığa sokmak istiyor. Dişide inatla Kafeste dolaşacağım diyor. Niye böyle oluyor anlamadım gitti.![]()
gökhan kardeş umudunu yitirme daha eve geleli 35 gün olmuş yeni yerlerine alışmamış onlar sabır sabır... 5 aydan beri beklediğim rengini çok beğendim bir çiftim vardı kendim eş tutturmuşdum.bugün işe gitmeden önce bi kontrol edeyim dedim. yumurtalar gelmeye başlamış. bir de sana tavsiye kuşları rahatsız etme kendi halleine bırak yemini suyunu mamasını ver çık tv gibi seyretme huzursuz oluyorlar smileki smilekiGökhan TAŞ' Alıntı:yaklaşık 35 gün önce 6 çift yumurtalı muhabbet aldım. eve getirdim. güvendiğim arkadaşımdan hepsini takip ederek aldım. hiç biri yumurtaya yatmadı ve halen yumurtlamadılar. bırakın yumurtlamayı yuvaya dahi giren ciftim yok. gercekten cok moralim bozuluyor bu işe parasında pulunda degilim ama yavru alsam zevk alacagım ama yok hevesim iyice kactı umudumu yitiyorum
Gerçekten sağolun Mert Bey moral oldu.Mert AYDIN' Alıntı:iyiye işaret kısa bir süre sonra dişi erkeğe boyun eğecektir...
sizde sağolunCanan NUMAN' Alıntı:Gerçekten sağolun Mert Bey moral oldu.
gökhan beyGökhan TAŞ' Alıntı:arkadaşlar 6 çift diyorum bir hadi doğurmadılar biri yuvalıga girer diyom yok girmiyorlar
+1Mert AYDIN' Alıntı:gökhan bey
en iyisini siz bilirsiniz nedenmi?
kuşların konumunu, kagesini, yuvalıklarını v.s. siz biliyorsunuz biz değil
gözlemleyin mutlaka eksik veya ters olan birşeyler vardır..
yukarida Günay Dönmez beyin yanitini bi okuyun sadece kafesle is bitmiyor,isklandirma,sicaklik ,...kuslar ortamin deyistigini anliyor, okadar salak deyiller smileki,Kuslarin icgüdüleri var, dogadaki kuslarda hava deyisimi oldugunda,mevsim deyisikligi oldugunda yumurtadan kalkar...Gökhan TAŞ' Alıntı:aldıgım yerdeki kafes ve yuvalık oradaki malzemelerini aynen aldım
++++Serhat KOYMALI' Alıntı:Biraz sabır gerek hazır çift alayım yavrular hemen gelsin düşüncesi herzaman gerçekleşmiyor.İlk aldığım çiftimin ilk yavrusunu yaklaşık birbuçuk yıl sonra almıştım ki onları aldıktan tam bir yıl sonra yavrudan aldığım kuşlarımla beraber aynı zamanda yumurtlamışlardı. Ekimde eşe attığım ısrarla yavrularını beklediğim bir çiftimin bu gün ilk yavruları geldi.Sabretmeyi kuşlardan öğrendim hiç aceleye gerek yok![]()
iki ay kuş için çok uzun bir süre sayılmaz. Kuşlar iyi anlaşıyorsa size sadece bakımlarını yapıp beklemek kalıyor . Yemi ,suyu, maması ,kalamarı, temizliği , tüyde olmama -ışık alma süresi ve kendilerini güvende hissettikleri bir ortam gibi şartlar sağlandığında kuş doğası gereği neslini sürdürmek isteyecektir . Siz bu bakım şartlarını tekrar gözden geçirip sabırla bekleyeceksiniz . Karşılığını fazlasıyla size verdiklerini görürsünüzGökhan TAŞ' Alıntı:akdaşlar halen yuvalıga girenyok cok moralim bozuluyor hadi bir çift desek neyse 6 çift 2ay oldu