Hint Bülbülü değil İspinoz/Finch

melihozukaya

Üyemiz
Adı
melih
Soyadı
özükaya
Değerli arkadaşlar/site yöneticileri,

Forum sayfasında bulunan hint bülbülü alanlar/satanla başlığıdaki "hint bülbülü" yazısını değiştireblir misiniz. Çünkü hint bülbülü diye bir kuş türü yok. Onun yerine "ispinoz/finch veya gökkuşağı ispinozu, zebra ispinozu" şekliden yazarsak daha uygun olacaktır.

Teşekkürler..

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
isimlere takılmayı hiç sevmiyorum
hint bülbülü diye bir kuş yoksa onun yerine zebra ispinozu yazılacağını nerden biliyoruz

Gürkan BULUT

Yeni Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
BULUT
Bilmenize gerek yok zaten Recep Bey, biraz araştırırsanız bahsi geçen kuşun literatürde "zebra ispinozu" olarak adlandırıldığını görebilirsiniz.

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Gürkan bey dediğiniz çok doğru isimleri aslında Zebra ispinozu diye geçiyor fakat burası Türkiye :) İsim ağızdan ağıza Hint bülbülü diye kalmış. Çoğu kişi zebra ispinozu dediğinizde şaşıra biliyor. Fakat bi değişim olacaksa ve kirli durmayacaksa eğer başlıklarda " Hint Bülbülü ( Zebra ispinozu) " şeklinde olabilir tabiki :) Böylelikle her iki isimede yer verilmiş olabilir :)

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Enver ERGİN.' Alıntı:
fakat burası Türkiye :) İsim ağızdan ağıza Hint bülbülü diye kalmış. Çoğu kişi zebra ispinozu dediğinizde şaşıra biliyor.
Ben Petshop cuya Zebra ispinozu varmı dedim yok dedi Hint bülbülü varmı dedim var dedi :) Durum bu kadar vahim :)

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
kim uydurduysa hint bülbülü ismini herhalde satışı kolay olsun diye iş güzarın biri söylemiştir,bu kuşların ne hindistanla nede bülbülle hiç bir alakası yok bu kuşlar muhabbet kuşlarının hemşosu yani iki türde avustralyadan geliyor

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Ozan SARIYILDIZ' Alıntı:
Ben Petshop cuya Zebra ispinozu varmı dedim yok dedi Hint bülbülü varmı dedim var dedi :) Durum bu kadar vahim :)
Ozan kardeşim daha neler neler var bi bilsen :). Ufak bi çocugun biri 9 10 yaşlarında. elinde bi kafes kuşu ile geldi kuşun neyi var bilmiyorum halsizdi sanırım sesi soluğu hiç yoktu. petshopcuya gösterdi kuşu ilaç almak istiyorum dedi. Çocuğa akvaryum mürekkebi verdi bende bozuntuya vermeden abi yanlış verdin galiba dedim hee evet dedi geçiştirdi. Çocuğun kuşu daha da beter olsunki bi tane daha alsın para kazansın. Çoğu petshopcu bu işi bildiği için yapmıyo parası iyi diye yapıyor. Kuşlar ölmüş bitmiş ona ne,bi tane satsa 2 tane 3 tane daha kuş alır böyle böyle kar yapar ve zengin olur onun aklınca. 100 petshopcu varsa eğer 30u 40'ı boş sadice yem ver su ver para al para ver.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
aynen arkadaşla kuşun adı normalde zebra ispinozu ama türkiyede nedendir bilinmez hint bülbülü deniyor anterasan olanı da hindistanla da bi alakaları yok :D
kuşlar avusturalyadan gelme kuşlar ama adları bizde hint bülbülü :D bende anlam veremiyorum...

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Enver ERGİN.' Alıntı:
Ozan kardeşim daha neler neler var bi bilsen :). Ufak bi çocugun biri 9 10 yaşlarında. elinde bi kafes kuşu ile geldi kuşun neyi var bilmiyorum halsizdi sanırım sesi soluğu hiç yoktu. petshopcuya gösterdi kuşu ilaç almak istiyorum dedi. Çocuğa akvaryum mürekkebi verdi bende bozuntuya vermeden abi yanlış verdin galiba dedim hee evet dedi geçiştirdi. Çocuğun kuşu daha da beter olsunki bi tane daha alsın para kazansın. Çoğu petshopcu bu işi bildiği için yapmıyo parası iyi diye yapıyor. Kuşlar ölmüş bitmiş ona ne,bi tane satsa 2 tane 3 tane daha kuş alır böyle böyle kar yapar ve zengin olur onun aklınca. 100 petshopcu varsa eğer 30u 40'ı boş sadice yem ver su ver para al para ver.
Valla aynen kardeşim Bende geçen gittigimde adamın teki 2tane kuş getirdi ikiside dişi birini degiştirmek istiyorum dedi adama gitti hastalıklı kuşu vermeye calısıyor bide verecegi kuşta dişiydi ben adama yardımcı oldumda kazıklıyamadı tek düşünceleri Para Para kuş ölüyomuymuş hiç umurlarında degil kafeslere bi bakıyorum artık 1tane yem kalmamış full kabuk ama adamın umrunda degil

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Yazık o hayvanlara ya petshopların iyice denetlenmesi herkese açma izni verilmemesi lazım bence.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Gürkan BULUT' Alıntı:
Bilmenize gerek yok zaten Recep Bey, biraz araştırırsanız bahsi geçen kuşun literatürde "zebra ispinozu" olarak adlandırıldığını görebilirsiniz.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
kim uydurduysa hint bülbülü ismini herhalde satışı kolay olsun diye iş güzarın biri söylemiştir,bu kuşların ne hindistanla nede bülbülle hiç bir alakası yok bu kuşlar muhabbet kuşlarının hemşosu yani iki türde avustralyadan geliyor

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Sanırım şu sıra bayağı bir denetim var. Geçen bir petşhopta duydum. Ruhsatlar değişmiş. vs. birde kırmızı gagalı kuşların satışı duracakmış, varmı öyle birşey. Kırmızı gagalı derken papağan türümü yoksa bizim beslediğimiz finchler mi acaba?
Çok anlayamadım. Bu konudan haberi olan varmı acaba?