Hint Bülbülü Hakkında Sorular.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Herkze hayırlı Ramazanlar Hayırlı üretimler Saglıklı kuşlar.

İlk olarak: 45*38*30 ölçülerinde kafeste 2 çift hint bülbülü beslene bilir mi ?
İkinci olarak: Hint bülbülleri eş tutma konusunda seçiciler midir. ?
üçüncü olarak: Hint bülbüllerinden yavru almak kolay mıdır.?

Selamlar.

mucolok

Üyemiz
Adı
Mücahit
Soyadı
KESLER
Uğur ŞANLI' Alıntı:
Herkze hayırlı Ramazanlar Hayırlı üretimler Saglıklı kuşlar.

İlk olarak: 45*38*30 ölçülerinde kafeste 2 çift hint bülbülü beslene bilir mi ?
İkinci olarak: Hint bülbülleri eş tutma konusunda seçiciler midir. ?
üçüncü olarak: Hint bülbüllerinden yavru almak kolay mıdır.?

Selamlar.
1) kavga, yumurta yeme, vs yoksa beslenilebilinir.
2) eş seçmiyorlar kimkime dumduma kardeş kardeşe bile.
3) gerekli ortamı bulduklarında durduramayabilirsin.

Çağrı SÜPAHÜ

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.youtube.com
Adı
Çağrı
Soyadı
SİPAHİ
1-Kafesiniz şuanlık uygun ama hint bülbülleri için hiç bir zaman 1 kafes yetmez.
2-Hint bülbüllerin de eş seçme gibi bi lüksleri yoktur.Mücahit beyin de dediği gibi kardeş kardeşe bile çiftleşe biliyorlar.(kardeş algısı yokturlar veya yavruları sakat doğmaz)
3-Erkek ve dişiyi kontrol edemezseniz bi bakmışsınız ortalıkta yavru kaynıyor ganimet gibi olurlar bianda

Erkek 3 aylık dişi 6 aylıkken çiftleşmeye başlar

mucolok

Üyemiz
Adı
Mücahit
Soyadı
KESLER
Çağrı SİPAHİ' Alıntı:
1-Kafesiniz şuanlık uygun ama hint bülbülleri için hiç bir zaman 1 kafes yetmez.
2-Hint bülbüllerin de eş seçme gibi bi lüksleri yoktur.Mücahit beyin de dediği gibi kardeş kardeşe bile çiftleşe biliyorlar.(kardeş algısı yokturlar veya yavruları sakat doğmaz)
3-Erkek ve dişiyi kontrol edemezseniz bi bakmışsınız ortalıkta yavru kaynıyor ganimet gibi olurlar bianda

benimkiler henüz 2 bilemedin 3 ay oldular 2 gece önce erkeği dişinin üzerinde kanat çırparken yakaladım bu arada kardeşler ve gerizekalılar keten kılı kafes telinden alıp yere düşürüyorlar daha yuva yapmayı bilmiyorlar sanırım. bakalım sabırla besliyoruz. güzel sevecen hayvanlar.

VusLat.*

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Cihat
Soyadı
Yiva
Mücahit KESLER' Alıntı:
benimkiler henüz 2 bilemedin 3 ay oldular 2 gece önce erkeği dişinin üzerinde kanat çırparken yakaladım bu arada kardeşler ve gerizekalılar keten kılı kafes telinden alıp yere düşürüyorlar daha yuva yapmayı bilmiyorlar sanırım. bakalım sabırla besliyoruz. güzel sevecen hayvanlar.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Çağrı SİPAHİ' Alıntı:

Evde 4 tane kafesim var 45*38*30 ölçülerinde 1 kafesi boş  bırakıp öteki kafeslere ise 2 tane çift koysam 1 kafese sorun olur mu kafesler büyük ölçülü ama ginede kafama takıldı başka eklicek bişeyi olan var mı sorun olur mu acaba ?

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Abiler yardım edebilicek yok mu. 2 çift hint bülbülünü 45*38*30 ebatlarında bir kafeste aynı anda eşe atsam sorun olur mu ? Güncel.

emre1991

Takipçi Üyemiz
Adı
EMRE
Soyadı
GÜZELAY
tek tek kafesllerde tercih edin eyer illa tek bir kafesde iki çift diyorsnız  70 cm veya 80 cm lik salma kafeslerini kullanın

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Emre bey kafesler gayet büyük çok sorun yaratır mı yani. Çünkü 45*38*30 luk kafesleri show jumbo muhabbetler için kullanıyorlar.1 kafese 2 çift hint bülbülü fazlla mı gelir :( ama mecburen 2 çift 2 çift koymam lazım başka çarem yok. Başka fikri olan var mı üstadlar.

emre1991

Takipçi Üyemiz
Adı
EMRE
Soyadı
GÜZELAY
anladım nasıl isterseniz ama kimse saglıklı bir üretim olmaz diyor bende öyle yapıcaktım sonra vazgectim

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Uğur ŞANLI' Alıntı:
Abiler yardım edebilicek yok mu. 2 çift hint bülbülünü 45*38*30 ebatlarında bir kafeste aynı anda eşe atsam sorun olur mu ? Güncel.
Kimilerine göre olur, kimilerine göre olmaz.Bu tercih meselesi.Kefese atmayı istiyorsan salmanın 2 çiftlik hali olarak düşüne bilirsin kafesini, salmalarda bazen birbirin yuvalarına yumurtlamalar olur...Denemende yarar var, dene işine gelirse devam ettirirsin, işine gelmezse ayırırsın...Saglıklı bir şekilde kotrol ve üretim en güzel tek kafeste  tek çift üretimdir...

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Yahya SAYIN' Alıntı:
Kimilerine göre olur, kimilerine göre olmaz.Bu tercih meselesi.Kefese atmayı istiyorsan salmanın 2 çiftlik hali olarak düşüne bilirsin kafesini, salmalarda bazen birbirin yuvalarına yumurtlamalar olur...Denemende yarar var, dene işine gelirse devam ettirirsin, işine gelmezse ayırırsın...Saglıklı bir şekilde kotrol ve üretim en güzel tek kafeste  tek çift üretimdir...
Şöle bişey var alçagım yerde de kuşlar salmada ve büyük bir kafeste 20 çift felan var yani kuşlar birbirini tanıyor ve damızlık kuşlar. Ondan sonra zaten kontrolleri günlük yapıcagım. birde dişilerin üstüne boyayla iz bıraksam hangisinin hangi yuvalıga girdigini anlamam daha kolay olmaz mı.

kral_afat

Uzman Üyemiz
Adı
SemiH
Soyadı
AYTEKİN
Uğur ŞANLI' Alıntı:
Şöle bişey var alçagım yerde de kuşlar salmada ve büyük bir kafeste 20 çift felan var yani kuşlar birbirini tanıyor ve damızlık kuşlar. Ondan sonra zaten kontrolleri günlük yapıcagım. birde dişilerin üstüne boyayla iz bıraksam hangisinin hangi yuvalıga girdigini anlamam daha kolay olmaz mı.

Uğur boyalamana gerek yok zaten kendin görecen hangisi hangi yuvaya girdiğini

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Semih AYTEKİN' Alıntı:
Uğur boyalamana gerek yok zaten kendin görecen hangisi hangi yuvaya girdiğini
Hepsi birbirine benzio :) en azından ayırt edebilmem için bir işaret olur :) Yoksa birbirlerinin yuvalarına girerlerse fark etmem sorun olur öle degil mi ?

kral_afat

Uzman Üyemiz
Adı
SemiH
Soyadı
AYTEKİN
Uğur ŞANLI' Alıntı:
Hepsi birbirine benzio :) en azından ayırt edebilmem için bir işaret olur :) Yoksa birbirlerinin yuvalarına girerlerse fark etmem sorun olur öle degil mi ?
Renk olarak farklı seçebilrsin.Benimde elimde 1 çift tepeli  1 çiftte tepesiz var ama öle bir sorun yaşamış değilim daha

Çağrı SÜPAHÜ

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.youtube.com
Adı
Çağrı
Soyadı
SİPAHİ
Uğur bey salma işi biraz riskli iştir.Neden diye soracak olursanız.

1-Çİftler birbirlerinin yuvalarından yuva kılı pamuk vs çalabilirler.
2- Yavrular oldu diyelim diğer erkekler kıskanıp öldürebilir başka yavruları.
3- Bazen kafeste tek çift üretimler de bile erkek kızışıp çiftleşmek ister bu anda gözü hiç birşey görmez ve kendi yuvasını dağıtır.Olanlar kendi yavrularına olur hiç acımaz aşşağı atar yavruları.
4- Hint bülbülleri sinirli ve heyecanlı hayvanlardır.
5- Hem takip konusu çok önemlidir.Eğer bir erkek dişinin tüyünü yoluyorsa onu bulmanız zor olacaktır.Bu yüzden de o dişi strese girip çiftleşmeyecektir.Ama bu olay küçük kafesler de tek tek olursa kolayca bulunup eşler 1 hafta boyunca ayrılır sonra normale dönerler.
6- Hint bülbülleri dar alanı sevmez.Diyeceksiniz ki işte büyük salmalar da besleyeyim o zaman da aynı sorunlar olacaktır.

Tek tek beslemeniz en sağlıklısı ve her zaman yedek kafesiniz yanınız da bulunsun üretim yapıcaksanız.

Çağrı SÜPAHÜ

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.youtube.com
Adı
Çağrı
Soyadı
SİPAHİ
Ek olarak
1-Hint bülbülleri bölgeci kuşlar olması sebebiyle kendi bölgesini benimsemiş bir zebra çifti asla kendi tüneklerine ya da yemliklerine başka bir kuş yaklaştırmazlar.
2-Çünkü o tünek ve o yemlik o çift tarafından benimsenmiş ve sahiplenmiştir.
3-Bu ve benzeri durumlar küçük kafesler de bakılan birden fazla çiftin bir ara da bulunması sonucu da kaynaklanır.

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Uğur ŞANLI' Alıntı:
Önemli olan 2 çifttin kafeste olması değil sağlam ve oturmuş çiftlerin salmaya atılması siz 2 tane yavru vermemiş çifti atarsanız 1 erkek 2 dişi ile çiftleşebilirken bu durumda ne yuva kalır ne yavru saten dediğiniz kafes 1 çift için uygun benim şuanda kullandığım kafeslerdir ve bir çift çok iyi bir şekilde gelişiyor bu ölçüde eğer salma düşünüyorsanız 1 metrelik bir salma olmalıdır kafese 2 çift atmak sorun yaratır.

Soruranınıza geleck olursak.

1. Kafes 1 çift için oldukça ideal ama salma düşünüyorsanız 1 metrelik bir salma olmalıdır ve yavru kontrolü olamayacağı için yakın bir soyda yavrular sakat olacaktır.

2. Eş seçmezler bazen 2 dişi 1 erkek eşleşirler. Damızlık 2 kuş kesinlikle eş olacaktır.

3. Kolay ürerler tabi gerekeni yaparsanız yoksa üretimi zorlaşır.