ilk yumurta, ilk kuluçka, ilk deneyim. sorularım ve önerileriniz

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
aylardır beklediğim an geldi ve muhabbet çiftim yumurtladı. şuana kadar haftada 3 gün mama verdim, 2 gün vitamin takviyesi yaptım, zaman zaman da sebze, meyve verdim. peki bundan sonra:
1) kuluçka süresince
2) yavrular çıktıktan sonra ne yapmam gerek.
3) yavruların çıkması için neyi baz alıyoruz. kuluçkayı mı yoksa ilk yumurtayı mı. ve kaç gün

muhabbett_

Takipçi Üyemiz
Adı
ahmet çağlar
Soyadı
erdal
gözün aydın :) mama takviyesini kuluçka süresince kesmen gerekir erkeğin yeniden çiftleşmek isteyebilir mama bu hayvanların çiftleşme isteğini artırır biliyorsundur belki.yavrular çıktığında haftada bir iki kez mama verebilirsin.ilk yumurtadan sonra diğer yumurtaları tamamlayana kadar yatmayabilir.kuluçka süreleri 18-19 gündür.benden bu kadar ;)

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Mamayi neden kessin ?
Ebeveynler PROTEIN kaynagini nasil sagliyacaklar ?
Mama $art, tabi yavrularim en iyi $ekilde geli$sin derseniz !
Hani siz sununda, yeterki onlar yemesin, ... fakat buna ihtiyacak duyduklari anlarda, varda aslinda, ama ben vermiyorum durumu olurmu hic ?  confusedtw

Onlar hizini almi$ durumdalar, cali$an Motor, dönen teker gibi, ... buna $imdi tokmak sokulurmu ?  :)

Ku$u azdiran Niger ile Kenevir tohumudur, ve bunun az olmasina dikkat edin yeter  ;)
Gözünüz aydin !  :)

Darisi tüm yumurta ve yavru bekliyenlere in$allah diyelim bizde, degilmi, ...  8)
Ne ekerseniz, daima onu bicersiniz !
Her konuda, ...

Powerlift

Üyemiz
Adı
Tural
Soyadı
Erdoğan
Kuluçka süresinde mama verilmemesine kesinlikle karşıyım !!

Mama ile beslenen çiftlerin yavruları ile mama ile beslenmeyen çiftlerin yavruları arasında çok fazla gelişimsel farklar oluyor.

Günlük mama vermeni tavsiye ederim..

Murat beyin de söğlediği gibi havuç, nijer ve keneviri çıkarmak şartıyla.....

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Sagolun  :)

Benim bazen ve bazi ku$larimda fark ettigim bir ayrinti dahada var ama !
Oda $öyle, ...

Hic mama vermedigim ku$larin yavrulari her nedense, dahada iri ve dolgun oluyor, olabiliyor, ...  confusedtw
Hele ki$in cektigim yavrular, ...
Proteini genelde yulaf ile sagliyorum, yaninada taze ay cekirdegi ile, birde dal dari, ba$ka bir$eyde vermiyorum o vakit, ve sonuc yinede muhte$em oluyor vede olabiliyor !!!
I$tah acici mutfak ye$illikleride bu konuda, taze verildiginde cok i$e yariyor, fakat bu kez mutfakfan cikamiyoruz adeta  :D
Yani mama en kolayi, veren verir, vermiyende vermez, ... terste teper, tepmezde, ...
8)

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
Sagolun  :)

Benim bazen ve bazi ku$larimda fark ettigim bir ayrinti dahada var ama !
Oda $öyle, ...

Hic mama vermedigim ku$larin yavrulari her nedense, dahada iri ve dolgun oluyor, olabiliyor, ...  confusedtw
Hele ki$in cektigim yavrular, ...
Proteini genelde yulaf ile sagliyorum, yaninada taze ay cekirdegi ile, birde dal dari, ba$ka bir$eyde vermiyorum o vakit, ve sonuc yinede muhte$em oluyor vede olabiliyor !!!
I$tah acici mutfak ye$illikleride bu konuda, taze verildiginde cok i$e yariyor, fakat bu kez mutfakfan cikamiyoruz adeta  :D
Yani mama en kolayi, veren verir, vermiyende vermez, ... terste teper, tepmezde, ...
8)
murat bey kafeste ayrı kaplarda aspur ve yulafın sürekli bulunmasının bi sakıncası var mı. yulaf yazın serinletiyor diye biliyorum, kışın zararı olur mu.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Hayir, hic sakincasi yok !
Fakat zaman ve zemin farkimiz var, ... yani ben Almanya`dayim, siz ise cennet Türkiyemde, ... ve iklim farkli, ... fakat niger tohumu olsa zarari olur, veya kenevirin, oysa yulafin hic sakincasi yok, AKSINE !!!
Tok olan ASLA ü$ümez !!!  ;)

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
Hayir, hic sakincasi yok !
Fakat zaman ve zemin farkimiz var, ... yani ben Almanya`dayim, siz ise cennet Türkiyemde, ... ve iklim farkli, ... fakat niger tohumu olsa zarari olur, veya kenevirin, oysa yulafin hic sakincasi yok, AKSINE !!!
Tok olan ASLA ü$ümez !!!  ;)
akıllı yemliklerine 1 tatlı kaşığı nijer koymuştum, yumurta gelince yemliği boşaltıp sade yem koydum.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
1 tatli ka$igi 1 kilo yeme olur !  :)
Sirf ondan verir gibi 1 oranda verirseniz, ku$u kizi$tirirsiniz, ve bu kez ku$un bio ritmigini alt üst edersiniz, ... azgin azgin kimseye rahat vermez, kan dola$imini hizlandirirsiniz, buda ku$un kalbini dahada yorar !!!

Verin, fakat ölcülü, ...
Azar azar :)
Yulafi mesela bir kilo yeme 1 yemek ka$i ile ilave edin !

Hatda en verimli besin kaynagini iceren KANARYA yeminde büyük oranla olan uzun ve 2 ba$ida sivri olan yem tanesidir !!!
Türkce kavramini $u an getiremiyorum  :-\

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
M. Necib KARABULUT' Alıntı:
Her gün mama vermenin yağ yaptığı için verimi düşürdüğü söyleniyor. Bu konuda ne dersiniz?
evet doğrudur bende öyle duydum 2 gün mama 1 gün boş yapmaya karar vermiştim, ama elimde tek çift olduğu için yaptığım mama 3 gün gidiyor. 3 gün mama 2 gün boş geçiyorum bakalım inş yağlanmaz.

Adı
Muhammed Necib
Soyadı
Karabulut
Peki kuluçkadaki kuşun suyuna ek gida maddesi vitamin katmanın bi zararı olur mu?
Mama için ne diyebiliriz kesin olarak kuluçkadaki kuş için?

bettikler

Yeni Üyemiz
Adı
dogan
Soyadı
günay
  mamaya evde ne bulursam katarim havuc ve maydanoz vazgecilmezim dir quick in bira mayasindan da ekliyorum ve bildircin yumurtasida kattigimda kuslarin rengi tugu piril pril oluyor gun asiri veriyorum faydasi cok zararini hic gormedim 10 cift 10tanede salmada kusum var tarcin ve zencefilde katiyorum hastaliklara karsi kusun direncini arttiriyor diger deginecegim bi husus ta bunlar dogada suru halinde gezdikleri icin kuslar uretim hanede yavru verimleri ust noktada oluyor mamasiz kusa bakilmaz helede yumurta ve yavru bakarken

GT-I8200 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bettikler

Yeni Üyemiz
Adı
dogan
Soyadı
günay
Mamayi az once yaptim goruntu nasil

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Doğan GÜNAY' Alıntı:
Mamayi az once yaptim goruntu nasil

çok güzel görünüyor mamanız, ellerinize sağlık kuşlarınıza da afiyet olsun...