Aferin Efekan, yaşın küçük ama siteye üye olduğundan bu yana çok güzel birikimler elde ettin ve bunları uygulayıp kendi tecrubelerini kazandın. Bu şekilde devam edersen genç yaşta çok iyi yerlere varabilirsin.
İlk bahar konusu çok doğru, özellikle üreticiler için değerlendirilmesi gereken bir fırsat. Ben eylül ayında kuşları eşe atmıştım ve şu anda 2nci kuluçkalarını 4 çift hariç hepsi tamamladılar. Bundan sonra kuşlar mart ayı ortalarına kadar dinlenecekler. Bu arada tüm bakım kürleri yapılacak ve birsonraki dinlenme evresine kadar (yaz dinlendirilmesi) 2 kuluçka daha yavru yapmaları için eşe atılacaklar (nisan-mayıs 1nci kuluçka ve hazıran-temmuz 2nci kuluçka).
Kuşlarını çok fazla zorlama, bal ve pekmez filan ara sıra verildiğinde iyidir ama bu genellikle kış aylarında vücutlarını sıcak tutması için faydalı olur...üremeyi tetiklemez. Bal kanaryalarda çok faydalıdır ama muhabbetlerde ölçüye dikkat etmen gerek. Yeşillik tabii ki şart ama ishal yapabildiği için çoğu üretici yeşillik vermekten kaçınır. Ben kuşlarıma değişik bitki ve otların kurutulmuş bir karışımını veriyorum mamalarında. Bu karışım hem kuşların hastalıklara karşı dirençlerini arttırıyor hemde üremelerini zorlamadan ve teşvik etmeden kendi doğal yaşam döngüleri gereği sağlıklı bir şekilde üremelerini sağlıyor. Bitkilerin bir kısmını kendim yetiştiriyorum, bir kısmını da hazır satın alıp karışımı hazırlıyorum. Hazırladığım zaman 2-3 kilogram bir karışım oluyor o nedenle daha az miktarlarda hazırlamak için formülünü oturup hesaplamadım. Denemk istersen bana kargo adresini ver sana bir miktar gönderirim.