İLKKEZ BAŞIMA GELİYOR "UZMANLIK SORUSU" (BÖYLESİNİ GÖRMEDİNİZ)

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
Değerli abilerim üstadlarım. İlkkez başıma gelen bu olayı payaşmak istedim. Show jumbo kuşlarımın ikinci ağız yumurtalarından 2. yumurtasıdır.
1. Sorum bu yumurta neden bu şekilde çıkmış olabilir?
2. Sorum bu yumurtada döllenme olmuşmudur
3. Sorum ise yumurta döllü ise yavru çıkmasına imkan var mıdır?

1. Yumurta

Shot at 2012-03-01

Shot at 2012-03-01

Shot at 2012-03-01

Shot at 2012-03-01

2. yumurta

Shot at 2012-03-01

Şimdi Gerçek Boyut

Shot at 2012-03-01

Shot at 2012-03-01

Shot at 2012-03-01

Shot at 2012-03-01

Değerli abilerim üstadlarım. İlkkez başıma gelen bu olayı payaşmak istedim. Show jumbo kuşlarımın ikinci ağız yumurtalarından 2. yumurtasıdır.
1. Sorum bu yumurta neden bu şekilde çıkmış olabilir?
2. Sorum bu yumurtada döllenme olmuşmudur
3. Sorum ise yumurta döllü ise yavru çıkmasına imkan var mıdır?

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
böylesini görmediniz diyince tavuk yumurtası felan sandık:D.o olay normal genelde kızdan dişilerin ilk veya ikinci yumurtaları oluyor eşinden ayrılıp besiye çekilmiş kuşların ayrıldıkdan sonra attıkları en son yumurtada olabiliyor tam dollenemeyen veya ayrılıp gerı tekrar bieleştirildiklerinde ilk yumurtaları bu biçimde ufak çıkabiliyor sonuçta normal bir durum değil ama aşırı anormalde deil :D.bazı kuşlarda olur.

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
büyük yumurta dişi kuş yumurtlamada zorluk cekerse yumurta icerde kendi kendine büyür kuş  yumurtayı cıkaramadımı ölür .ve  bu yumurtalar genellikle boş cıkar böyle kuşlarda genellikle kıcında ur vardır yumurta yapmasına engel olur bazıları yag bezesi sanar ama degildir bende ing dişi var böyle yumurta yapıyor kıcında ur var yumurtayı 1 haftada zor cıkarıyor yumurta resimdeki gibi büyük cıkıyor .ama boş oluyor yanında eşi oldugu ve eşleştigi halde .

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
Murat KABAYEL' Alıntı:
büyük yumurta dişi kuş yumurtlamada zorluk cekerse yumurta icerde kendi kendine büyür kuş  yumurtayı cıkaramadımı ölür .ve  bu yumurtalar genellikle boş cıkar böyle kuşlarda genellikle kıcında ur vardır yumurta yapmasına engel olur bazıları yag bezesi sanar ama degildir bende ing dişi var böyle yumurta yapıyor kıcında ur var yumurtayı 1 haftada zor cıkarıyor yumurta resimdeki gibi büyük cıkıyor .ama boş oluyor yanında eşi oldugu ve eşleştigi halde .
Murat abi, büyük olan normal boyutta. diğeri çok küçük. Hintbülbülü yumurtası boyutunda.

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
1 liranın yanında bana hic normal boyutta gelmedi biraziri gibi kuş acemi ise genelde ilk yumurta larda böyle orantısız yumurtalar cıkıyor ilk yumurta iri oldumu sonraki cok ufak cıkabiliyor ( sütten agzı yanan yogurdu üfleyerek yermiş)sonraki  yumurtalarda ebatları tutturuyorlar  :)

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
Teşekkür ederim. Kuşun altından aldım. Uzun zamandır birşey paylaşamıyordum. :) Bana göre bu yeni birşeydi. Bu hafta inşallay Yeni oturduğum evin dublex katındaki hobihanemi sizlerle paylaşacağım...

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Ali zaman zaman bendede çıkıyor genelde bazı kuşlarda ilk yumurta minik çıkıyor daha sonra normale dönüyor ufak olan yumuta döllü olmuyor
Benim başımada geldi ondan sonra normale döndü,,,Hiç bişey yapmadım.yumurtayı çöpe atmaktan başka...

VusLat.*

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Cihat
Soyadı
Yiva
Abdullah YILMAZ' Alıntı:
böylesini görmediniz diyince tavuk yumurtası felan sandık:D.o olay normal genelde kızdan dişilerin ilk veya ikinci yumurtaları oluyor eşinden ayrılıp besiye çekilmiş kuşların ayrıldıkdan sonra attıkları en son yumurtada olabiliyor tam dollenemeyen veya ayrılıp gerı tekrar bieleştirildiklerinde ilk yumurtaları bu biçimde ufak çıkabiliyor sonuçta normal bir durum değil ama aşırı anormalde deil :D.bazı kuşlarda olur.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Ali abi bende bir dişi arada bir bu şekilde minik bir yumurta yapıyor  benim düşüncem fazla yumurtlayan kuşlar arada bir  vücudlarındaki iltihapı atmak çin yapıyorlar  bence normal bir olay ve yumurta boş oluyor..