İNCE TÜY KALIN TÜY EŞLEŞTİRİLMESİ

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
arkadaşlar soruyu nasıl soracağımı bilmiyorum bir kaç yerde denk geldim bu konuya ve tam olarak anlayamadım ince tüylü ile kalın tüylümü yoksa ince-ince  ile  kalın-kalın mı olmalı aksi takdirde ne gibi sıkıntılar meydane gelir veya nasıl bir etki oluşturur tüy uymu ne kadar önemlidir saygılarımla...

Tahir BAYAKI

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.tirepetshop.com
Adı
Tahir
Soyadı
BAYAKI
ömer adam' Alıntı:
arkadaşlar soruyu nasıl soracağımı bilmiyorum bir kaç yerde denk geldim bu konuya ve tam olarak anlayamadım ince tüylü ile kalın tüylümü yoksa ince-ince  ile  kalın-kalın mı olmalı aksi takdirde ne gibi sıkıntılar meydane gelir veya nasıl bir etki oluşturur tüy uymu ne kadar önemlidir saygılarımla...
Ömer bey ince tüy - kalın tüy eslemesi dogru ince ince eslerseniz yavrular küçülür, kalın kalın eslerseniz yavrular iri olur fakat ur yapma riski çogalır biz kanaryaları bu şekilde esliyoruz..

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Tahir bey teşekkürler.Aslında benimde tam olarak kafamda canlandıramadığım bir konu.Gerçi forumlarda tüy resimleri üzerinden hadiseyi anlatan bir konu var.Ancak tam fikir oluşturmuyor.Bu ayrımı mesela muhabbet kuşu açısından resmetmek mümkünmüdür.Tüy fotosu olarak değildi kuş fotosu olarak şu kuş buff şu kuş intensive diye.Yoksa sadce kopmuş bir tüyüne bakılarakmı karar verilir.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Tahir BAYAKI' Alıntı:
Ömer bey ince tüy - kalın tüy eslemesi dogru ince ince eslerseniz yavrular küçülür, kalın kalın eslerseniz yavrular iri olur fakat ur yapma riski çogalır biz kanaryaları bu şekilde esliyoruz..

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
ömer adam' Alıntı:

Öncelikle kalın tüy ve ince tüyü ayırt etmemiz lazım. (Bunla ilgili resimlerim vardı bilğisayarımda ama şuan bulamadım, bulmaya çalışıyorum, bulursam eklerim.) Ondan sonrada kalın ile ince tüyü, incece ile kalın tüy eşe atılmalı...İnce ile ince, kalın ile kalın aynı tür tüylerin eşe atılmaması tavsiye edilir...Aksi takdirde yavrularda küçülme olacagı bilinir...

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Yahya bey resimleri bekliyorum.İnşallah bulursunuz.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
enginersin' Alıntı:
ben bu olayı ilk defa duydum yahya bey ne yapın ne edin o resimleri bulun  :'( herkez bundan faydalansın
engin bey bende tam bilmiyordum ama durum bayağı ciddiymiş, bende hiç dikkat etmiyordum bu tür şeylere ama biraz daha bilgi sahibi olursak bu işide yoluna koyarız inşallah.

ufuk inan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ufuk
Soyadı
İNAN
Benim evdeki bilgisayarımda ince tüy kalın tüy ayrımı resimli olarak var fakat kanarya üzerinde gösterilmiş resimlerdir.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
eminim üretici abilerimiz bize gerekli örnekleri vereceklerdir.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İnce tüylüyü ince tüylüye eşleştirirseniz iri yavru elde edemezsiniz.  Kalın tüylüyüde kalın tüylüye eşleştirdiğinizde Tahir beyin söylediği gibi kuşlarda ya ur çıkar yada tüy hastalıklı yavrular. En iyi eşleştirme her zaman için ince tüy kalın tüy eşleştirmesidir

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Şahin bey bilgi için teşekkürler.Peki sende fotoğraf varmı?

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Tahir bey ,teşekkürler.Elinize geçen ne kadar çok fotoğrafı yayınlarsanız tam fikir oluşması dahada kolaylaşır.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Site sayesinde daha çok öğrenecek bilgiler var. Yahya Bey resimleri merakla bekliyoruz

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Arkadaşlar, ince tüy ve kalın tüy arasında orta bir grupta var. Uzmanlar, iki nesil ardarda  İnceyle incenin ve kalınla kalının eşleştirilmesini önermiyorlar..
    Resim için Teşekkürler Tahir abi..

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Gene de farklı mutasyondaki kuşlar için iyi bilen bir üreticimiz resim eklemesi yapabilirse çok makbule geçer.Ben de ayırt edemiyorum şahsen.