ISI VE IŞIK

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
ısı ve ışık hakkında görüşleriniz nedir arkadaslar nasıl bir ışık sistemi kullanıyoruz.. kullanan arkadaslar ısık ve ısı sistemi hakkında yorumlarınız..

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
valla ben beyaz tasaruf ampul lerinden kullanıyorum ayarlı birize takılı belli saatde yanıyor belli saatde sönüyor ısı ise radyotörlü termostatlı elektirik sobaları var onları tavsiye ederim 

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
büyük elektirik malzemesi satan yerlerde bula bilirsin bükük marketlerdede var carfursa velan zaman ayarlı piriz dersen anlarlar dijitalide var elle ayarlananıda var bendeki elle ayarlanır 10 tl felan

nazım

Takipçi Üyemiz
Adı
Nazım
Soyadı
CİNOĞLU
Arkadaşlar iyi akşamlar,bu zaman ayarlı priz birden sönüyor mu yoksa azalarak mı sönüyor?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
nasıl birsey peki bu zaman ayarlı priz hem florasan hemde gece lambasını aynı anda bir prize bağlayabiliyormuyuz biraz kullanım seklini acıklarmısınız

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
bahsetdiyim piriz aniden sönüyor aynı anda gece lambası baglayamıyorsun o yüzden sana iki ayarlı piriz lazım olacak birine gece lambası diyerine ampul baglıcaksın

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
o zaman bu zaman ayarlı priz lambayı yavas yavas yakmıyor yada yavas yavas söndürmüyor.. pat diye kapatiyor yada aciyor..  bu halde 2 tane zaman ayarlı priz kullanıp birine gece lambası takıp gece lambasını gece ampuller kapanmadan yarım saat önce acarak kullanabiliriz..  bu sayede ampul hemen sönerse gece lambbası acık duracakta ne kadar verimli olarak bu sistemi kullanan arkadaslar varmı ? yada faydasi ne kadar?

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
şuanda bu sistemi ben kullanıyorum herhangibi bir sıkıntı yok piyasada en ucuza bu şekilde ışık sistemini halledersin daha kaliteli yavaşça sönenlerde var ama biraz pahalı tercih senin

AHMET GEMÜCÜ

Yeni Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
GEMİCİ
ARKADAŞLAR BEN ZMAN AYARLI PRİZ ALDIM İKİ TANE 7,5 TL X 2 = 15 TL
BİR TANESİNE AMPUL TAKTIM 09:00-21:00 ARASI YAKIYOR LAMBAYI
DİĞERİNE TERMOSTATLI RADYATÖR SOBA TAKTIM 2 SAATTE BİR YANIYOR SÖNÜYOR BÖYLRLİKLE ODANIN ISISINI KORUYORM HAMDE ELEKTRİK TASARRUFU SAĞLIYORUM ŞİMDİLİK MEMNUNUM AMA İLK FATURA NE GELİR ARTIK ÇOK GİTMİYOR SAYACI TAKİP EDİYORUM  alkisd

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
zaman ayarlı priz ve yağlı,termostatlı  radyatör kullanıyorum.şimdilik sorun yok

engin1968

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
göçmen
AHMET GEMİCİ' Alıntı:
ARKADAŞLAR BEN ZMAN AYARLI PRİZ ALDIM İKİ TANE 7,5 TL X 2 = 15 TL
BİR TANESİNE AMPUL TAKTIM 09:00-21:00 ARASI YAKIYOR LAMBAYI
DİĞERİNE TERMOSTATLI RADYATÖR SOBA TAKTIM 2 SAATTE BİR YANIYOR SÖNÜYOR BÖYLRLİKLE ODANIN ISISINI KORUYORM HAMDE ELEKTRİK TASARRUFU SAĞLIYORUM ŞİMDİLİK MEMNUNUM AMA İLK FATURA NE GELİR ARTIK ÇOK GİTMİYOR SAYACI TAKİP EDİYORUM  alkisd
Ahmet bey radyatör lü sobayı yakmak  için  daha erken değilmi  ,evlerde daha soba  kombi yakmadık .

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli arkadaşım;

Gerçi tüm değerli arkadaşlarım bu konu hakkında cevap yazmışlar.

Kuşların doğasını düşünürsek hava yavaş yavaş aydınlanır.Ve yavaş yavaş kararır.Eyer kümesin batı cepheye bakıyorsa yazın değil de kışın aydınlatma çok önemli olur.Çünkü hava erken kararıyor.Dolayısıyle dimmer sistemi ile kümesi yavaş yavaş aydınlatma veya karatma yapılması çok daha güzel. Uzun yıllar filim çekim ekibinde ışıkçı olarak çalıştığımdan eğer içeride gün ışığını taklıt etmek gerekirse kümeste 5600 celwin i yakalamak gerekir ki çok sıkıntılı.Kümesinin ışık alma gücü ve kışın havanın bulutlu olması sebebiyle kış aylarında kümesin aydınlanması hem kuşların sağlığı açısından da çok önemli.  Ama malesef bu sistem yani dimer aleti tahminimce 50-100 tl arası var.Ayrıca ampul olarak osram marka deylight (gün ışığı)ampülleri var.2yı önce 60tl ye almıştım.Yani biraz masraflı.