İyi,kaliteli bir show jumbo nasıl seçilir?

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Merhaba.Ben bir çift jumbo almayı düşünüyorum.Hobi amaçlı bakacağım.Sorduğum bazı abiler bana yavru almamı tavsiye etti.Fakat ben daha önce hiç jumbo bakmadığımdan kaliteli bir kuşun nasıl alınacağını bilemiyorum.Üretici abiler bana kafa yapısına bakarak anlayabilirsin dediler fakat pek tecrübem olmadığı için neden kastettiklerini anlayamadım.Ben kuşu alırken hangi özelliklerine bakarak kaliteli bir show jumbo alabilirim? Herkese teşekkürler. :)

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
ayni benim basima gelenler gelecek basina ogreneceksin nasilmi
jumbo diyecekler aldigin kusa kirik cikacak kirigi ogrenecen
sonra tekrar gidecen baska alacan oda cekoslavak vs cikacak onu ogrenecen
onlari ogreninci birdaha almiyorsun sona kalan almadigin yada satmadiklari kus kaliyor
onu aliyorsun
birisi yazmisti O KUS SANA GELMEZ DERLER  isde o kus senin aradigindir :)
3 veya 4 seferde show jumboyu bulacaksin yada benim buna imkanim olmadi icin yararlanamadim
sitede cok iyi ureticiler var onlardan alacaksin rahat edeceksin

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Siz show kuşları hakkında her türlü bilgiyede sahip dahi olsanız ve hatta çok iyi deneyimleriniz olduğunuda varsayalım  sonuç olarak  kuşa ayırdığınız bütçe ile doğru orantılıdır alacağınız kuşun kalitesi :) eşiniz, dostunz vardır hediye eder temiz kan kalite bi kuş o ayrı tabi ...

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Anladım.Ya bende merak ettim alacağım da bir çift yavru.Çok seviyorum jumboları 7-8 aylık olduğunda bir üretme denemesi yapacağım ki üremeleri de baya zormuş duyduğuma göre.Fakat benim asıl bakma amacım hobi amaçlı.Bir sürü güzel kuş var ama ben jumboları daha çok seviyorum.O heybetli duruşları ve rengarenk parlak renkleri beni kendine hasta ediyor.Eh bakalım ne yapacağım.Neler önerirsiniz daha başka? Bu arada tüm üstadlarıma çok teşekkür ederim.Çok sağ olun. :)

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Bilezik sahtekarlıgından tut  ırk sahtekarlıgına kadar hastlığından tut  eş olmayanlara eş demelere kadar...2 aydır dinlenmede demelerinden  tut  sağma yapılmışlara kadar....neleri  var  neleri...ancak şunu  önereyim  piyasada  4  5  abimiz  var  illere göre  sayı artabilir...irtibata geç git gör tanıs  kumesten bak al.... he  amma  200  amma 350  500  hatta 700 800  lira arasında  değişir....ama  iyi kan kuşu al derim....ve  mümkünse  yavru olsun eş yda tek alacaksan...kendi yavrunu  kendin büyüt  eş tuttur...zaman alır  ama sen kazanclı cıkarsın her türlü....
....formda  show lar  hakkında  hersey  var....şimdiden  hayırlı olsun...ve  unutma  bu  yol  zahmetli  küfletli  sabır  dolu  bir  yol...amma  1    2    sene  amma 4  ay da yavru sahibi olabllirsin......

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
birisi yazmisti O KUS SANA GELMEZ DERLER  isde o kus senin aradigindir
3 veya 4 seferde show jumboyu bulacaksin yada benim buna imkanim olmadi icin yararlanamadim

o birisi bendim :):) acı tecrübelerimden biridir.. dostum Allah yolunu acık etsin
8-9 aylık yavrudan al 3-5 ay bekle..kimse iyi damızlık hele jumbolarda kolay kolay satmaz adı takım olur alakası yoktur...

son söz yavrudan 8-9 aylık başla

MURAT_

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
aşkın
Karahan UZUN.' Alıntı:
Bilezik sahtekarlıgından tut  ırk sahtekarlıgına kadar hastlığından tut  eş olmayanlara eş demelere kadar...2 aydır dinlenmede demelerinden  tut  sağma yapılmışlara kadar....neleri  var  neleri...ancak şunu  önereyim  piyasada  4  5  abimiz  var  illere göre  sayı artabilir...irtibata geç git gör tanıs  kumesten bak al.... he  amma  200  amma 350  500  hatta 700 800  lira arasında  değişir....ama  iyi kan kuşu al derim....ve  mümkünse  yavru olsun eş yda tek alacaksan...kendi yavrunu  kendin büyüt  eş tuttur...zaman alır  ama sen kazanclı cıkarsın her türlü....
....formda  show lar  hakkında  hersey  var....şimdiden  hayırlı olsun...ve  unutma  bu  yol  zahmetli  küfletli  sabır  dolu  bir  yol...amma  1    2    sene  amma 4  ay da yavru sahibi olabllirsin......
+++

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Karahan UZUN.' Alıntı:
bunlarda var tabii

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Çok sağ olun. Ya ilk başta 300 liralıkla başlarım sonra tecrübem artar 800 liralık alırım. Her şey aşama aşama olur diye düşünüyorum.

Emin ARSLAN

Üyemiz
Adı
emin
Soyadı
arslan
kardeş show muhabbet istiyorsan vede Bursa da isen sana Salih Özdemir abimi öneririm.. Ben tek olarak aldım show mubişimi.. Bursadaysan git seç beğen al...

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Sağ ol Emin abi. Salih abiyi bayadan beri taniyorum. Ondan da alabilirim belki.

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
forumlari okudum okudum show jumbo nedir 1.5 aydir bakiyorum
dun arayan belasinida bulur mevlasinida bulur derler misirda kus pazarini buldum cuma namazina giderken geci verdim uzaktan baktim
show jumbolar okadar buyuk ve sinirli bakiyorlarki sevimli gelmediler bana hatta buyuklukleri bana tavuk lari animsatti
ancak turkiyede helicopter dedikleri tepelilerden buldum cok guzel kuslar (hagaromo) japon muhabbet kusu
fiyatlarida gayet uygun 150-175le (1$=6le)
pazar ogle bir pazarki yilan tavuk papagan kablumbaga TIMSAH:)
daha neler neler
musait bir zamanda forum icin bir silayt hazirlayacagim
ancak aklim helikopterlerde kaldi 1 cift alacagim ancak cift olarak goremedim ayri ayri saticilardan alacagim es tutmaz diye cok dusunuyorum hayirlisi