İyot eksikliği

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
paylaşım için tşler.ekrem abi bu sitdeki fiyat oldukca iyiymiş  ben bgun toptancıda sordum vllahi 4-6 lira cevabı verınce 1 bloga almaktan vazgectim.

sterlin54

Takipçi Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
sungur
hilmi abi bu linki komple okudum beim kuşumda burada belirtilen hastalık var baytril kullandım ama hiç bir fayda sağlamadı kuş her nefes alışverişinde civk civk ses çıkarıyor sürekli gagasını uzun uzun açıyor şimdi ne yapmam gerektiği konusunda bir fikri olan varmı veterinerden gerekli ilacımı almalıyım yoksa kendi belirlemiş olduğunuz bir tedavi yontemi varmı

sterlin54

Takipçi Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
sungur
üzülüyorum kuşun haline 10 gündür ayrıydı eşinden onuda dün attım yanına baytril tedavisi uyguladığım için dişiden ayırmıştım hasta olan kuşum erkek bu arada

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
erdem sungur' Alıntı:
hilmi abi bu linki komple okudum beim kuşumda burada belirtilen hastalık var baytril kullandım ama hiç bir fayda sağlamadı kuş her nefes alışverişinde civk civk ses çıkarıyor sürekli gagasını uzun uzun açıyor şimdi ne yapmam gerektiği konusunda bir fikri olan varmı veterinerden gerekli ilacımı almalıyım yoksa kendi belirlemiş olduğunuz bir tedavi yontemi varmı
Erdem seni üzmek istemem ama sanırım kuşun için artık çok geç.Bahsettiğin şeyler galiba iyot eksikliğinden oluyor.Sana tavsiyem veteriner ilaçları satan yerden iyot alıp bunu kuşlara haftada bir kere vermen.

sterlin54

Takipçi Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
sungur
evet hastalık aşırı derece ilerlemiş olmalıkı kuş dişisine kur yaparken yarım bırakmak zorunda kalıyor ciğerlere kadar işlemiş olmalıki  nefes nefese kalıyor kuş civk sesi yükseliyor göğüsü kabarıyor sizce bu hasta olan erkek kuşumu eşinden ayırmalımıyım ?

sterlin54

Takipçi Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
sungur
bir veteriner hekim ile görüştüm şimdi iyot eksikliği için bire bir ilaç olmadığını fakat iyot eksikliğinin Tentürdiyot ile giderildiğini iyi bildiğini söyledi suya karıştırılıp veriliyormuş fakat kendisi büyük baş hayvanlar üzerinde defalarca uygulamış pozitif sonuçlar almış fakat kuşlarda suyuna kaç milim katılacağı konusunda bir fikir sahibi değil zararı olurmu olmazmı bir şey diyemem dedi ama emin olmam k0onusunda uyardı iyot eksikliği için Tentürdiyot olduğunu söyledi siz üstadlar ne dersiniz bu konuda bir bilgisi olan varmı

buda internette Tentürdiyot'u araştırmam içinde iyot olduğu kanaatı
Etken Madde(ler):İyot 2 %, Sodyum iyodür 2.5 %Piyasa Şekilleri:20 ml, 50 ml, 1000 ml’lik şişelerde bulunur

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
bende tentürdiyot duymuştum bence deep vitaminde var ama siz ne dersiniz?

sterlin54

Takipçi Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
sungur
üstadlar ne niyecekler bekliyorum bakalım tentürdiyot işe yararmı zararlımı bu kuşa birşeyler yapmam lazım aşırı derece hasta çünkü

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
erdem sungur' Alıntı:
bir veteriner hekim ile görüştüm şimdi iyot eksikliği için bire bir ilaç olmadığını fakat iyot eksikliğinin Tentürdiyot ile giderildiğini iyi bildiğini söyledi suya karıştırılıp veriliyormuş fakat kendisi büyük baş hayvanlar üzerinde defalarca uygulamış pozitif sonuçlar almış fakat kuşlarda suyuna kaç milim katılacağı konusunda bir fikir sahibi değil zararı olurmu olmazmı bir şey diyemem dedi ama emin olmam k0onusunda uyardı iyot eksikliği için Tentürdiyot olduğunu söyledi siz üstadlar ne dersiniz bu konuda bir bilgisi olan varmı

buda internette Tentürdiyot'u araştırmam içinde iyot olduğu kanaatı
Etken Madde(ler):İyot 2 %, Sodyum iyodür 2.5 %Piyasa Şekilleri:20 ml, 50 ml, 1000 ml’lik şişelerde bulunur

Tendürdiyotu çogu üretici arkadaşlardan duydum...Hatta birkaç kere bende kullandım, Suluguna 2 danla şeklinde verdim...Tercih sizin...

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
erdem sungur' Alıntı:
üstadlar ne niyecekler bekliyorum bakalım tentürdiyot işe yararmı zararlımı bu kuşa birşeyler yapmam lazım aşırı derece hasta çünkü
Erdem tentürdiyot işe yararmı bilmiyorum ama biz saf iyotu önleyici olarak haftada bir veriyoruz.