İzmir Kuş Pazarından İki Kare...

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Pazardaki 10 TL lik kuşları görmek isteyenlerimiz vardır diye düşündüm

Üçüncü resimdekiler 12.5 TL

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Cogu gayet güzel görünüyor ama anlamadığım 10 tl ye nasıl satılır anlamak zor  :-[

Emin ARSLAN

Üyemiz
Adı
emin
Soyadı
arslan
ne bu ya 2 hafta kullan at gibisinden...(tabii yasarsa) ama sağlam olanda cıkabılır.. kafeste tutulmalarından nasıl bı yerde uretıldıgını hayal eder gibiyim... fiyatıda cabası 3 dene 1 lira gibi neeee neeee

Emin ARSLAN

Üyemiz
Adı
emin
Soyadı
arslan
Hamdi KALİ' Alıntı:
Cogu gayet güzel görünüyor ama anlamadığım 10 tl ye nasıl satılır anlamak zor  :-[
yurt dışından gelıyor bunlar sanırım yanılmadıysam pakıstan dıye duymustum...

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
yazıktır ya özellikle izmir çevresinde üretim yapan emektar abilerimize kardeşlerimize yazıktır

BRUCE06

Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
YILMAZ
hobi olarak ürettiğim için fiyatları değilde böyle bir kuş pazarının olması ilgimi ve dikkatimi çekti ilginç.. ankarada da böyle bir pazar var mıdır acaba bilen var mı?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
kuscunun  hakkını  yiyen  kusun b*kunu yesin  daha  gece gece  nedeyim.....adi herifler..

mumit

Takipçi Üyemiz
Hamdi KALİ' Alıntı:
Bizim ankaradaki ithal ci akraba pakistan kuşları kaç tan aldığı biliyorum (aramızda kalsın) ama petshoplara 12 tl ye satıyor ken izmir kuşu nasıl 10 tl ye satılsın aklıma çalıntı kuş tan başka bişiy gelmiyor...

Tamer ÜSKENDER

Yeni Üyemiz
Adı
Tamer
Soyadı
İSKENDER
Ben İzmir de üretim yapan bir üreticiyim pazarın hali içler acısı pazara gelen muhabbet kuşu sayısı sanırım 5000-7000 arasında takip eden arkadaşlar varsa bana katılacaktır.Alıcı sayısı yok denecek kadar az izmirde üretime heveslenen çok bu zamanlarda üretim azalır heveslenenlerin hevesi kırılır ve bu aylarda bırakır piyasa azda olsa artar ama çok fazla değil yerli üretim 14-17 lira arasına çıkar gerçek üreticiyi pazarda bu aylarda zor görürsünüz.

saygılarımla....

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Ankaradaki kuş pazarı pazar günleri iskitler büyük sanayide kuruluyor,ama muhabbet fazla gelmiyor genelde kanarya getiriyorlar,gelen muhabbetlerin fiyatı ise 25tl den başlıyor,izmirde bu 10tl ye satılan kuşlar arasında çok güzel kuşlar var ayrıca hiç pakistana da benzemiyor,kuştan anlayan bir insan içlerinden sağlıklı bir kaç çift çıkarabilir.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Ne çalıntı nede pakistan olacağını sanmıyorum
bizler çoğumuz kafeste mamalı besliyoruz benim bildiğim daha doğrusu bir çoğundan duyduğum izmirde salma üretimi çok fazla, düşük maliyetlerde , mamasız üretim yapıldığını düşünürsek ve üreticinin çokluğundan dolayı izmirdeki bu fiyatlar normal.
desteklemiyorum ama empati yapıncada adamlar ne yapsın demek lazım...

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
İthal kuş değil arkadaşlar tamamen yerli üretim kuşlar İzmir ve Manisa,Aydın da üreticiler salma üretimi yapmaktalar,kira vermemekteler,mama yerine kuru ve bayat ekmek verirler,ekmeği bile fırınlardan bayat günü geçmiş olarak bedevaya alırlar..yem olarak da sadece ve sadece sarı darı verirler kilosunuda 1,45 tl den alırlar,bu durumda da üretici sayısının da çok olmasından dolayı fiyatlar bu rakamlarda dır.

sadık 33

Üyemiz
Adı
SADIK
Soyadı
DİLSİZ
VALLAHİ ENTERESAN YEM FİYATLARI BEYAZ DARI MERSİNDE TOPTANCIDA 2.4 SARI DARI 1.5 KANARYA 3.7 BUNLARDA BUĞÜN İTİBARİYLE SONRA KUŞ 10 TL.VALLAHİ İNSANIN AKLINA BUNLAR ÇALINTI GELİYOR BU 10 LUK KUŞLARA EKMEK SU DA VERSEN MALİYETLERİ 20 TL Yİ G ÇÜNKÜ KUŞLARA VERDİĞİN EMEK NE OLACAK.

izzetarslan

Üyemiz
Adı
İZZET
Soyadı
ARSLAN
Murat KANBUR' Alıntı:
İthal kuş değil arkadaşlar tamamen yerli üretim kuşlar İzmir ve Manisa,Aydın da üreticiler salma üretimi yapmaktalar,kira vermemekteler,mama yerine kuru ve bayat ekmek verirler,ekmeği bile fırınlardan bayat günü geçmiş olarak bedevaya alırlar..yem olarak da sadece ve sadece sarı darı verirler kilosunuda 1,45 tl den alırlar,bu durumda da üretici sayısının da çok olmasından dolayı fiyatlar bu rakamlarda dır.
sanki görüpte yazmışınız gibi kesin konuşmaktasınız. ben kendi adıma konuşayım sabahın altısında kalkıp tam 7km yol gidip mama hazırlayıp veriyorum ve sadece ince yem veriyorum.daha bugüne kadar öyle kuru ekmek alıp verdiğimi hatırlamıyorum.kira konusuna gelince aynen kira ödemiyorum.ama onuda yol parası karşılıyor zaten gidiş geliş 14 km-artı harcadığım emek.aynı şekilde hüseyin vardar -bülent karaman ve izmirde çoğu üreticinin box kullandığını biliyorum. ama szinde dediğiniz gibi salma üretimde yapan vardır elbet.ama genellemeniz tamamen yanlış ve önyargılı karar .çok üretici olması fiyatları yerlerde süründürüyor zaten kuşuna güvenen pazara götürmüyor

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
oradaki kuşlar ne çalıntı ne de pakistan ..... yalnızca izmir ve civarında fazla üretici var . talep fazlası üretim olunca böyle oluyor. şahsen ben bu fiyata kuş vermiyorum ama piyasada verenler var malesef. bütün üreticileri aynı kategoriye koymayın yok sarı darı yok kuru ekmekle besliyor diye ..... bugün wonder vogel beyaz darı aldım .... aspur uda deli nature kullanıyorum . her günde satışa götüreceğim yavrular dahil yumurta mamalarını eksik etmiyorum . mamalarına kattığım vitaminler de cabası . izmir piyasası böyle çok yazıldı ve yazılacak ...... rica ederim herkesi aynı kefeye koymayın .