İZMİR KUŞ PİYASASI ( ŞEVKET ÇAĞLAR )

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Bu hafta izmir kuş pazarına istanbuldan gelen bir şahıs 5 - 7 ve 8 liradan kuş toplamış. tabii o toplamış olabilir. ben suçu kuşunu o fiyatlardan satanlarda buluyorum. onların yaptığı izmirdeki bütün üreticileri etkiliyor. petshoplarda o fiyat doğrultusunda kuş istiyorlar. bu arada dikkatimi çeken esas konu izmirde bir çok üretimhane satışa çıktı . insanlar yavaş yavaş üretimi bırakacaklar . bu işin sonu neye varacak merak ediyorum.

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
İzmirde üretim azalacak, kuş bulmak zorlaşacak ve fiyatlar artacak... Umarımda İzmirde 20t aşşağı kuş satılmazda millet değer kıymet bilir olur...

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
7 liraya kuş satan kişi neyle besliyor bu canları merak ettim? hadi mamayı vitamini geçtim bir gün yem verip bir gün aç bıraksa yine kurtarmaz. ilginç  icon_think

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Uğur Süleyman SARI' Alıntı:
İzmirde üretim azalacak, kuş bulmak zorlaşacak ve fiyatlar artacak... Umarımda İzmirde 20t aşşağı kuş satılmazda millet değer kıymet bilir olur...
+1

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Uğur Süleyman SARI' Alıntı:
bizim dileğimizde bu . bir geçiş dönemi yaşanacak gibi geliyor bana . ama kurunun yanında yaşlarda yanacak .

FÜKRET

Uzman Üyemiz
Adı
FİKRET
Soyadı
SAĞ
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
7 liraya kuş satan kişi neyle besliyor bu canları merak ettim? hadi mamayı vitamini geçtim bir gün yem verip bir gün aç bıraksa yine kurtarmaz. ilginç  icon_think
+1

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
5 - 7 ve 8 liradan
  Kuşların kalitesi tartışılır muhakkak fakat bu mevsimde bu fiyatlardan veriyorlarsa Temmuz ve Ağustos' ta bedava verirler herhalde..

Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
bu işin sonu neye varacak merak ediyorum.
  Cevap bariz Şevket bey; önce masrafları kısmaya yönelenler olmak üzere Ticari düşününenler satıp üretimhanelerini başka sektörlere yönelecekler. Biz Suriye, Bulgaristan vb. ülke üreticiyleriyle rekabet edemeyiz..

Yusuf bey e aynen katılıyorum..

Yusuf YILMAZ..' Alıntı:

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
yılmaz bey ; bu gün bir kuş toplayıp sağa sola pazarlayan biriyle telefon görüşmesi yaptım . kuşlarımı hiç görmedi . bana verdiği fiyat damızlıklar ve iyi yavrular 7 - 8 lira yavrunun kalitesi düşükse 5 lira  .... vermedim haliyle .  yavruyları görmeden biçilen fiyat bu . siz olsanız ne yaparsınız.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
siz olsanız ne yaparsınız.
  Yerinizde olsaydım; İstanbul, Ankara vb. gibi kentlere kendim ulaştırmaya çalışırdım.
  İmkanınız var ise aracıları devreden çıkarınız. Kuşlarınız sorunsuz ise İstanbul da 18........20 TL arası satmanız mümkündür..
  Malesef bu durum öncelikle İzmir ve Manisa bölgeleri gibi üretimin fazla olduğu şehirlerin yıllardır kanayan yarasıdır..

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Yerinizde olsaydım; İstanbul, Ankara vb. gibi kentlere kendim ulaştırmaya çalışırdım.
  İmkanınız var ise aracıları devreden çıkarınız. Kuşlarınız sorunsuz ise İstanbul da 18........20 TL arası satmanız mümkündür..
  Malesef bu durum öncelikle İzmir ve Manisa bölgeleri gibi üretimin fazla olduğu şehirlerin yıllardır kanayan yarasıdır..
+1 bizde öyle düşündük ve bir kaç arkadaş toplanıp sizin dediğiniz gibi yapacağız. ama aldığımız duyumlar istanbulda da durumun pek iyi olmadığı yolunda . arkadaşım istanbulla görüşmüş 12 liraya gönderim masrafı sana ait olmak şartıyla gönder demişler . benim esas dikkat çekmek istediğim konu satışa çıkarılan üretimhaneler . fiyat konusu izmir ve manisa da kanayan bir yara bunu biliyoruz . bu satışa çıkan üretimhaneler ve bunun sebepleri ben yürürlüğe girecek olan petshop yasasına bağlıyorum .

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Karşıyakada bir camcı vardı aynı zamanda kuş üretip satıyordu dükkanda.Buraya il tarımdan gelip sağlam ceza yazmışlar diye duydum ayrıca kafes satan bir kırtasiyeyede aynı şekilde ceza yazılmış..Gezmeye başlamışlar anlayacağınız...Bana kalırsa ticari anlamda bu işi İzmirde yapmak zor kışın durum böyleyken yazın ne olacak...Bu vahim günler bir çok kişiyi silkeler başka açıklaması yok bunun

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Ozan KARABULUT' Alıntı:
Karşıyakada bir camcı vardı aynı zamanda kuş üretip satıyordu dükkanda.Buraya il tarımdan gelip sağlam ceza yazmışlar diye duydum ayrıca kafes satan bir kırtasiyeyede aynı şekilde ceza yazılmış..Gezmeye başlamışlar anlayacağınız...Bana kalırsa ticari anlamda bu işi İzmirde yapmak zor kışın durum böyleyken yazın ne olacak...Bu vahim günler bir çok kişiyi silkeler başka açıklaması yok bunun
Ozan Bey buralara ceza kesilmesini doğru bulmamak elde değil. Camcı vergisi ödeyerek hem camcılık hem kuşçuluk yapılması doğru değil. Vergi kaçakçılığına kadar gider bu işin ucu.
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
Yusuf Bey'e de sonuna kadar katılıyorum . Ne yazıkki ülkemizde her alanda en çok payı alan grup aracı gruplar. Taş atıp kolu yorulmaz ama parayı o alır.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Ozan KARABULUT' Alıntı:
bizim buradada terzi var 10 çift kuş besliyor bakım hak getire . geçenlerde bana geldi kuşları sana vereyim diye satacak yer arıyor .

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Bu tarz şahıslar kuş gribi sonrası ithalatın kesilmesi ile yurt içi üretimin parlamasıyla türediler..Baktılar para var camcıda terzide kuşçu oldu yazık söyleyecek fazla söz yok

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Ozan KARABULUT' Alıntı:
Bu tarz şahıslar kuş gribi sonrası ithalatın kesilmesi ile yurt içi üretimin parlamasıyla türediler..Baktılar para var camcıda terzide kuşçu oldu yazık söyleyecek fazla söz yok
bir arkadaşımla ; izmir içinde ulaşabildiğimiz üretici arkadaşlarla bir araya toplanıp neler yapabiliriz diye görüşelim diye karar aldık toplansak bize katılırmısın

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
İzmirli arkadaşlar kırılıp darılmasın onlara değil yazım.Fiyatı 5 tl ye kadar düşürenlere.Ben bu konuda Manisa da yaşayan biri olarak Manisa'nın daha tutucu ve diktatör olduğunu savunuyorum.Ben daha Manisa dan 5tl'ye kuş satanı duymadım.Bence yine söylüyorum hakkıyla üreticilik yapan arkadaşlarımız alınmasın bu piyasanın bu hale gelmesinin en büyük baş rol'ü İzmir piyasası nedendir.

ertan kafalı

Üyemiz
Adı
Ertan
Soyadı
KAFALI
ARKADAŞLAR İZMİRDE 2 MT.KARE MERDİVEN ALTI OLAN ARKADAŞLAR 3,5 ÇİFTLE ÜRETİCİLİĞE BAŞLADILAR.PAZAR GÜNLERİ VAKİT GEÇİRMEK İÇİNDE KUŞ PAZARINI SEÇTİLER FİYAT ONLARDAN BAZILARI İÇİN SÖZ KOBUSU DEĞİL.İŞ BÖYLE OLUNCA İZMİR PİYASASI BÖYLE OLDU.BEN DE ZATEN BU TÜR OLAYLARA KIZDIĞIMDAN YERLİ ÜRETİMİNİ BIRAKTIM.

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
İzmir'in kanayan yarasını gündeme getirdiğin için öncelikle teşekkürler Şevket abi. Kümes kapatanlara hiç üzülmüyorum bu noktada. 7-8 TL den kuş vereceksin. Sonra zarar ettim deyim  kapatacaksın. Şu ana kadar bir tane kuş satmadım...Bu fiyatlara da satmam. Eşe dosta dağıtırım.Kuşları dinlenmeye alırım ama yine bu fiyatlardan satttmaaammm. Aradaki bu kendini kuş üreticisi zanneden müsveddeler gidince satarım kuşlarımı. İzmir' deki arkadaşları birlik olmaya çağırıyorum. Toplanalım yeni bir pazar kuralım. Yada mevcut pazarın fiyatını belirleyelim. Yada bir kooparatif kuralım. Yada sizin önereceğiniz başka fikirler varsa... Şimdi birlik olma zamanı.