yasko35
Takipçi Üyemiz
ÇOK SAOL YA SENIN GIBILERDE OLMASA NE OLCAK BU MİNİK ÜRETİCİLERŞevket ÇAĞLAR' Alıntı:YAŞ GÜNÜNSE İKİ ÇİFT VERİYORUM
ÇOK SAOL YA SENIN GIBILERDE OLMASA NE OLCAK BU MİNİK ÜRETİCİLERŞevket ÇAĞLAR' Alıntı:YAŞ GÜNÜNSE İKİ ÇİFT VERİYORUM
HAYATTA ÖNEMLİ OLAN ÇAY İÇEBİLECEĞİN BİR KAPININ OLMASIDIR... GERİ KALAN BOŞ ......Yasin ÇAVDAR.' Alıntı:ÇOK SAOL YA SENIN GIBILERDE OLMASA NE OLCAK BU MİNİK ÜRETİCİLER![]()
Şevket abi gerçekten tebrik ediyorum senin gibiler oldukça bu sevda bitmez alkisd alkisd alkisdŞevket ÇAĞLAR' Alıntı:YAŞ GÜNÜNSE İKİ ÇİFT VERİYORUM
ŞİMDİDEN MUTKU YILLAR MİNİK KARDEŞİMİZ...... YALNIZ HANGİ ADIMI ATACAKSAN MUTLAKA SOR SORUŞTUR EZBERE İŞ YAPMA BİLİRİM DİYİPTE YANILMAZ ZİRA BİZLER BİLE BU YAŞTA YANILIR OLUYORUZ ZAMAN ZAMAN......... ŞEVKET KARDEŞİMİZİDE AYRICA TAKTİR ETTİM ALLAH HEP VEREN EL KILSIN... SAĞLICAKLA KALINYasin ÇAVDAR.' Alıntı:SİZİ HAYIRLI AKSAMLAR...
Şevket bey;Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:HAYATTA ÖNEMLİ OLAN ÇAY İÇEBİLECEĞİN BİR KAPININ OLMASIDIR... GERİ KALAN BOŞ ......
allahına kurban kemal bey....Kemal AKBULUT' Alıntı:Kâinatın Efendisi, yüce Peygamberimiz-s.a.v.- bir Hadis-i Şerifinde “Veren el, alan elden üstündür”
1- Veren kimse üzerindeki bir vacibi ödüyor, alan kimse de kazanma gücünü taşıyor, fakat muhtaç bulunuyorsa, bu durumda veren daha hayırlıdır. Bunda âlimlerin görüş birliği vardır.
2- Veren teberruda bulunuyor, alan kimse kazanma gücü ta*şıyor, ancak muhtaç durumda bulunuyorsa, yine veren alandan ha*yırlıdır.
3- Veren teberru'da bulunuyor, alan kimse muhtaç ve âciz du*rumda ise, verenle alan eşit durumda bulunuyordur. Yani ikisi de hayır ve sevapta denktirler. Çünkü birisi teberru'da bulunuyor, diğe*ri âciz ve muhtaç durumda olduğu için almak zorundadır. Almazsa günahkâr olur; aldığı için ayrıca sevap kazanır
BU DÜNYADA HER ŞEY BİZE EMANETTİR . ÇOCUKLARIMIZ , KARIMIZ , CANIMIZ ..... ALANDA VERENDE BİRDİR . BİZ YALNIZCA EMANETİ SAHİBİNE ULAŞTIRIRIZ .ASLINDA SANA AİT OLMAYAN BİR ŞEYİ BAŞKASINADA VERMEZSİN.Kemal AKBULUT' Alıntı:Kâinatın Efendisi, yüce Peygamberimiz-s.a.v.- bir Hadis-i Şerifinde “Veren el, alan elden üstündür”
1- Veren kimse üzerindeki bir vacibi ödüyor, alan kimse de kazanma gücünü taşıyor, fakat muhtaç bulunuyorsa, bu durumda veren daha hayırlıdır. Bunda âlimlerin görüş birliği vardır.
2- Veren teberruda bulunuyor, alan kimse kazanma gücü ta*şıyor, ancak muhtaç durumda bulunuyorsa, yine veren alandan ha*yırlıdır.
3- Veren teberru'da bulunuyor, alan kimse muhtaç ve âciz du*rumda ise, verenle alan eşit durumda bulunuyordur. Yani ikisi de hayır ve sevapta denktirler. Çünkü birisi teberru'da bulunuyor, diğe*ri âciz ve muhtaç durumda olduğu için almak zorundadır. Almazsa günahkâr olur; aldığı için ayrıca sevap kazanır
+1Mahmut TUNÇ' Alıntı:Şevket abi bu örnek davranışdan dolayı saygıyla ayakta alkışlıyorum.. evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea
Mert AYDIN' Alıntı:alkisd alkisd alkisd
OZAN ABİ BENİM SALMAM DISARIDA AMA YANLARI PLASTİKTEN RUZGAR KESINLIKLE YOK IÇERİSİNİDE INFARED ISI YAYAN LAMBALARLA ISITIYORUM (2 ADET WAR) İÇERİSİNDE TERMOMETRE WAR SALMANIN EN SOGUK YERINDE DURUYO GINE 15-18 ARASI DEİŞİYO SİZCE UYGUNMUDUR AYRICA HAVA DA ALIYO BEN ONLARA HAVA ALABILECEKLERI YERDE YAPTIM AMA KESİNLİKLE CERAN YOK CEVABINIZI SABIRSIZLIKLA BEKLIYORUM HAYIRLI GUNLEROzan KARABULUT' Alıntı:Bir çiftte benden ama salmanın dışarda olması yavru almanda sıkıntı yaratır kuşlarının üşütmesi yavrularının soğuktan ölmesi yüksek ihtimal bu duruma bir çare düşünmelisin dikkat edersen bir çok abin burada kümes ısıtma ile ilgili arayışlarda bulunup paylaşımlar yapıyorlar demekki bu önemli bir husus... (0 532 579 86 79 Çağrı at ben sana dönerim)
alkisd thumbsupboŞevket ÇAĞLAR' Alıntı:YASİN ; pazartesi veya daha sonra gelirsen bir çift kuş benden sana hediye