JAKO ÜRETEBİLİRMİYİZ..? NEDEN DENEMİYORUZ (BEHSAT TİĞİZ BATMAN)

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
önceki yorumumda da dediğim gibi, kadın (adı Katrin) almanyada yıllardır petşop işletmiş... çocuklarının astım hastalığı yüzünden doktorun da tavsiyesi üzerine akdeniz kıyısında biryerde biraz zaman geçirmiş. Zamanla bizim buradan kendilerine ev alıp kalıcı olarak yerleşmişler. Kadın daha almanyada iken Bolivia, Venezuela, Arjantin ve Peru gibi güney amerika ülkelerinden değişik amazon ırkı papağan yumurtası getirtiyormuş. Almanyada kuluçkada çıkartıp yavrularını büyütüp satıyormuş. Yani bahsettiğim ablamız boş bir abla değil...konuda tecrube sahibi. Dediğine göre jakolar gerekli ortam ve doğru besinlerle üretmek için zor türler arasında yer almıyormuş. İlk başlarda ben de "bu kadın sadece kendini kandırıyor" gibi düşünüyordum....taa ki jakoların yavrularını görene kadar  :)
üretir Gunay abi üretiminde zorluk yok bunu bizde ögrendık araştirmayla kesinliklede boş demedım ablamız için ama nereyı araştırırsanız araştırın  cinsiyet konusunda dna dan başka bilgi bulamazsınız %100 olarak ben ilk defa duydum bakarak cinsiyet ayıranını damızlıkdan bahsediyoruz +parantez    :)

gkyksr

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökay
Soyadı
Küser
Üretimi zor bir kuş cinsiyet tespiti filan zor keşke üretebilseniz.....

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş
Ayhan ŞEN' Alıntı:
buyrun seyretmiyenler için link

ABOŞUN KÜMESİNDEN.AVRUPADA ÇAKO PAPAĞAN ÜRTİMİ.flv

bu video senelerdır var nette her seyrettıgımde bayılıyorumiçin gidiyor iyi seyırler

arkadaslar bişey sorcam jakoları beslerken serumu kursaklarına kadar sokup sırıngayı basıyorlar bizde 20 ila 25 gunluk anne ve babanın beslemeyi bıraktıgı muhabbet kuşu yavrularını bu yontemle besleyebilimiyiz...? besleyebiliyorsak nasıl bir mama hazırlamalıyız

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Bir sitede bu işi yapan biri biliyorum. 4-6 Aylık yavruları 1.850 Tl'ye satıyor. Bugun facebook'tan konuştum senede 380-400 yavruyu sahiplendiriyor. Neden bu adamın kuşları bu kadar pahalı diye sorarsanız hayvanları 3.5 ay kendisi günde 4 sefer olmak üzere besliyor. Annesinden ayrılan yavru insan kokusuna alışıyor ve sahiplenildiğinde hırlama ısırma kaçma olmuyor. Bebek hamuru gibi oynayabiliyorsunuz kuşunuzla. Üretimi yaparkende yabani kuşları, sahiplerinin evcilleştiremediği veya konuşturamadıkları kuşları 400 tl'^ye alıyor. Güzel bir düzen kurmuş ben beğendim doğrusu üretimini.

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Özgür ÇİN' Alıntı:
Bir sitede bu işi yapan biri biliyorum. 4-6 Aylık yavruları 1.850 Tl'ye satıyor. Bugun facebook'tan konuştum senede 380-400 yavruyu sahiplendiriyor. Neden bu adamın kuşları bu kadar pahalı diye sorarsanız hayvanları 3.5 ay kendisi günde 4 sefer olmak üzere besliyor. Annesinden ayrılan yavru insan kokusuna alışıyor ve sahiplenildiğinde hırlama ısırma kaçma olmuyor. Bebek hamuru gibi oynayabiliyorsunuz kuşunuzla. Üretimi yaparkende yabani kuşları, sahiplerinin evcilleştiremediği veya konuşturamadıkları kuşları 400 tl'^ye alıyor. Güzel bir düzen kurmuş ben beğendim doğrusu üretimini.
Kimmiş bu adam tanışmak lazım ben daha Türkiyede üreten kimse duymadım  :) Arkadaşın face adresini kendisinden izin alarak verirseniz görüşmek isterim  ;)

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
YApılmaz diye bişey yok.
mutlaka olur.
Hatırladığım kadarıyla cinsiyet tesbiti labratuar ortamında yapılabiliyormuş sadece.
belki erkek dişi ayrımında sorun yaşanabilir.
ama kesin yavru alınır bence.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Özgür ÇİN' Alıntı:
  Özgür bey siz bu üretimhaneyi gözünüzle gördünüzmü....400 yavru Jakodan bahsediyorsunuz bir çiftinden senede 10 yavru alsa 40 çift çalışan takım gerekir...40 takım için ne büyüklükte bir üretimhane gerektigini ise hiç hesaplamayalım...400x1850=740.000 ( Yedi yüz kırk bin,Eski parayla YEDİ YÜZ KIRK MİLYAR )yıllık gelir yapar böyle bir üretici var ve bizler tanımıyoruz....Paylaşın şu arkadaşın adınıda bizde ögrenelim...

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Özgür ÇİN' Alıntı:
Bende merak ettim doğrusu :)

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Özgür hemen bu arkadaş ile görüş bilgi topla üretime başlayalım kardeşim :)  SHOW'ları doldurduk kümes de yer kalmadı koyacak birazda Jako dolduralım nasıl olsa arık tamamiyle hobi amaçlı yapıyoruz :)

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Mutlu ERTUĞRUL' Alıntı:
Özgür hemen bu arkadaş ile görüş bilgi topla üretime başlayalım kardeşim :)  SHOW'ları doldurduk kümes de yer kalmadı koyacak birazda Jako dolduralım nasıl olsa arık tamamiyle hobi amaçlı yapıyoruz :)
Aynen abi jakoları da ürettik mi tamam:) Biliyorsun zoru hemen başarırız imkansız biraz zaman alır :)