Jumbo Hobihanem-ÖZCAN DUMAN

Mustafa sayar

Üyemiz
Masallah cok guzel bir yer olmus.Ahhh benimde boyle bir yerim olsa cogaltcamda kuslari yok ne yazikki darisi bizlerin basina insallah...

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Mustafa SAYAR' Alıntı:
Masallah cok guzel bir yer olmus.Ahhh benimde boyle bir yerim olsa cogaltcamda kuslari yok ne yazikki darisi bizlerin basina insallah...

Mustafa bey teşekkür ederim..

Biraz zahmetli oldu aslında..Merak edenlere bir faydam olsun anlatayım:

İlk önce bi dükkanmı tutsam dedim.. Baktım sıkıntı olacak..Şikayet edilsen bi türlü,zabıta bassa bi türlü,gitmesi gelmesi kısacası zaman ayarlama bi türlü...Vazgeçtim..
Evin balkonunda bi salma kafesle denedim..Baktım kışın ısınmıyor yazın cayır cayır yanıyo..
Hanımla kavga dövüş bir odayı kaptım.. ;D
(4+1 olmasa o da zor)
Sonra 8 göz pvc otomatik sistem aldım..Bu baya işimi kolaylaştırdı.Bu sefer iyi kan kuşlar almaya başladım yavrudan..
Kuşlar büyüdü yavru yapmaya başladı Salma ihtiyacı doğdu..Kafesçi Osmandan 2 katlı yine pvc salma aldım..
Bu seferde yavrular büyüdü eşe attık tekrar kafes ihtiyacı doğdu..8 gözlü bir pvc kafes daha aldım..Bu son..
Aydınlatmanın önemli olduğunu öğrendim Hakan Şen abimden otomatik kümes aydınlatma sistemi aldım kurdum..
Havalandırmanın önemini öğrenince pencereye havalandırma sistemi kurdum kendim.. :D
Sonra geldik en önemli konuya gıda vitamin minarel mama..
Hepsini 2 sene boyunca araştırdım ve karar kıldığım ürünleri tedarik ettim nasıl kullanılacağını öğrendim..
Evin içine çok ses gelmeye başladı 60/70 kuş tabi.. Oda kapısının arkasına birde ses yalıtımı için pvc kapı yaptırdım.. İşe yaradı.. Hanım artık sabah 6:30 unda kalk şu kuşların ötmeye başladı yine demiyo en azından  C:)
Nem sorunum yok.. Kışın kaloriferin üstüne su koymak yetiyo..
Sıddık abimin tavsiyesi ve faydasını gözümle görmem sayesinde müzik sistemine geçiyorum.. Kuşlarım klasik müzik dinleyecek.. rotfl
Acil hasta kafesi alacam.. Şart..
Şimdi her sabah 7:00 de mama ve bakım için kalmak ve her akşamda 6:30 dan 20:30 a kadar yine temizlik ve bakım için uğraşmak dışında bi sıkıntım yok..  ;) Bence zevk tabi...

Saygılar..

Mustafa sayar

Üyemiz
Özcan DUMAN' Alıntı:
Mustafa bey teşekkür ederim..

Biraz zahmetli oldu aslında..Merak edenlere bir faydam olsun anlatayım:

İlk önce bi dükkanmı tutsam dedim.. Baktım sıkıntı olacak..Şikayet edilsen bi türlü,zabıta bassa bi türlü,gitmesi gelmesi kısacası zaman ayarlama bi türlü...Vazgeçtim..
Evin balkonunda bi salma kafesle denedim..Baktım kışın ısınmıyor yazın cayır cayır yanıyo..
Hanımla kavga dövüş bir odayı kaptım.. ;D
(4+1 olmasa oda zor)
Sonra 8 göz pvc otomatik sistem aldım..Bu baya işimi kolaylaştırdı.Bu sefer iyi kan kuşlar almaya başladım yavrudan..
Kuşlar büyüdü yavru yapmaya başladı Salma ihtiyacı doğdu..Kafesçi Osmandan 2 katlı yine pvc salma aldım..
Bu seferde yavrular büyüdü eşe attık tekrar kafes ihtiyacı doğdu..8 gözlü bir pvc kafes daha aldım..Bu son..
Aydınlatmanın önemli olduğunu öğrendim Hakan Şen abimden otomatik kümes aydınlatma sistemi aldım kurdum..
Havalandırmanın önemini öğrenince pencereye havalandırma sistemi kurdum kendim.. :D
Sonra geldik en önemli konuya gıda vitamin minarel mama..
Hepsini 2 sene boyunca araştırdım ve karar kıldığım ürünleri tedarik ettim nasıl kullanılacağını öğrendim..
Evin içine çok ses gelmeye başladı 60/70 kuş tabi.. Oda kapısının arkasına birde ses yalıtımı için pvc kapı yaptırdım.. İşe yaradı.. Hanım artık sabah 6:30 unda kalk şu kuşların ötmeye başladı yine demiyo en azından  C:)
Nem sorunum yok.. Kışın kaleriferin üstüne su koymak yetiyo..
Sıddık abimin tavsiyesi ve faydasını gözümle görmem sayesinde müzik sistemine geçiyorum.. Kuşlarım klasik müzik dinleyecek.. rotfl
Acil hasta kafesi alacam.. Şart..
Şimdi her sabah 7:00 de mama ve bakım için kalmak ve her akşamda 6:30 dan 20:30 a kadar yine temizlik ve bakım için uğraşmak dışında bi sıkıntım yok..  ;) Bence zevk tabi...

Saygılar..
Cok guzelde anlattmissiniz tesekkurler.Sirf bunun icin evi degistirmeyi dusunuyorum simdiki evim cok ufak dediginiz gibi disardan bir yer tutmakta kiralar almis yurumus sikayet olayi falan derken evde tabikiki buyuk bir evde yapmak en iyisi gibi gozukuyor.Su evi degistireyim insallah bende boyle bir sey dusunuyorum.Hayirli uretimler...

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
İnşallah dileğiniz olur..
Bende her türlü yardıma ve desteğe hazırım..
En ufak bi fikir tecrübe bile insana çok faydalı olabiliyor..
Saygılar...

Mustafa sayar

Üyemiz
Özcan DUMAN' Alıntı:
İnşallah dileğiniz olur..
Bende her türlü yardıma ve desteğe hazırım..
En ufak bi fikir tecrübe bile insana çok faydalı olabiliyor..
Saygılar...
Tesekkur ederim Ozcan bey...

ahmet1970

Üyemiz
Özcan DUMAN' Alıntı:
Kardeşim sağol varol...
Ne zaman geleceksin...
Gelde biraz fikir ver daha eksik çok...
Abi Haziranda Uğruyacam İnşallah eksik birşeyin olmadığı bariz belli ama yine geldiğimde birlikte değerlendiririz :)

Kadir sener

Yeni Üyemiz
Adı
Kadir
Soyadı
Sener
:) :) :) :) :) allah emeklerıızı bosa ckarmsasın bayramınız mubarek olsun alkisd alkisd alkisd

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Maşaallah abim bizde senin kadar olabiliriz inşaallah

E5553 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Emre YILMAZ.....' Alıntı:
Maşaallah abim bizde senin kadar olabiliriz inşaallah

E5553 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim kardeşim..
Çok çok daha iyi olursun İnşallah..

emeget

Yeni Üyemiz
Adı
savaş
Soyadı
şen
Maşallah Özcan Bey,

Söyleyecek söz yok gerçekten, çok şahane bir üretimhane kurmuşsunuz.

Allah nazardan saklasın.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Savaş ŞEN' Alıntı:
Maşallah Özcan Bey,

Söyleyecek söz yok gerçekten, çok şahane bir üretimhane kurmuşsunuz.

Allah nazardan saklasın.
Teşekkür ederim..
Daha iyileri sizin olsun İnşallah..