Jumbo muhabbet kusum yumurtadan kalkti?

lincoln69

Yeni Üyemiz
Adı
SUKRU
Soyadı
AKGUN
Merhaba ustadlar,
18,15,13 gunluk yumurtalarin uzerinden muhabbet kusum kalkti? 1 gundur yatmiyor. Yumurtalara baktim dolu. Dun aksam kirmizi pancar ile mama hazirlamistim, bunun yuzunden kalkmis olabilirmi ve yumurtalar soguk atayimmi cope?
Cevaplariniz icin tesekkur ederim.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
o yumurtaları alın, mamadan olup-olmadığını bilmem ama kendi tecrübelerime göre benim kuşlardan kuluçkayı yarım bırakan kuşlar ya hastalanan ya da yaşlı kuşlardı, sizin dişi kuş yaşlı mı veya hastalık belirtisi var mı? Ayrıca yumurtalı kuşa mama vermeyin, yavrunun yumurtadan çıkmasını bekleyin, çıktıktan sonra her gün mama verebilirsiniz.

lincoln69

Yeni Üyemiz
Adı
SUKRU
Soyadı
AKGUN
Yumurtalari alicam, dediginiz gibi bir daha yumurtali kusa mama vermeyecegim, kus o kadar yasli degil hastalik belirtiside yok gibi gayet neseli duruyor. Neyse tecrube oldu buda bana :( 5 gun daha dayansalardi keske ama saglik olsun artik ne diyeyim :( Sagol ahmet hocam cevabin icin tesekkur ederim.

lincoln69

Yeni Üyemiz
Adı
SUKRU
Soyadı
AKGUN
ustadlar,
disi kus yumurtalara tekrar yatmaya basladi galiba yuvaliktan cikmiyor fakat yumurtalar olmusmudur, cikma ihtimali nedir?

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Soğukta nekadar kaldıklarını bilmden yumurtaların bozulduğunu söylemek zor ama soğuyan yumurtadanda kaly kolay hayır gelmez yeniden kızışıp üstüne yumurtlayabilir bundada fazla yumurtadan civciv çıkma ihtimali zayıf olur Jumboların üremesi zaten sıkıntılıır çalışkan ebeveyinler seçkin üretim sonucu çıkar ilk kuluçkaysa tecrübesizliktende olur biraz daha zaman verin güzel beslyin pancar koymayın bi mamaya klasik yumurrta cicibebe yada petibör irmik etimek havuç karışımı kullanın.