KAFA TİTREME ( VİDEOLU ) YARDIM!!!!!!!!!!!!!!!!

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
Arkadaşlar elimde ki çiftlerden birtanesi geçen gün birden kafasını salladığını fark ettim başından böyle bir hastalık geçen varsa tedavisi nasıl oluyor bana anlatırsanız sevinirim..... şimdiden teşekkür ederim

muhabbet kuşu

kürşatsoydan

Yeni Üyemiz
Adı
kürşat
Soyadı
soydan
kus saglıklı gozukuyor isal falan yoksa boyun veya kafadan alınan darbeler bu tıp tıtreme veya bası bır yone cewıren donmelere sebep olabılr zamanla duzlmesını bekleyın veya dekort fort tablet verebılırsınız çeyrek hap yetrli olur

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Serkan kardeşim çok geçmiş olsun, kısmi felç geçiriyor gibi duruyor. İlk defa böyle birşey görüyorum. Acil şifalar diliyorum..

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
şimdiye kadar ilk defa başıma geliyor böyle birşey ondan bir çıkmaz dayım

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Salmonella var kusta kesin bir tedavisi yoktur.beyine giden boynundaki damarlarin tikanmasi sonucu tikanmanin durumuna gore kafa sallantisi olusuyor.arada kusu elinize alip boynuna masaj yapin.salmonellaya en iyi gelen antibiyotik sulfametazine trimetoprim karisimi etken maddeler ve b vitamin kompleksi gecmis olsun.ayrica dac firmasinin salmo stop isimli guvercinler icin yapilmis ilacinide kullanabilirsiniz.yada panteksin bactrim ilacida olur

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
b 12  vitamin kullanıyorum diğer ilaçlara bi göz atayım

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
geçmiş olsun güvercinlerde sıkca gürelün bır hastalık vitamin takviyesi + sıcak hava iyi geliyor ben güvercinlerde boynundaki tüyleri yoluyorum pis kan veya donan kan diyim kan cıksın diye düzelme olur.

ufukyılmaz

Takipçi Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
yılmaz
Sallabaş'ın (Paramyxovirüs) başlangıcı veya hafif şiddetlisi gibi duruyor. Bildiğim kadarıyla etkili bir tedavisi yok hastalanmamış kuşlar için aşısı var.  Viral bir hastalık olduğu için literatürde bulaşıcı olduğu söyleniyor, virüs olduğu için öylede olması gerekiyor ancak yaşadığım tecrübe biraz değişik anlatayım.
Zamanında 4 yavru kuş aldım 2 dişi 2 erkek ve hiç beklemeden eş olarak ayırdım kuşları. Bir süre sonra albino dişi kuşumda hastalık belirmeye başladı bir süre kafa sallanması artış gösterdi fakat sonra artış durdu ama sallama sürekli devam etti ben 2,5 sene sonra kuşları satana kadar da devam ediyordu. Eşine hastalık hiç bulaşmadı ancak 4-5 ağız yavru aldım kuşlardan sadece KALITIM yoluyla doğan tüm yavruların yüzde 20 sinde hastalıkla karşılaştım. İşin ilginç tarafı yavruların sadece erkek olanları hastalandı bunlarda da oran 3 te 2 gibiydi. Yavruları genelde sattım ancak kendime ayırıp yetiştirdiğim, yavrularını aldığım kuşlarda ilerleyen zamanlar da hastalığa hiç rastlamadım.
Bu konuda ki benim teorim virüs bulaşıyor merkezi sistemde hasar yaratıyor bağışıklığı kuvvetli olan kuş veya genetik olarak farklı olan kuş hastalığı hasarla atlatıyor fakat kalıtım yolu ile yavrulara hasarlı geni aktarıyor.Tekrar hatırlatıyorum  hasta kuş albinoydu yani doğuştan gen problemi vardı!!! Bir yerde gen problem yaratırken  diğer tarafta bu hastalığa veya diğer başka hastalıklara direnç kazandırıyor olabilir.
Bu kuşun soyundan hiç kuş yok elimde.
Tecrübe sabit, teorim sadece fikirdir bilimsel değil.

ankharby

Takipçi Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
kartal
SERKAN KARDEŞİM SANA BİR KONU YOLLAYACAĞIM BUNUNLA İLGİSİ OLABİLİRMİ