KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM YARDIM EDİN ARKADAŞLAR...

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
2 hafta önce yavrularımdan birinin ayakları dümdüz olmuş gövde üstünde yatıyor buldum forumda resim falan paylaşmıştım dişinin üzerinde uzun süre oturmasından kaynaklandığı konusunda hem fikir olduk malesef yavru 1 hafta yaşadı.2  gün önce başka bir  kafesteki yavrudada aynı sorun ortaya çıktı onunda tek ayağı düzlenmişti.şuan için o yavru yaşıyor.ancak az önce ilk ölen yavrunun kardeşi olan başka bir yavruyu yuvalıkta ayakları gene dümdüz olmuş şekilde ölü olarak buldum...dişi gene yavrusunun üzerine oturmuş belli ki.neden böyle bir davranış gösteriyorlar?
tek bir kafeste bu sorun olsa anlıycam ama iki kafeste birden peşpeşe olunca çok şaşırdım ve bir anlam veremedim...bilen arkadaşlar lütfen bana bi fikir verin ne oldu benim bu dişilere daha önce hiç böyle bir sorun yoktu oldukça anaç kuşlardı. şimdiden teşekkür eder hayırlı bayramlar dilerim...

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
önce geçmiş olsun benim aklıma gelen ilk şey yuvalık sistemin nasıl acaba yuvalıkların genişliği yüksekliği vs gibi kriterler uygunmu acaba yuvanın küçüklüğüne bağlı olabilir

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
YOK USTA YUVALIKLARIM EN BÜYÜK BOYDAN İÇİNDE FOLLUĞU TALAŞI HERŞEYİ ŞARTLARA UYGUN DAHA ÖNCE 3 AĞIZ YAVRU ALDIM HİÇ BİR SORUN OLMADI.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KARDEŞ HAVA SICAKLIĞINI KONTROL EDECEKSİN HAVALAR SOĞUMAYA BAŞLAMASI İLE ANAÇLAR YAVRUYU ISITACAM DERKEN OLABİLİR İ
GENELDE BU DURUMLAR GENÇ KUŞLARDA İLK KULUÇKALARDA OLABİLİYOR BAKIMLARINI TEKRAR GÖZDEN GEÇİR GEÇMİŞ OLSUN

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
Kemal abi yazın 30 dereceydi kafeslerin bulunduğu yer şuan gündüz 20 derece.20 derece kuşlar için soğuk olurmu acaba belli bir ortalama sıcaklık varmıdır?ne kadar dır acaba?

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
SA BİZİM BURADA GECE 14 E DÜŞÜYOR GUNDUZ 30 LARDA SEYREDİYOR İDİ BEN ANI DEĞİŞEN SICAKLIKLARDAN DOLAYI ENDİŞE DUYDUM AMA YAVRU YUMURTA YOKTU 14 DERECE İLE 22 DERECE ARALIĞINDA NARMAL SAYILIYOR BİLİYORUM AMA 18 İN ALTINA DÜŞMEDİĞİNDE ÇOK RAHAT SEYREDİYOR SEN TEKRAR SES IŞIK ISI STRES ILE İLGİLİ YOĞUNLAŞ SLM

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Anneler yavrular tüylenene kadar ısıtmak için üzerine yatarlar bu normaldir. Sendeki problemin iki sebebi vardır, kalsiyum eksikliği ve soğuk hava. Çözüm için mürekkep balığı kemiğini kafesten eksik etme, ayrıca kemik yada yumurta kabuğunu kahve değirmeninde toz haline getirip mamaya katarak düzenli şekilde anneye ver, dolaysıyla yavruların kalsiyum ihtiyacını karşılamış olursun. Hava sıcaklığınıda kontrol altında tutmaya çalış, 22-23 derece ve gece gündüz eşit olsun. Yavrular çıktığında yuvayada talaş koymayı ihmal etme.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
sanırım soğuktan abi havalar bozmaya başlayınca böyle bir durum ortaya çıktı.kiler gibi 2 metre karelik bir odada bulunuyor kuşlar 3 taraf kapalı bitek dışarıya açılan bir kapı var ve oradan hava akımı geliyor sadece.o kapıyı tamamen iptal edip üzerini sünger+karton ile kapatayım o halde büyük ölçüde soğuğu kesecektir diye düşünüyorum ancak oldu da gene soğuk olursa nasıl ısıtıcam bu odayı?
ufo falan mı yaksam acaba?

ayrıca kalsiyum için mürekkep balığı kemiğimi daha etkili olur yoksa yumurta kabuğumu?
yumurta kabuğunu hergün mamaya katıp veriyorum zaten ama kemiği hafta da bir 10 günde bir havanda ezip mamaya katıyorum yetersizmi kalır?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Genellikle belirttiginiz durumlar yumurta follugunun oval degilde duz olmasindan kaynaklanir

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
şahin abi o da var ya folluk ortası çukur olan plastik folluklardan.eğer sorun soğuktan  ve kalsiyumdan da değilse daha başka ne olabilir bilmiyorum.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Talaşı fazla koymuşsan ve folluk kısmı olağandan fazla düz hale gelmiş olabilir. Düşük sıcaklıklarda üretim yapanlarıda gördüm ama folluğu yeterli genişlik ve derinlikte ise böyle sorun yaşamıyorlar

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
bazı dişi kuşlar yavrularını erkekten kıskanır.yavruları koruma icgüdüsü ile yavruların üstüne abanır böyle durumda yavrular paten ayaklı olabilir.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
sayın Aytekin SOYKAN'ın tavsiyesi ile iki ayağı birbirine lastik ile aşırı sıkmayacak şekilde bağladım bir süre böyle durduktan sonra alışacağı kanısındayız umarım düzelir. Aytekin beye ve hepinize ilginiz için sonsuz teşekkürler...

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
ayak baglama işini sünger ilede yapabilirsin ufak bir parca süngere iki yanından ayakları gececek şekilde delik acıp ayaklarını gecirdinmi.dizlerinden yukarıda olacak şekilde 1 hafta sonra ayaklar düzelmeye başlar.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
abi sen bana bu yöntemi daha önceki vakada  da yazmıştın ben onu yanlış anladığımı şimdi anladım çünkü ayakları tek tek süngere taktım haliyle bişey değişmemişti...senin dediğin lastikten daha iyi abi öyle deniycem.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Kemal Abinin dediği gibi ahşap folluk kullanın, ben PVC kafese ahşap folluk yaptırdım ve şu ana kadar hiç düz bacak problemi yaşamadım. Ayrıca kabuk tozu eklediğiniz mamaya yumurta rendelemeyi unutmayın, özelliklede sarısını. Kalsiyum taşıyıcı vitamini D vitaminidir, o olmadan alınan kalsiyumdan istifade edilemez. D vitamini ise güneşden ve gıda olarakta en çok yumurta sarısından alınır.