kafes ve yuva değişimi

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara

Yukarıdaki resimdeki kafesi ve yuvayı değiştirdim, ikisi de çok sağlıksızdı. Bu eski kafes ve yuvalıkta kuluçkada geçen 23 günden sonra yumurtaları aldım ve kontrol ederek kırdım, yumurtalar döllenmemiş yani boştu. Aşağıdaki kafese kuşlarımı aldım, ilk başta yeni kafeste de çiftleştiler, dişi yuvadaki talaşları dışarı attı ama artık çiftleşmiyorlar. (kafesin boyu 60cm, genişliği 30 cm, yüksekliği 40 cm) Ayrıca hem dişi hem de erkek eski yuvaya sık girerken yeni yuvaya da girmiyorlar. Kafesi değiştirmemin üzerinden 20 gün geçti, suluğa mineral ve vitamin damlattım, kuşları sık sık rahatsız etmeyeyim diye akıllı yemlik taktim, mama yaptım yemediler, kızıştırıcı yem aldım, içine bol miktarda Nijer tohumu ekledim ama halen tık yok. İnternetten araştırdım, yuva ve kafes değişiminde bazı kuşlar 1 ay sonra yumurtlarken bazıları 2 yıl geçmesine rağmen yumurtlamıyorlarmış. Kuşları eski kafese alsam ve eski yuvayı taksam artık çok mu geç, yoksa yeni kafeste ısrarcı mı olmalıyım? Eski yuvalığın içinde kum vardı, yeni yuvaya talaş koydum, onun da bir etkisi var mıdır?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yeni kafesleri güzel mamalarındaki siyahlıkların hepsi nijerse o hayvanlar tüy dökmeden 1 gün geçiremezler. Siz yeni kafeste ısrarcı olun alışacaklardır. Yuvada talaş olması en uygunudur. Ona da alışırlar

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Yeni kafesleri güzel mamalarındaki siyahlıkların hepsi nijerse o hayvanlar tüy dökmeden 1 gün geçiremezler. Siz yeni kafeste ısrarcı olun alışacaklardır. Yuvada talaş olması en uygunudur. Ona da alışırlar
teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. küçük yemlikteki mama, akıllı yemliktekiler ise Nijer tohumu ile kızıştırıcı yem (kızıştırıcı yemi internetten aldım, içinde koyu renkli darılar var). Kuşlar mama yemiyorlar. Sitede araştırdım, yuva değişiminde kuşlar bir daha hiç yumurtlamayabiliyorlarmış, eski yuvadan hiç çıkmıyorlardı ama yeni yuvaya hiç girmiyorlar...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ahmet KARA.' Alıntı:
teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. küçük yemlikteki mama, akıllı yemliktekiler ise Nijer tohumu ile kızıştırıcı yem (kızıştırıcı yemi internetten aldım, içinde koyu renkli darılar var). Kuşlar mama yemiyorlar. Sitede araştırdım, yuva değişiminde kuşlar bir daha hiç yumurtlamayabiliyorlarmış, eski yuvadan hiç çıkmıyorlardı ama yeni yuvaya hiç girmiyorlar...
alışırlar ama o kadar nijer yine de çok fazla

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Ahmet KARA.' Alıntı:
Nijer oranı çok fazla tüy dökümüne girer kuşların...