kafesin altlığı toprak doldurmak

mumit

Takipçi Üyemiz
Arkadaşlar, aranızda çifthanelerin altlığı tava yada tepsi ye toprak dolduran varmıdır. Bende 7 cm derinliğindeki tavaların içine toprak yada çimli toprak doldurmayı düşünmekteyim. Düşünceleriniz ve fikirlerinizi burada paylaşabilirmiyiz..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kafesin tabanına kum koymak yerine mısır granülü koymanız daha iyi olur. Kuşların dışkısının nemini alarak kuşlara daha kuru bir ortam hazırlamış olursunuz

E

elaziz2316

Guest
    Ben bir üreticide bir tür iri kum gördüm. Uzun süre kafesin altında kalmasına rağmen kokmama özelliği varmış. Sonra da bu kumu yıkayarak tekrar tekrar kullanıyormuş. İsmi aklıma gelmedi. Öürenmeye çalışayım. Sonra da sizlerle paylaşırım.

mumit

Takipçi Üyemiz
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Kafesin tabanına kum koymak yerine mısır granülü koymanız daha iyi olur. Kuşların dışkısının nemini alarak kuşlara daha kuru bir ortam hazırlamış olursunuz
şahin bey, kum değilde bildiğimiz bahçe toprağı. mısır granülü ise kanaryacı ve yemci arkadaş tavsiye etmedi bit en rahat barındığı yermiş. yemci diyor dikkat ederseniz feshanede istanbul yarışmasında bir çok kişi mısırgranülü satıcı vardı türkiye yarışmasında yok denecek kadar satıcı çıkmış şikayet vs olmuş. getirmemişler diyordu.

mumit

Takipçi Üyemiz
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Ben bir üreticide bir tür iri kum gördüm. Uzun süre kafesin altında kalmasına rağmen kokmama özelliği varmış. Sonra da bu kumu yıkayarak tekrar tekrar kullanıyormuş. İsmi aklıma gelmedi. Öürenmeye çalışayım. Sonra da sizlerle paylaşırım.
tamam öğrendiğinizde paylaşırsınız buradaki arkadaşlarda bilgi olsun

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Kum güzel olur ama Kuşlar kafeste uçuştukça üretimhane  toz duman olabilir.

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
Sıkıştırılmış toprak ve üzerinde çimlendirilmiş kuş yemi şeklinde bir altlık ben de düşünüyordum hep arkadaşlar ama toprak ne derece hijyenik olur kuşlar için, onun cevabını da siz ustalara bırakıyorum.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
BU İŞİN OLMASI GEREKENİ VE RAJONU KAFESLERİN ALTLIĞININ IZGARA OLMASIDIR ARKADAŞLAR
TAVANINDA İÇİNE ÖLÇÜSÜNE GÖRE SAMAN KAĞIDI VEYA GAZETE KAĞIDI KESTİRECEKSİN OLAY BİTECEK
ÜRETİMİN  EN ZOR KISMINDAN BİRİSİDE TAVA TEMİZLİĞİ OLDUĞUNU UNUTMAMAK LAZIM
MESALA KENDİMDEN BAHSEDEYİM EN BASİTİNDEN 200 ADET ÜRETİMDE KUŞUM VAR KAFES BAŞINA HER 1 DAKİKALIK TEMİZLİK GECİKMESİ
1X200=200  DAKİKA YAPAR EN ÖNEMLİ KAZANÇDA ZAMAN OLDUĞUNA GÖRE KARAR SİZİN

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
Bizde kafes az olunca fantazi türetiyoruz ilginç ilginç  :D
Aslında bana bu gibi değişik şeyler yapmayı düşündüren; kuşlara bu daracık ortamda doğal ortamındaymış hissini verebilme isteği.

Açıklamalarınız için teşekkürler.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
BİR İKİ GÜN ÖNCE SİNDE ÜYELERİN BİRİ BİR MADENDEN BAHSETTİ AMONYAĞI YOK EDİYOR AYDA BİR KEZ TAVALARI ÇIKARTIP TAŞLARI YIKAYIP TEKRAR KURUDUKTAN SONRA KOYUYORMUŞ  ADI AKLIMA GELMEDİ ŞUAN BENCE ÇOK KULLANIŞLI BİR OLAY SLM

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ZEOLlİT MİŞ bu akıllı kutu hepsini biliyor tıkla daha fazla öğren sitedende arayabilirsin kardeş  millet topraktan bıkmış topraksız domates patlıcan yetiştiriyor sen de haklısın topraklarımız elden gitmesin diye yapılacak bir şey yok bilmem cevap oldumu saygılar

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
ilk zamanlarda ben gazete koyuyordum fakat gazete kağıdında kurşun varmış.
sonra kamil sargından gördüm kum koyduğunu
yıkanmış inşaat kumu alıyorum tavanın içine seriyorum.
15 günde bir değiştiriyorum.