Kanarya üretiminde geç mi kaldım

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Herkese hayırlı üretimler arkadaşlar bu yaz bi kanarya merakı başladı bende ve bazı muhabbet yavrularıyla takas edip 5 tane kanarya edindim bi bakıri bi abraj bide yorksher erkekle bir çift almozaik renk kanaryam var kuşlarım yazın sonunda tüye girdiler ve şimdi çıktılar ötümler maşallah çok iyi ama al mozaikleri eşe attım yuvayı taktım erkek yalnızken ötüyodu dişiyi koydum yanına kabullendi yuvalığıda taktım fakat üretim adına bi kıpırtı yok bide bu al mozaikler kan kırmızıydı renkleri tüyden sonra erkek turuncu oldu renk maması yerine doğal bi kırmızı renk kaynağı nedir mamalarında havuçta var ama işe yaramıyo sanırım dişim tüye girmedi erkek tüydeyken çok kızıştı kıçını tüneğe sürtüyodu çiftten daha önce yavru alındı kanarya üretimini pek bilmiyorum arkadaşlar nasıl bi yol izleyim dişiyi alıyımmı erkeğin yanından ama tüye girecek gibi sanki haşhaş tohumu karışık kanarya yemi ve gün aşırı mamalarını yiyolar üremeleri çok şart değil aslında seslerini dinleyim diye aldım ama dişisi varken bide bunu tecrübe edelim diyorum acaba zamanınımı geçirdik bunlar muhabbet gibi yıl boyunca üremiyormu yada muhabbetlerdenmi rahatsız oluyolar ötümlerini almış kuşlar bi bozulma yok ama çifti nasıl üretebilirim yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar hepinize saygılar...

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Onur bey kanaryalarınız hayırlı olsun Al mozaikler için renk verici ilaçlar var üreticiler bunlardan kullanır bu yüzden tüyden sonra siz bu ekleri kullanmadığınız için renklerin matlaşması normal ekleri kullanmak istiyorsanız iyi araştırın kullanılan kırmızı yapan ilaçlar baya pahalıdır piyasada bulunanlar pek işe yaramaz :ayrıca üretim için kanaryalar muhabbet kuşları gibi değildir üreme sezonu vardır kanaryalarda  mart nisan gibi eşe atarsanız yavruları o zaman alırsınız inşallah kanaryalardan yavru almak muhabbet kuşuna göre daha zordur Heleki iri ırklara girdiğiniz zaman Yorkshire Grest Border gibi bunların üretimi küçük ırklara göre dahada zordur Biraz araştırma yapmanızda fayda var tekrardan hayırlı olsun

minik

Takipçi Üyemiz
Adı
OKTAY
Soyadı
türkdönmez
arkadaşım ilk önçe hayırlı olsun kanarya üretimi biraz sabır işidir muhabbete bensemez senede ikikere çifleşirler kanaryanın bakımı biraz zordur yok karışımdı yok renk mamasıydı ama yınede hayırlısı..!

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Merhaba,
Daha önce hiç renk kanaryası belemedim, hep ötüm üzerineydi baktıklarım.
Kanaryalar Yılda iki kez yavru verir ard arda. Bu zamanlamayı seçmek çok önemli,
Kanaryalar için olmazsa olmaz şey Gün ışığıdır.
Kanaryaların çiftleşmeleri için öncelikle çiftleşme mevsimine kadar kuşları ayırmanız gerekir.
Bir arada duran erkek kuşun ötümü zaten zayıflar. Ötüm için besliyorsanız ayırmalısınız.
Yeterli gün ışığı alan bir mekanda tutarsanız, şubat ayının sonlarına doğru kısışma mevsimidir.
kuşların yeterli seviyeye geldiğini kontrol edip, kuşları birleştirirsiniz, Kimi zaman çiftleşme 5 dakika içinde kimi zamanda 1 gün içinde gerçekleşir. kimi zamanda 1 hafta içinde gerçekleşir.
kanaryalar muhabbetlerdeki gibi eş seçmezler.  umarım yavru alırsınız.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Yusuf BİLGİN' Alıntı:
Merhaba,
Daha önce hiç renk kanaryası belemedim, hep ötüm üzerineydi baktıklarım.
Kanaryalar Yılda iki kez yavru verir ard arda. Bu zamanlamayı seçmek çok önemli,
Kanaryalar için olmazsa olmaz şey Gün ışığıdır.
Kanaryaların çiftleşmeleri için öncelikle çiftleşme mevsimine kadar kuşları ayırmanız gerekir.
Bir arada duran erkek kuşun ötümü zaten zayıflar. Ötüm için besliyorsanız ayırmalısınız.
Yeterli gün ışığı alan bir mekanda tutarsanız, şubat ayının sonlarına doğru kısışma mevsimidir.
kuşların yeterli seviyeye geldiğini kontrol edip, kuşları birleştirirsiniz, Kimi zaman çiftleşme 5 dakika içinde kimi zamanda 1 gün içinde gerçekleşir. kimi zamanda 1 hafta içinde gerçekleşir.
kanaryalar muhabbetlerdeki gibi eş seçmezler.  umarım yavru alırsınız.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Herkese hayırlı üretimler arkadaşlar bu yaz bi kanarya merakı başladı bende ve bazı muhabbet yavrularıyla takas edip 5 tane kanarya edindim bi bakıri bi abraj bide yorksher erkekle bir çift almozaik renk kanaryam var kuşlarım yazın sonunda tüye girdiler ve şimdi çıktılar ötümler maşallah çok iyi ama al mozaikleri eşe attım yuvayı taktım erkek yalnızken ötüyodu dişiyi koydum yanına kabullendi yuvalığıda taktım fakat üretim adına bi kıpırtı yok bide bu al mozaikler kan kırmızıydı renkleri tüyden sonra erkek turuncu oldu renk maması yerine doğal bi kırmızı renk kaynağı nedir mamalarında havuçta var ama işe yaramıyo sanırım dişim tüye girmedi erkek tüydeyken çok kızıştı kıçını tüneğe sürtüyodu çiftten daha önce yavru alındı kanarya üretimini pek bilmiyorum arkadaşlar nasıl bi yol izleyim dişiyi alıyımmı erkeğin yanından ama tüye girecek gibi sanki haşhaş tohumu karışık kanarya yemi ve gün aşırı mamalarını yiyolar üremeleri çok şart değil aslında seslerini dinleyim diye aldım ama dişisi varken bide bunu tecrübe edelim diyorum acaba zamanınımı geçirdik bunlar muhabbet gibi yıl boyunca üremiyormu yada muhabbetlerdenmi rahatsız oluyolar ötümlerini almış kuşlar bi bozulma yok ama çifti nasıl üretebilirim yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar hepinize saygılar...
Arkadasım.. eski bir kanarya üretici olarak.. tavsiyem sudur.. muhabbet kusuyla kesinlikle karıstırmayın.. renk almamalarının sebebi tüy zamanında yeteri kanar kırmızı biber ve renk maması vermemenizden kaynaklanan bir durumdur.. genelde cogu kanalda dişiyle aynı kafese girdikten sonra ötümü keser..geneli boyledir.. otumu kesmeyenlerde elbet oluyor.. ama bu kanarya ötüyor sert ötüyor diye eşe gelmiş birdurum söz konusu değildir.. kanaryanın eşe hazır olup olmadıgını anlamak icin kusun altını kontrol etmek gerekiyor..bunuda simdi ne kadar anlatsamda anlayamazsınız.. netten uvuz resimlerine bi göz atın kendi kuslarınızla karsılastırın.. ama ilkkez kanarya besleyen birinin ayirt etmesi cok zordur.. yakınlarda kanaryadan anlayan birine kusları gosterebilirsiniz.. ayrıca kanaryaları erkek ayrı kafeste dişi ayrı kafeste eşe hazırlamalısınız.. erkek hazır olsa dişi olmazsa ciftlesme gercekleşmez.. erkek hazır değilse dişi hazırsa dişi yuvayı örer yumurtlar ama yumurtların hepsi bos cıkacaktir..kanarya üretmek istiyorsanız yakınınızdaki bi kanaryacıdan yardım almanız şarttır.. eger yanınızda kanaryacı yoksa.. kusların fotolarını videolarını.. ve atlarına üfleyerek cekilen resimleri yüklerseniz elimden geldigince yardımcı olmaya calisirim..

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Yanıtlar için hepinize teşekkürler arkadaşlar sanırım dişinin kızgınlığı gitmiş kuşları ayırıp bibahara kadar bekliyecez sanırım dişi tüye girmeye hazırlanıyor sanırım kızışamna kadar bikaç ay güzelce besleyip öyle deneyim diyorum peki üretim odasının ısısı yeterli olsada zamanı gelmeden alamıyomuyuz yavru bide muhabbetle kanarya sadece erkek yavrular dersteyken birarada olmaz deniyor tam ötümdeki kuş muhabbeti taklitetmezmiş yaşını almışsa sorun yok dedi bi üretici tanıdığımız  zaten kanaryalar 16 çift muhabbetin sesini bastırdılar özelliklede yorksher fotolarını en kısa zamanda atmaya çalışıcam aslında çok özen istemese kolay yavru alınsa kanarya üretimi çok zevkli bi iş ama muhabbet aldığını daha iyi veriyor kanaryada erkek yavruları eğitmek ötüm sağlamak emek istiyor ama bakalım gerekenleri yapıcam umarım yavru alırım

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Yanıtlar için hepinize teşekkürler arkadaşlar sanırım dişinin kızgınlığı gitmiş kuşları ayırıp bibahara kadar bekliyecez sanırım dişi tüye girmeye hazırlanıyor sanırım kızışamna kadar bikaç ay güzelce besleyip öyle deneyim diyorum peki üretim odasının ısısı yeterli olsada zamanı gelmeden alamıyomuyuz yavru bide muhabbetle kanarya sadece erkek yavrular dersteyken birarada olmaz deniyor tam ötümdeki kuş muhabbeti taklitetmezmiş yaşını almışsa sorun yok dedi bi üretici tanıdığımız  zaten kanaryalar 16 çift muhabbetin sesini bastırdılar özelliklede yorksher fotolarını en kısa zamanda atmaya çalışıcam aslında çok özen istemese kolay yavru alınsa kanarya üretimi çok zevkli bi iş ama muhabbet aldığını daha iyi veriyor kanaryada erkek yavruları eğitmek ötüm sağlamak emek istiyor ama bakalım gerekenleri yapıcam umarım yavru alırım
Şuan zaten kanaryaların çiftleşme mevsimi degil...Yeni sezona hazırlık yapmalısın.Buda bulundugun ile göre geğişir Sıcak iller Mart itibari ile geri kalan illerde nisan 1 itibari ile eşe atmaya başlar ve haziran sonu temmuz başı gibi eşleme biter yani sezon kapanır ve kuşlar tüy degişimine girer...