Kanibalizm (tüy yeme hastalığı)

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Konuyu hortlatayım dedim varmı yeni fikirleri olanlar

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
katasol denedik ama kesmiyor en güzel tedavi üretimden çekmek kuş çok güzelse tüy yemeye başladığında erkeğe baktırmak

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Hilmi abi doğru diyosun bir ara bir çiftimde dişide tüy yolma vardı iki kuluçkada kulandım düzeldi baktım üçüncü kuluçkada aynı sorun devam edi dişiyi üretimden aldım.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
yeni aldığım çiftte bu sorun var, uysal ve yavru besleme delisi bi çiftimin yanına koydum böyle çözdüm olayı.
inşallah ikinci kuluçkada,  bi yöntem söylediler daha önce etkili olmuş onu deniyeceğim eğer etkili olursa burada açıklarım , yok olmazsa aksine zarar verirse kimsenin kafasını karıştırmamak için diye şimdilik denemeden sonraya burakacağım.

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
Paylaşım için teşekkürler.

Benimde çiftimde erkek aylardır tüy dökümünde bir ara tüyleri çıkar gibi oldu ama şimdi baktığımda daha çok tüy dökülmüş acaba bu hastalıktan dolayı olabilir mi? Dişi kuşta bir problem yok.

ozeldemirler

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİR
Benim güzel bir çiftimde bu hastalık var katasol kullandım geçmedi. Peki yavrularda bu hastalık devam edermi onların tüyleri tekrar çıktı. onların yavrularıda tüy yolarmı 

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Mehmet DEMİR' Alıntı:
Benim güzel bir çiftimde bu hastalık var katasol kullandım geçmedi. Peki yavrularda bu hastalık devam edermi onların tüyleri tekrar çıktı. onların yavrularıda tüy yolarmı
denemedim ama illa yolacak diye birşey yok tüy yolmayan damızlıklardan ayırdığım bir dişi tüy yoldu ben vakit kaybetmekten yana değilim yavrularla  yavru fiatına satıyorum aynı zamanda petlerden alacağınız damızlıklar sorunlu olabilir bunu göz önünde bulunduralım

ilkerözkara

Takipçi Üyemiz
Adı
İLKER
Soyadı
ÖZKARA
arkadaşlar benim tüy yolma çözümüm,bir arkadaşımın tavsiyesi ile,kuşun gaga ucundan çok azcık kesiyorum.tüyü tutamıyor.zaten bir süre sonrada vazgeçiyor.ama yavru dövme ve yeme açısından çok şey denedim ama çözümü yok.hatta eskiden 2 çiftim vardıki yavrunun kafa larını komple yiyolardı.sadece gövde kalıyordu.

ozeldemirler

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİR
hilmi akyldız' Alıntı:
denemedim ama illa yolacak diye birşey yok tüy yolmayan damızlıklardan ayırdığım bir dişi tüy yoldu ben vakit kaybetmekten yana değilim yavrularla  yavru fiatına satıyorum aynı zamanda petlerden alacağınız damızlıklar sorunlu olabilir bunu göz önünde bulunduralım
Hilmi bey teşekkür ederim. Ben kendi çiftlerimden yeni damızlıklar yapmaya çalışıyorum. Elden çıkarmak gerek.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
öneriler çok ama ben tüy yemeden vazgeçme oranının %5 olduğuna inanıyorum

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
İlker ÖZKARA' Alıntı:
.hatta eskiden 2 çiftim vardıki yavrunun kafa larını komple yiyolardı.sadece gövde kalıyordu.
abicim sen muhabbet kuşu besledigine eminmisin :( döveni gördüm kafasını parçalayanı  duydum ama komple kafa yiyenini ne duydum ne gördüm :(((((( ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Başıma gelmedi ama tüm yorumları okudum  can cıkar huy cıkmaz bir hastalık galiba....

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
ben mıneral  eksıklıgıne baglıyorum mamalarına bır mıktar tuz ekle yada kalamar kemığını ıslatıp  uzerıne tuz ek ve kafese oylece as gececektır

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Benimde bir çiftimin ilk kuluçkasında bu durumla karşılaştım bir gün işten eve gelince 14-15 günlük 4 yavrumun kanat,kuyruk tüyleri dişi tarafından yolunmuştu. Yavruları kurtarmak için dişiyi ayırdım baba 3 gün bakmadı, şırınga ile ben besledim sonra babada beslemeye başladı ve yavruları yuvadan uçurduk :) tüyleri tamamen yoluk olan 4 yavrum zamanla kendilerini ve tüylerini topladılar biraz zaman gerek :) şu anda bu çiftimde 6 yumurta var sanırım yarın 7 olacak :)) gözlemleyip durumun düzelip düzelmediğini sizler ile paylaşırım. Bu süreçte dişiyi dinlendirip, vitamin ve mama ile destekledim.

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
Tansel CANBAZ' Alıntı:
benimde bir çiftimde bu sorun var yavrularda kendi tüylerini yiyor bir önerisi olan varmı acaba ?
e vitamini eksikliginden olabiliyor.genelde dişiler yapar yavruların tüyleri cıkmaya başladıgında dişi tarafından yenir dişiyi ayırmak en iyisi ,erkek yavruları bakar .

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
İlker ÖZKARA' Alıntı:
arkadaşlar benim tüy yolma çözümüm,bir arkadaşımın tavsiyesi ile,kuşun gaga ucundan çok azcık kesiyorum.tüyü tutamıyor.zaten bir süre sonrada vazgeçiyor.ama yavru dövme ve yeme açısından çok şey denedim ama çözümü yok.hatta eskiden 2 çiftim vardıki yavrunun kafa larını komple yiyolardı.sadece gövde kalıyordu.
Böyle bir durumda canlının ete ihtiyacı olabilirmi? Tavuk eti haşlayıp mamalarına konulsa ne gibi sonuçlar doğurur acaba. Veya sitede kril gibi bir şek satılıyordu canlı protein ihtiyacı için kril miydi acaba karidesmiydi onun gibi birşey. Acaba bu ürün bu duruma faydalı olurmu?

ensar06

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.cihadehli.net
Adı
Nurettin
Soyadı
Memişoğlu
sanırım bu hastalığın çözümü yok sanırım dahası psikolojik bir durumda olabilirmi..? burada tek önerilen at kurtul,sat kurtul olmuş dahada vahimi bu kuşları alanlarda bilmeyerek bu hastalıklı kuşları alacaklar bu nasıl bir düşüncedir yazık yahu..

gcakay

Üyemiz
Adı
GÖKHAN
Soyadı
ÇAKAY
benim de 2 çiftim de var bu sorun 3 kuluçka oldu yavruların hep tüylerini yiyiyor elden çıkaracağım artıkın 2 takımı