karın kemiği

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
2 kuşumu çift olarak besliyorum. dişi kuşum 1-2 gundur hep kabarık halde pek hareket etmiyor ve karındaki kemik tuttugumda elime batıyor. Şu an baktıgıma göre ishali de var. İshal yeni başlamış biraz önce poposunda katı kaka kalmıştı kendim temizledim. erkekte de kaka kalması olayı 1 haftadır var ama o sağlam görünüyor. Ne önerirsiniz. Malum balıkesirde önereceğiniz ilaçları bulmak zor. Mamadan kaynaklandıgını dusunuyorum. yumurta maması koymuştum 1-2 gun kaldı dün ilgilenemediğim için. ne yapmam gerekir?

Bi de aklıma gelmişken sorayım dedim. bu kuşlar yaklaşık 6-7 aydır bendeler. Anlaşıyorlar aslında birbirlerini kaşıyorlar. 9-10 aylık olduklarını dusunuyorum ama hala icraat göremedim. Dişinin ceresi beyaz mavi bayadır da öyle duruyor. erkek ve dişinin gözleri tamamen siyah. yuvalıgıda bayadır duruyor. içine girip çıkıyor begenmediği talaşları cıkarıyor. Ama gol yok.

Son sorum cok tüy döküyorlar. mediko pet die 6 vitaminli bi ilaç veriyorum ama nafile heralde.

K.bkayın biraz fazla oldu. Şimdiden teşekkürler.

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
kuruma hastalıgı dediğiniz sey derinin gözükmesi gibi birşeyse öyle bi durum yok. o ilerki safhasıysa olabilir diye dusunuyorum. ihmalkarlık konusunda haklısınız dunku mamayı biraz geç kaldırdım. ama bu kadar cabuk etki gösterir mi?

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
İyi akşamlar aynı sorun benim bir kuşumda vardı biraz araştırma yaptım magnezyum eksikliğinden dolayı olduğunu düşündüm evde bulduğum magnorm adlı ilacı mercimek tanesi şeklinde bir parçasını suya karıştırdım ve küçük bir parça ekmek içini ısladım kuşa verdim kuş kendini topladı acil çözüm olarak bu var.

Ayrıca senin kuşların ishalden yada kabarık durduklarından dolayı iştalları yoktur yem yemezler güçsüz düşerler bunun içinde 2 kuşa yetecek kadar ekmeğin içine eti burçağın kare şeklinde bulunan bisküviden bir tanesini beraber karıştır birazda magnezyum içeren suyla nemlendire bilirsin.

saygılarımla,

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
önerileriniz için teşekkürler. veterinere götürdüm bi ilaç verdi bakalım onu kullanıyoruz. sonucu göreceğiz.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Kuşunuz Yavuz arkadaşında dediği gibi kurumaya girmiş tedavisi çok zor ve zaman alır biraz araştırmanızı öneririm kuruma hastalığını geçmiş olsun

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
yavuz alptekin' Alıntı:
Geçmiş olsun büyük bi ihtimalle kuşınız kuruma hastalığına yakalanmış resim görebilseydik daha net teşhisler koyabilirdik ama benim anladığım kadarıyla ihmalkarlınızdan dolayı kuşunuz bağırsak enfeksiyonu geçirmiş ve bu rahatsızlığı ilerleyince kurumaya girmiş.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
çok geçmiş olsun.kuşlarınızı veterinere götürdüğünüzü yazmışsınız.son durumları nasıl acaba?ayrıca veteriner kuşlarınızın hastalığına ne teşisi koydu?resimlerini de eklerseniz tüm arkadaşlara bilginizle yardımcı olmuş olursunuz.saygılarımla.....

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
teşhis ağır ishal dedi. simdilik iyi gibi su içmiyordu şırıngayla ağzına su verdim simdi az az yem yemeye basladı hala kabarık duruyor ama düzelicek gibi. İnşallah tabi resimleri en kısa zamnda koyacagım. iyi dilekleriniz için teşekkürler..

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
tekrar çok geçmiş olsun.isal kuşunuzu diğer kuşlardan ayırınız ilaçlarını ihmal etmeyiniz.

E

elaziz2316

Guest
    Uğurcan kardeşim, kuşlarının son durumu nedir acaba?

osiergin

Uzman Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
ATILGAN
Bir foto çekin daha  koyun daha hızlı cevap alırsınız. Konuya hakim arkadaşlar yardımcı olacaktır.

karaganda

Takipçi Üyemiz
Adı
Kazım
Soyadı
aslan
geçmiş olsun bende erkek kuşumu 2 gün önce kaybettim, gögüs kemiği belirginleşmişti iyice. hiç bi ilaç fayda etmedi.. çokta bakımlılardı hem hijyen hemde beslenme konusunda. bazen beslemiyim diyorum öldüklerinde üzücü oluyor  :-[ tekrar geçmiş olsun.