Kavga Sonucu Felaket

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Bir çiftim sabahları çiftleşiyorlar. Araları çok iyi. Öğleden sonra kavga ediyorlar. Ya da bana öyle geliyor. Ama ikisi nerdeyse kördüğüm oluyor ve kafesin tabanına düşüyorlar. Nerdeyse kafesi dağıtacaklar. O halde kavgaya devam ediyorlar. Acaba erkek çok kızgın onun için mi ? Sanki her dakika çiftleşmek istiyor gibi bir hali var. Bu hareketler ne anlama geliyor anlayamadım.  :-[
      Bu kavgada erkek kuş almış alacağı darbeyi. Baktım göğüs tüyleri ıslak. İlk başta banyo yaptığını düşündüm. Bu ıslaklıkta bir türlü geçmiyor. Kabarık gibi de geldi bana. Hareketliliği de gitmişti. Her ihtimale karşı veterinerden Baytril aldım. Kuşun ağzına 1-2 damla damlatıp ayrı kafese alacaktım. Kuşu yakaladım. İlacı damlatırken hayatta hiç görmeyi istemeyeceğim bir manzara ile karşılaştım. Dişi kuş kavga esnasında erkeğin gırtlak kısmını kesip açmış (bayağı bir açık var). :(  Kuşa eziyet olur diye o kısmın fotoğrafını çekmeye uğraşmadım.  Oradan gelen sıvılar kuşun göğüs tüylerini ıslatıyormuş. Suyuna hergün başka vitamin verecem. Baytril damlatmaktan vazgeçtim. O işlemi yaparken yaranın iyileşmesini olumsuz etkileyebilirim diye.

Acaba bu şekilde kuş yaşar mı?  Yapmam gereken bir uygulama var mı? Bu tür açılmalar iyileşebilir mi?  Başından geçen ya da bilgisi olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

Dişi kuşa da gelince. Ona bir daha erkek kuş vermemeyi, çiftleşen kuşların karşısında ayrı bir kafeste tek başına yaşamaya mahkum etmeyi düşünüyorum.  O derece sinirlenmiş durumdayım.  neeee  neeee  neeee

tipo2727

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akkurt
ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN İYİ BİR TEDAVİ VE DİNLENMEYLE İYLEŞİR MERAK ETME KUŞU CEZALANDIRMAYI AKLINDAN GEÇİRME.ONLARIN DOGASI BU.
BİZ İNSAN OLARAK BAŞKA BİR İNSANIN CANINI ALIYORUZ.FARKIMIZ VARMI?

adem504

Takipçi Üyemiz
Adı
adem
Soyadı
güngör
geçmiş olsun ismail bey erkek mubiş güzelmiş en kısa zamanda iyleşir inşl..

E

elaziz2316

Guest
    İyi dilekleriniz için teşekkürler. İnşallah iyileşir.

Ama sebebine anlam veremedim. 4-5 gündür sabahları sürekli çiftleşiyorlardı. Neden böyle oldu bilmiyorum.  :-[

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
doğal süreci hızlandırmak adına yapılan bazı iyi niyetli yöntemlerde bu tür istenmeyen olaylara yol açabiliyor.
Acaba kuşları çok fazla kızıştırmış olabilirmisiniz ? verdiğin yem ilaç vs ler ile ve dişi yumurtlayacak ortamı güvenli bulmayıp strese giriş olabilir çünki çiftleştikten sonra böyle bir davranış göstermesi pek normal değil.
sizinki gibi güzel renk yakalamak için yavru almaya çalıştığım bir çift önceden dişi erkeği yanına yaklaştırmıyordu şimdi dişi yuvalıkta ve gül gibi anlaşıyorlar.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Dişi den dayak yemiş bir erkek çiftleşme konusunda korkak yahut güvensiz olabiliyor.

Erkek çiftleşme isteğinde aşırı ısrarcı olursa dişi önce onu uyarıyor; olmazsa gerekli dersi veriyor; bu ders ölüme kadar gidebiliyor.

Boyun bölgesine atılmış tek bir dişi gaga darbesinin ölümcül olduğunu gördüm (32 günlük yavru kuş 7 saat sonra öldü).

İsmail bey, erkek MuhabbetKuşunuz için Geçmiş olsun dilerim. Bu çiftinizi ayırmanızı,
    Dişiyi cezalandırmak yerine başka bir erkekle eşlemenizi öneririm (Mümkünse o seçsin). Belkide Dişi kendince ve doğasına uygun en doğru kararı vermiştir.

E

elaziz2316

Guest
    Çiftleşme olduğundan beri dişi sık sık yuvaya giriyordu. Bazende uzunca bir süre yuvata yatıp dışarı çıkmıyordu.

Yılmaz bey, dediğin gibi ayırdım zaten. İnşallah sağlığı düzelir. Sağlığı yerine geldikten sonra da 2 başka çiftim daha var. Hepsini büyük bir kafese koyacağım. Belki eş değiştirirler. Diğer çiftlerim de 2 aylık, 5 aylık kadarlar.

E

elaziz2316

Guest
    Teşekkürler. İnşallah böyle bir hadise kimsenin başına gelmez.

danmes

Uzman Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
Toydemir
gırtlagında meydana gelen yaranın kendi haline bırakıldıgında 1cmden küçük ise bi ihtimal iyileşebilir.  1cmden fazla ise zamanla iyileşmesi çok zordur. gırtlaktan akan sıvı sürekli oranın iyileşmesini geciktirecektir. sonunda da mikrop kapması kaçınılmazdır. eger kesi 1 cmden fazla ise ve  haftasonu kusunuzu istanbula getirme sansınız varsa müdahale etmeyi öneririm.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
geçmiş olsun ismail bey benimde başıma geldi aynı durum ama erkek kurtulamadı benim  bir gecede öldürmüş erkeği kafasının yarısı yoktu işallah en kısa zamanda iyileşmesi dileği ile

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Geçmiş olsun. Her üreticinin başına gelen olaylar bunlar

E

elaziz2316

Guest
danmes' Alıntı:
gırtlagında meydana gelen yaranın kendi haline bırakıldıgında 1cmden küçük ise bi ihtimal iyileşebilir.  1cmden fazla ise zamanla iyileşmesi çok zordur. gırtlaktan akan sıvı sürekli oranın iyileşmesini geciktirecektir. sonunda da mikrop kapması kaçınılmazdır. eger kesi 1 cmden fazla ise ve  haftasonu kusunuzu istanbula getirme sansınız varsa müdahale etmeyi öneririm.
    Teklifiniz için teşekkürler. İstanbul'a gelme şansım ne yazık ki yok. :( Kuşlar evde. Şimdi aradım sordum. Düne göre biraz daha iyiymiş. İnşallah toparlar.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Bu sabah baktım CAK CAK CAK diye bağırıyor. Erkeğini çağırıyor zannımca. Sanki biz erkeği o hale getirdik.  neeee
Entresan ne kadar da güzel kuyruk kaldırıyor halbuki...

E

elaziz2316

Guest
    Durumu tekrar kötülemiş. İnşallah kurtarabiliriz. :(